No Saeimā ievēlētajām partijām pērn vislielākie ienākumi bijuši "Vienotībai" • IR.lv

No Saeimā ievēlētajām partijām pērn vislielākie ienākumi bijuši “Vienotībai”

20
''Vienotības'' pārstāvji koalīcijas padomē. Foto: Edijs Pālens, LETA

Nākamās turīgākās – valdības vadītāja ZZS un Rīgas domē valdošā ”Saskaņa”

Starp 12.Saeimā ievēlētājiem politiskajiem spēkiem pērn vislielākie ienākumi bijuši partijai “Vienotībai”, vēsta aģentūra LETA. Nākamās turīgākās bijušas premjerministra Zaļo un zemnieku savienība un Rīgas domē valdošā partija “Saskaņa”.

“Vienotības” ieņēmumi pērn bijuši 419 509 eiro, politiskā spēka izdevumi – 439 265 eiro, liecina partijas darbības pārskats par 2016.gadu.

ZZS ieņēmumi pērn bija 326 769 eiro, savukārt izdevumi pagājušajā gadā bija 160 178 eiro. Partijas “Saskaņa” ieņēmumi 2016.gadā bija 289 439 eiro, politiskā spēka izdevumi – 240 463 eiro.

Nacionālās apvienības “Visu Latvijai!”-“Tēvzemei un brīvībai”/LNNK ienākumi pērn bija 178 052 eiro, savukārt izdevumi – 175 511 eiro.

Partijas “No sirds Latvijai” ieņēmumi pagājušajā gada bija 62 698 eiro, savukārt izdevumi – 35 768 eiro.

Latvijas Reģionu apvienības ienākumi 2016.gadā veidoja 48 742 eiro, bet politiskā spēka izdevumi bija 47 761 eiro.

Komentāri (20)

jurisml_inbox_lv 12.04.2017. 09.15

acīmredzot politbizness ir labi ienesīgs , ierosinu no šiem ieņēmumiem iekasēt nodokļus valsts kassē pilnā apmērā , bizness paliek bizness…nauda aizdomīgi nāk no partiju obščakiem , var atkārtoties iepriekšējo gadu scenāriji , kad visvairāk pelnījušās aiziet nebūtībā, cāļi jāskaita rudenī

ja par nodokļu nomaksu , tad to ierosinu tāpēc , ka penzijas arī apliek ar nodokļiem , neskatoties uz to ka par to jau nodoklis noņemts vairāku gadu desmitu laikā to pelnot.

+6
-1
Atbildēt

2

    zanE. > 12.04.2017. 09.41

    …precizējums par “penzijas arī apliek ar nodokļiem , neskatoties uz to ka par to jau nodoklis noņemts vairāku gadu desmitu laikā to pelnot.”…tas īsti neatbilst patiesībai…jo…no bruto algas vispirms tiek atskaitītas soc.iemaksas, tad atvieglojumi(ja tādi ir) un tikai tad no atlikušās summas tiek atskaitīts ienākuma nodoklis…tātad – nopelnītā alga pilnā apmērā ar IIN netiek aplikta, resp.daļa, kas tiek aprēķināta kā soc.iemaksas….bet…ir izveidojusies situācija, ka pensiju neapliekamais minimums jau gadiem ir nemainīgs un zems, tāpēc virs neapliekamā minimuma esošā daļa ir diezgan liela, kuru tagad apliek ar IIN…

    …vēl būtiska atkāpe – strādājošie pensionāri var atgūt šo pārmaksāto IIN iesniedzot gada ienākumu deklarāciju…

    …jācer, ka solījums, kas iekļauts plānotajā nodokļu reformā – paaugstināt neapliekamo pensijas minimumu – tiks arī realizēts un līdz ar to samazināsies vai vispār izzudīs maksājamais iedzīvotāju ienākuma nodoklis pensijām….

    …par partiju ziedojumiem…manuprāt, 2016.gada jaunievedums par ziedojumiem partijām, kas ietverta attaisnotajos izdevumos – ir cinisks!…

    …likums nosaka:

    – “Ar 2016.gada 1.janvāri ir noteikta jauna attaisnoto izdevumu kategorija “summas, kas atbilstoši Politisko organizāciju (partiju) finansēšanas likumam ziedojuma vai dāvinājuma veidā nodotas Latvijas Republikā reģistrētai politiskajai partijai vai politisko partiju apvienībai”.

    Ziedojuma summai arī ir noteikta gada ierobežojošā norma, kas ir tāda pati, kādu Ministru kabinets noteicis attaisnotajiem izdevumiem par izglītību un medicīnu, tātad 215 eiro gadā.

    Turklāt partijai ziedotā summa, lai to varētu deklarēt kā attaisnotos izdevumus, kopā ar citiem dāvinājumiem, ziedojumiem, iemaksām privātajos pensiju fondos, dzīvības apdrošināšanai (ar līdzekļu uzkrāšanu) nevarēs pārsniegt 20% no nodokļu maksātāja apliekamā ienākuma.”

    +4
    -4
    Atbildēt

    0

    Normunds > 12.04.2017. 19.02

    ierosinu no šiem ieņēmumiem iekasēt nodokļus

    ============

    Patiesībā ir otrādi, ja ziedo partijai, tad atbrīvo no ienākuma nodokļa.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

Anonīms 12.04.2017. 14.34

jo bagātākas partijas – jo nabagāki cilvēki –

Viena lieta kāpēc Latvijā tā – lūk – atbild vēsturnieks –

1:1 Gundars Rēders : Kārlis Kangeris

1:1 11. aprīlī

Pētnieki joprojām netiek klāt čekas maisiem jeb dokumentiem par PSRS specdienestu, čekistu un to aģentu darbību Latvijā. Tagad pieeju tiem liedz Latvijas specdienesti – vai ar politiķu gādību? Ko jau noskaidrojuši pētnieki un ko vēl slēpj specdienesti? Izpētes komisijas priekšsēdētājs Kārlis Kangeris 1:1.

http://ltv.lsm.lv/lv/raksts/11.04.2017-11-gundars-reders–karlis-kangeris.id95029/

+4
-1
Atbildēt

3

    zanE. > Anonīms 12.04.2017. 15.37

    …Skaisle…noklausies 10.aprīļa LR1 raidījumu “VDK dokumentu pētniekiem jāpēta tas, kam nav piekļuves. Kāpēc?”…tur ir ļoti daudz jautājumu un nav atbilžu arī no pašas izpētes komisijas…

    http://lr1.lsm.lv/lv/raksts/krustpunkta/vdk-dokumentu-petniekiem-japetas-tas-kam-nav-piekluves.-kapec.a84630/

    +2
    -4
    Atbildēt

    0

    Anonīms > Anonīms 12.04.2017. 16.34

    ja taisnība ir, ka Ritvars Jansons ir vēsturnieks , tad viņš ļoti perfekti apzinās , ko nozīmē redzēt dokumentu, bet nedrīkstēt tos izmantot.

    Savulaik bija informācija, ka igauņu pētnieks Maskavas arhīvā atradis dokumentus, kuri apliecināja , ka Baltijas valstu vadītāji – Petss, Ulmanis, Smetana sadarbojās ar VDK. Bet – viņam nebija iespējams neko ar to panākt, jo nevienu citu pie šiem dokumentiem nepielaida un tikpat labi tāds paziņojums ir viltojums.

    Noklausījos raidījumu otrreiz un nospriedu, ka Latvijā čeka ir dzīvāka par jebkuru dzīvo. Uztaisīt par vainīgajiem , par tizliem un destruktīviem čekas pētniekus – cepuri nost – tas ir līmenis. Čeka ir līmenī – viennozīmīgi!

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    Anonīms > Anonīms 12.04.2017. 16.16

    ZANE , noklausījos, saeima vainīga- nu šitie liekēži, – nu nespēju novaldīties – vienkārši pretīgi- un lai tikai man pamēģina kāds aizrādīt, kad es saku , ka šīs valsts nākotne ir čekas iznīcināta

    ko saka Maizītis – var nākt apskatīties – bet tikai apskatīties … super – debess

    +2
    0
    Atbildēt

    0

KoKatrina 12.04.2017. 12.00

Valstij būtu jānodrošina arī jaundibinātām partijām finansējums minimālā apmērā, ap 1000-2000 eiro mēnesī, atkarībā no aktivitātes. Pirmkārt, dibināšanas fakts pats par sevi pierāda pietiekami lielu pārstāvību, ņemot vērā Latvijā augsto dibināšanas slieksni. Otrkārt, jaunām partijām uzņēmumi atklāti negrib ziedot, jo pastāv risks saimnieciskajai darbībai. Treškārt, esošo partiju ziedotājiem – personām, kas var atļauties ziedot lielas summas partijām – bieži ir izdevīga esošā situācija, jo ir daudz profesiju, kurās valsts ir nodrošinājusi priviliģētus apstākļus, un viņi neziedos jaunajiem. Līdz ar to, ja gribam pārmaiņas, bet esošās partijas nemainās, jābūt valsts finansējumam jaunām partijām.

+5
-4
Atbildēt

1

    Anonīms > KoKatrina 12.04.2017. 12.08

    Kā man patīk tādas sapņotājas. Dievinu.

    Visas partijas jau piecreiz ir pārgulējušas ar saskanu un viena otra pat zem kremļa pakritusi, bet lūk , latviete = sapņotāja runā =raksta – ja gribam pārmaiņas … varas partijas ir apmierinatas visādos veidos un kā reiz nekādas pārmaiņas nekāro , bet tauta ir noslaukta beigta, vai pusbeigta …

    +1
    -3
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu