Lepēna sola Francijas dalības apturēšanu Šengenas zonā • IR.lv

Lepēna sola Francijas dalības apturēšanu Šengenas zonā

28
Marine Lepēna. Foto: Reuters-LETA

Valsts prezidenta vēlēšanu kandidāte plāno pusgadā izformēt ES vai organizēt ”Frexit”

Francijas prezidenta kandidāte no galēji labējās partijas “Nacionālā fronte” (FN) Marina Lepēna otrdien paziņoja, ka savas uzvaras gadījumā viņa divu mēnešu laikā apturēs Francijas dalību Šengenas zonā un izraidīs ārzemniekus, kas ir novērojamo islāma radikāļu sarakstā, vēsta aģentūras LETA-AFP.

Lepēna sacīja, ka viņa ātri rīkosies, lai sarīkotu referendumu par saviem priekšlikumiem nodrošināt frančiem prioritāti darbavietu un sociālo mājokļu jomā. Lepēna sola savas uzvaras gadījumā veltīt sešus mēnešus sarunām par ES daļēju izformēšanu, bet, ja tas neizdosies, organizēt referendumu par Francijas aiziešanu no ES jeb “Frexit”.

Otrdien viņa paziņoja, ka negaidīs tik ilgi, lai atjaunotu robežkontroli. “Katra manas prezidentūras sekunde būs noderīga Francijai un frančiem,” Lepēna sacīja videoierakstā, uzskaitot 10 pasākumus, ko viņa mēģinās īstenot prezidentūras pirmajos divos mēnešos. Starp šiem pasākumiem ir minimālā pensionēšanās vecuma samazināšana no 62 līdz 60 gadiem, Francijas pilsonības atņemšana dubultpilsoņiem, kas notiesāti par sakariem ar džihādistiem, un ienākuma nodokļu pazemināšana.

Lepēna nepateica, kā viņa grasās to panākt divu mēnešu laikā. Pēc prezidenta vēlēšanām Francijā notiks parlamenta vēlēšanas, un jaunais parlaments sanāks uz pirmo sēdi tikai 27.jūnijā – pusotru mēnesi pēc jaunā prezidenta stāšanās amatā.

Pret globalizāciju un Eiropas Savienību (ES) noskaņotā FN līdere Lepēna un centriskais prezidenta kandidāts Emanuels Makrons saskaņā ar aptaujām var iegūt 23-24% balsu katrs prezidenta vēlēšanu pirmajā kārtā 23.aprīlī. Konservatīvais kandidāts Fransuā Fijons un kreisais radikālis Žans Liks Melanšons pirmajā kārtā var iegūt 17-19% balsu katrs. Divi kandidāti, kas pirmajā kārtā iegūs visvairāk balsu, kandidēs vēlēšanu otrajā kārtā 7.maijā.

Komentāri (28)

serioussam909 12.04.2017. 08.48

Kur Aldis ar tekstiem no franču avīzēm kas saka ka tas viss ir ļoti labi un pareizi?

+5
-3
Atbildēt

12

    Es > serioussam909 12.04.2017. 10.00

    Aldim bail no “piekabēm” un no tā, ka par viņa darbošanos izstāstīs Cross checking žurnālistiem :)

    +3
    -5
    Atbildēt

    0

    Es > serioussam909 12.04.2017. 12.37

    AK

    Šo te es, savukārt pacitēšu Varabungās, lai tur zina kas ir AK ;/…. Frontex AK ir pilnīgi nedzirdēta lieta… Vai ne, Robert?

    +4
    -6
    Atbildēt

    0

    zanE. > serioussam909 12.04.2017. 13.26

    …Robīt…pastāsti par tām atvērtajām Eiropas ārējām robežām…Tu varētu mūs izglītot…noteikti esi lietas kursā, ja tik pārliecinoši iesāki…nē, nē – ne par Šengenas zonu, bet par atvērtajām Eiropas ārējām robežām…

    +4
    -5
    Atbildēt

    0

    Es > serioussam909 12.04.2017. 10.03

    Citēšu Ēriku:

    Ēriks Labi gan,ka Aldis neko tādu nedara.Vot,ja viņš būtu mainījis statistikas skaitļus,tad to varētu saukt par manipulēšanu….www.irlv.lv/2017/2/2/…

    Ēriks Manipulēšana ar informāciju ir dezinformācija,apzināta noteiktu melīgu priekšstatu radīšana,kas neatbilst patiesībai.www.irlv.lv/2017/2/2/…

    Respektīvi, biteniekam ērikulim ir bezgala svarīgi saņemt iknedēļas dezinfas devu, par kuru viņš pats labi apzinās, ka tā ir informatīva manipulācija…

    +5
    -5
    Atbildēt

    0

    Ēriks > serioussam909 12.04.2017. 10.09

    Joprojām,valduli,nesaproti manu vārdu jēgu :)

    +4
    -4
    Atbildēt

    0

    Es > serioussam909 12.04.2017. 10.12

    ērkuli! Ļoti labu saprotu ;)! Tāpēc te pielieku, lai citi arī saprot bitit+ņieka loģiku ;)))

    +4
    -4
    Atbildēt

    0

    Ēriks > serioussam909 12.04.2017. 10.14

    Sapratējs tu lieliskais un unikālais :)

    +4
    -4
    Atbildēt

    0

    Ēriks > serioussam909 12.04.2017. 14.15

    Bez šaubām,Eiropas ārējās robežas ir ciet,ka ne pelīte bez ziņas neiespruks.Ielaidīs ar ziņu,pēc tam gadiem pārbaudīs,beidzot atzīs par neuzticamu un mēnešiem ķerstīs pa Eiropu,lai izraidītu,kamēr šis būs uzlaidis kādu gaisā.Esam pilnīgā drošībā.

    Uzbekistānas pilsonis, kurš piektdien ar smago automašīnu ietriecās cilvēku pūlī Stokholmā, ticis meklēts, lai viņu no valsts deportētu, jo Zviedrijas varasiestādes bija noraidījušas viņa lūgumu piešķirt pastāvīgās uzturēšanās atļauju, svētdien paziņoja Zviedrijas policija.Noskaidrots arī, ka uzbrucējs, kurš ir aizturēts, bija izrādījis interesi par islāmistu ekstrēmistu organizācijām, tostarp par grupējumu «Islāma valsts», žurnālistiem sacīja policijas pārstāvis.

    Pēc policijas sniegtajām ziņām, Uzbekistānas pilsonis 2014.gadā iesniedzis lūgumu piešķirt viņam pastāvīgas uzturēšanās atļauju. Taču pagājušā gada jūnijā Zviedrijas Migrācijas pārvalde to nav apmierinājusi un decembrī Uzbekistānas pilsonim paziņojusi, ka viņam četru nedēļu laikā Zviedrija jāatstāj. Tomēr viņš pazudis no varasiestāžu redzesloka, tāpēc šogad februārī policijai uzdots viņu deportēt un viņš ticis izsludināts meklēšanā.http://apollo.tvnet.lv/zinas/stokholmas-teroristam-ticis-noraidits-lugums-pieskirt-vinam-pastavigas-uzturesanas-atlauju/791523

    +3
    -3
    Atbildēt

    0

    Ēriks > serioussam909 12.04.2017. 19.38

    Nu lūk,atkal jauni pierādījumi tam,ka Eiropas robeža ir absolūti slēgta un Frontex nevienu aizdomīgu tipu nelaiž iekšā,valdiņš varēs palielīties varabungās:

    2011.gadā Zohers Dž. izveidojis kaujinieku bandu, kas bijusi lojāla «Jabhat al-Nusra» – ar «Al Qaeda» saistītam teroristu grupējumam.

    Viņa vadītā banda darbojusies Rakā, līdz Sīrijas ziemeļos esošā pilsēta kritusi «Islāma valsts» kaujinieku rokās.

    Pēc tam Zohers Dž. pievienojies «Islāma valstij» un kļuvis par grupējuma «slepenā dienesta» locekli.

    Saskaņā ar prokuratūras sniegto informāciju ap 2015.gada augustu viņš ieradies Vācijā, no kurienes viņš vairākkārt devies uz Grieķiju, lai nelegālo imigrantu nometnēs vervētu jaunus locekļus teroristu šūniņām.

    Vienlaikus Zoheram Dž. uzticēta Eiropā jau izveidoto teroristu šūniņu koordinēšana.

    Saistībā ar teroristiskām aktivitātēm Vācijā pēdējā laikā aizturēti jau vairāki tā dēvētie sīriešu bēgļi.

    Pirmdien Ķelnē par spridzināšanas plānošanu «Islāma valsts» vārdā tika notiesāts kāds 16 gadus vecs sīriešu «bēglis». Ņemot vērā, ka viņš atzīts par nepilngadīgu, tiesa apsūdzētajam piesprieda tikai divu gadu cietumsodu.

    Oktobrī tika aizturēts Kemnicā izmitinātais Sīrijas pilsonis Džabers Albakrs, kurš plānoja sarīkot sprādzienu Berlīnes lidostā. Vēlāk viņš policijas izolatorā izdarīja pašnāvību.http://apollo.tvnet.lv/zinas/vacija-aizturets-islama-valsts-eiropas-koordinators/791891

    +2
    -2
    Atbildēt

    0

    Austras koks > serioussam909 12.04.2017. 15.22

    Jautājums valdiem un zanēm – kā lai nosauc to, ka ja tiec pāri robežai (iekšā ES), tad tevi neviens nedeportē, bet ja arī pieņem lēmumu deportēt, tad realitātē tāpat nekur nedeportē, vai arī – ja iepeld Vidusjūrā, tad kuģis savāc, aizved uz Eiropu, un atkal paliec tur uz visiem laikiem? Turklāt tos, kuri būvē sienas un nelaiž tos “nelaimīgos” iekšā, tos sauc par rasistiem un cilvēktiesību pārkāpējiem.

    Vai tiešām tās var nosaukt par slēgtām robežām?

    +6
    -3
    Atbildēt

    0

    Austras koks > serioussam909 12.04.2017. 11.27

    Aldis vai ne Aldis, bet situācija ir tāda, ka tie, kas izlēma, ka Eiropas ārrobežas nav jāsargā un jālaiž iekšā visus, kuri grib, ir pie šīs situācijas noveduši. Un izskatās, ka Lepēna vinnēs.

    Pēc pēdējām aptaujām LGBT atbalstītāju elektorāta vidū (starp tiem, kas sevi par tādiem definē (pat ja viņi paši nav geji/lezbietes/utt), un FRA tas ir ap 6% balsojošo ) izskatās, ka Lepēnai pat ir pieslējies LGBT elektorāts, jo saprot, ka viņi būs pirmie, kas dabūs iekšās no islāma pasaules.

    Lielākais drauds ES sabrukšanai ir tie, kas veicina ES ārējo robežu turēšanu vaļā un jebkura laišanu iekšā ES bez totālām pārbaudēm, kā arī tie, kas veicina pārāk lielu ES centralizāciju un nacionālo valstu lemtspējas samazināšanu. Un tie ir vieni un tie paši. Tās nav lepēnas un vildersi, lepēnas un vildersi, tāpat kā brexits, ir tikai sekas.

    Cēlonis ir junkeri un merkeles.

    +8
    -4
    Atbildēt

    0

    Ēriks > serioussam909 12.04.2017. 09.59

    Viņš teica ko nedaudz citu – ka valdošie,pateicoties savai idiotiskajai politikai,strauji zaudē popularitāti.

    +8
    -4
    Atbildēt

    0

Es 12.04.2017. 10.31

Patiesībā, ko gan šī ziņa psaka jaunu? Vai līdz tam kāds uzskatīja, ka LePena izstādinās Franciju no ES, bet paliks Šengenas zonā kā Šveice vai Norge? Ziņa par to, ko mēs jau zinājām… Ziņa, ka šodien ir 12. aprīlis :))

+2
-5
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu