Kamēr Eiropa meklē līdzsvaru, Junkers skribelē • IR.lv

Kamēr Eiropa meklē līdzsvaru, Junkers skribelē

164
Eiropas Komisijas prezidents Žans Klods Junkers. Foto: Marcus Schreiber, TT Nyhetsbyran/LETA.
Rihards Kols

Lai risinātu Eiropas nopietnākās problēmas, kritiski svarīga ir spēja atzīt savus trūkumus, kļūdas un neveiksmes.

Tuvojoties Romas līguma gadadienai, Eiropas Komisijas prezidents Žans Klods Junkers nācis klajā ar saviem Eiropas Savienības pārbūves plāniem — pieciem “ceļiem uz vienotību” jeb t. s. “Balto grāmatu”. Skan ambiciozi un iedvesmojoši, taču dokuments diemžēl sastāv no pirms pieciem un desmit gadiem domnīcās sagrābstītu un ES dokumentos izskanējušu ideju kopsavilkuma. Par plānu to arī īsti nosaukt nevar, jo tieši plāna tajā iztrūkst. Tā vietā Junkers aizrāvies ar vairāk vai mazāk biedējošas Eiropas nākotnes pareģošanu, ar savu “vienotības ceļu” palīdzību turpinot ignorēt esošās un mēģinot risināt vēl neesošas problēmas.

“Baltā grāmata” paredz piecus — ne vairāk, ne mazāk — scenārijus tam, kā ES varētu attīstīties līdz 2025. gadam: “turpinot iesākto”, “darbojoties tikai vienotajam tirgum”, “tiem, kas vēlas darīt vairāk, darot vairāk” jeb dažādu ātrumu Eiropas izveidi, “darot mazāk, bet labāk” un “darot kopā daudz vairāk” jeb federalizācijas virzienu.

Taisnības labad jāatzīst, ka katrs EK piedāvātais scenārijs definē jomas, kurās nākotnē būs nepieciešama konstruktīva rīcība — tas jo īpaši manāms pirmajā scenārijā, “turpinot iesākto”, kurā identificēti tādi problēmjautājumi, kas jārisina jau šodien. “Tikai vienotais tirgus” un “vairāk Eiropas” scenāriji, savukārt, piedāvā radikālus skatījumus vienā — ES faktiskas izjukšanas — vai otrā — federalizācijas — virzienā. “Baltajā grāmatā” arī mēģināts identificēt ES nākotnes izaicinājumus — sabiedrības novecošanos, globālo spēku pārkārtošanos, sociālekonomiskās problēmas, nestabilās robežas un drošības izaicinājumus, ES politiskās leģitimitātes trūkumu un dramatiski zemo uzticības līmeni. Šie izaicinājumi dokumentā tikuši “iepakoti” kā iespējas.

Īsumā — šie scenāriji ietver piecus kardināli atšķirīgus skatījumus uz Eiropas nākotni, kas radīti, abstrahējoties gan no šodienas Eiropas, gan no Eiropas Savienības raison d’être. Kāpēc?

Jo redzams, cik grūti bijis nākt klajā ar risinājumiem. Jo, lai risinātu Eiropas nopietnākās problēmas, kritiski svarīga ir spēja atzīt savus trūkumus, kļūdas un neveiksmes. Tā vietā “Baltā grāmata”, kā jau no Junkera ierasts dzirdēt, turpina destruktīvo tendenci pie visām neveiksmēm vainot naudas vai politiskās gribas trūkumu dalībvalstīs, it kā absolūti visa un jebkura ES kritika ir bijis populistisks delīrijs. Junkers atteicies ieklausīties tajos, kuri uzskata, ka ES ir viņus pievīlusi, kas jo īpaši būtiski ir šodienas politiskajā klimatā.

Arī izvirzītais jautājums par “vairāk vai mazāk Eiropas” vienmēr ir bijis fundamentāli nepareizs, jo ietver tikai praktiskas dabas apsvērumus. Fakts, ka pārāk bieži diskusijas par Eiropas nākotni tikušas reducētas līdz binārajam “vairāk vai mazāk” Eiropas jautājumam, atzīts pat Junkera “Baltajā grāmatā”. Tas Junkeru gan nav atturējis no šīs pieejas izmantošanas. Īstais jautājums, uz kuru jāatbild nevis Junkeram, bet gan dalībvalstu pilsoņiem, ir — kā padarīt Eiropas Savienību labāku. Kā atgriezties pie tiem pamatprincipiem un vīzijas, kuras dēļ tik daudzas valstis, tajā skaitā Latvija, tiecās iestāties Eiropas Savienībā — Eiropā, kas veicina labklājību, kurai būtiska Eiropas kultūru dažādība un vēsturiskais mantojums. Eiropā, kurā pirmajā vietā ir tās iedzīvotāji, to viedoklis, vēlmes un vajadzības. “Baltā grāmata” piedāvā iespējas, taču nepiedāvā demokrātiskā ceļā īstenojamus risinājumus. Tik-un-tik izvēles iespēju piedāvāšana valstu valdībām un politiķiem nav savienojama ar demokrātijas pamatprincipiem, jo pašos pamatos šī izvēle nevar būt politiķu rokās. Federalizācija, vairāku ātrumu vai vienotā tirgus Eiropa ir pārvaldes konstrukcijas, kuras jāskata tikai caur dalībvalstu definēto vēlmju prizmu.

Šodienas Eiropas lielākais izaicinājums nav jaunu pārvaldes modeļu ģenerēšana, bet gan tā paralīze, ko radījusi kultivētā nepieciešamība pēc “jauna Eiropas sapņa”. Par prioritāti izvirzot jaunu vīziju radīšanu, mums vairs nepietiek laika pabeigt iesāktos darbus, atrisināt identificētās problēmas un veikt nepieciešamās pārmaiņas. Skaļi tiek pieteiktas dažādas vīzijas un vizionāri projekti — piemēram, Junkera investīciju plāns —, kuru kvalitatīva un efektīva īstenošana tiek aizvirzīta otrajā plānā, jo “jāsapņo tālāk”.

Tāpēc — ir arī sestais scenārijs. Eiropa bez Junkera. Jeb — Eiropa ar tādu Eiropas Komisijas prezidentu, kura politiskā platforma balstītos uz nevis sapņiem par to, kā “atkal padarīt Eiropu diženu”, bet izpratnē par to, kā attīstīt Eiropu un veidot tās nākotni. Kas spētu atgādināt, ka Eiropas Savienības raison d’être ir nekas vairāk un nekas mazāk kā institucionāla pamata nodrošināšana Eiropas vērtībām, un ka Eiropu veido cilvēki, nevis administratīvas teritorijas. Jo, ja iedzīvotāji nejutīsies piederīgi Eiropas Savienībai, pilnīgi visi scenāriji ir nolemti neveiksmei.

Rihards Kols ir 12. Saeimas deputāts, Nacionālās apvienības valdes loceklis.

Komentāri (164)

rinķī apkārt 28.03.2017. 12.23

…Kā atgriezties pie tiem pamatprincipiem un vīzijas, kuras dēļ tik daudzas valstis, tajā skaitā Latvija, tiecās iestāties Eiropas Savienībā +++ domāju, ka šādu pamatprincipu nav iespējams atrast, jo katrai nacionālajai valstij, kādas vēl joprojām ir Eiropas valstis, ir savi mērķi, savas vajadzības un līdz ar to izpratne, kādai tad ir jābūt ES.

Piemēram, ja atceramies galveno argumentu, kura dēļ LR pilsoņu vairākums nobalsoja referendumā par iestāšanos ES, tad tās noteikti bija bailes no Krievijas un cerība, ka dalība ES, kā vēl viens drošības līdzeklis, palīdzēs saglabāt Latvijā ierasto vērtību skalu, palīdzēs stiprināt Latvijas kā demokrātiskas valsts neatkarību, gluži vienkārši – palīdzēs ar fondu naudu, ar tirgus kvotām utt, risināt ekonomiska rakstura grūtības, tai skaitā – pavērsies jaunas iespējas darba tirgū utt Vārdu sakot – gluži piezemētas, eksistenciāla rakstura vajadzības bija tās, kuru dēļ liela daļa no mums nobalsoja par iestāšanos ES.

Pretējs piemērs. Pirms dažām dienām man gadījās saruna ar Vācijas “vienkāršo ļaužu” jaunās paaudzes pārstāvjiem, ar kādu studentu, datoriķi – programmētāju un skolotāju. Runājām par ES, Eiropas vērtībām uc šādām “gudrām” lietām. Saruna patiesībā bija “vienos vaŗtos”, kur pretēju viedokļa argumentus jaunie ļaudis vienkārši nesaprata, ne jau augstprātības dēļ. Viņi neizprata bailes no Krievijas, viņu nenodarbina arī ekonomiska rakstura problēmas tādā kontekstā, kā tas notiek Latvijā. Šos jaunos ļaudis galveno kārt uztrauc augošais ASV imperiālisms, visa spektra cilvēktiesības, bet uz Putinu viņi abi raugās ar simpātijām, jo viņš ir nopietns pretīspēlētājs amerikāņiem. Uz mani viņi abi skatījās kā uz cilvēku, kurš nonācis pārāk lielā amerikāņu ietekmē :) Ātri mainīju sarunas tēmu, jo turpināt tādā garā tikpat nebija nekādas jēgas :)

Šī mana saruna ar jaunajiem cilvēkiem man pašam šķiet laba ilustrācija, skaidrojums tam, kas šobrīd notiek Eiropas savienībā. Domāju, ka pretrunas starp ES dibinātājvalstīm un ES jaunpienācējvalstīm, kuras pavisam nesen ir tikai atbrīvojušās no Kremļa virskundzības, praktiski ir neatrisināmas. Pārāk dažādi skatāmies uz pasauli.

+14
-1
Atbildēt

46

    Anonīms > rinķī apkārt 28.03.2017. 13.00

    SārlAndē vācieši nobalsoja par Merkeli. Tātad – ES islamizācija turpināsies, jo tas ir izdevīgi Merkeles sponsoriem – vācu miljonāriem. Gluži kā Latvijā – arī tur strauji pieaug bagāto bagātība un nabago nabadzība. Kas un kāpēc par to balso, man grūti saprast, varbūt vācieši AfD sasaista ar NSDAP ?

    0
    -10
    Atbildēt

    0

    Anonīms > rinķī apkārt 28.03.2017. 12.46

    atkal, ra !!! – pasaule mainās – viss mainās – morāle, ētika, ekonomika utt.

    Līdz ar to jāmainās līdzi būtu gan pašai ES kā kopībai, gan katrai valstij atsevišķi.

    Lasu un klausos un skatos BBC , tas pretimigrantu noskanojums tur ir milzīgs, Austrija , Dānija, Zviedrija – visas ziņo, ka grib izkāpt no ES bēglu programmas. Domāju, ka lūk, turēšanās un apelēšana pie tāda humānisma , kas saved ES rīkļugriezējus,kas nerisina sociālā netaisnīguma palielināšanās problēmas arī ir liecība tam, ka ES nespēj pietiekami efektigi mainīties.

    Ja ES Latviju izmantos ka musulmaņu izsūtījuma un nometinājuma vietu – es būšu pirmā , kura balsos par pievienošanos Putina Krievijai. Man musulmaņu sabiedrība ir miljons reižu lielāks posts par jeburu kristiešu sabiedrību.

    Manai kaimiņienei meita ir precējusies ar pakistāni, kā viņa saka – Londonas mijonāru. Meita dzīvojot pilī. Bet klausos , ko stāsta tā meitas māte, vīrs neļaujot turēt sunīti, vīrs vienu nelaižot braukt uz Latviju , bet pašam neesot laika braukt līdzi, vīrs to un vīrs šito. Reiz es viņai prasu un ko meita? Kaimiņiene man atkal – tā esot tāda laime – nekas neesot jādara, varot bagātībā baudīt dzīvi. Nu tad es saku nē – mijons reižu nē tādai dzīvei, kuru kontrolētu viens musulmanu papiņš – nē un viss

    Un te ir ta milzīgā problēma – ES – idejas vēl sludina vecās , bet tie darbi, tā realitāte jau ir jaunā … kā saka idejas paliek priekš nabgiem, darbi – pprivilēģijas – bagātiem

    0
    -8
    Atbildēt

    0

    Es > rinķī apkārt 29.03.2017. 10.45

    RA

    Piedodiet, es rakstu par “lāpu gājienu” kā hiperbolu. Es arī pats esmu licis sveces un lāpas 11/11 Daugavmalā. Bet hiperbola ir lietota, lai saprastu, ka visļaunākais ienaidnieks nāk kā “īstens patriots”… Viņš lieto patriotisko atribūtiku, lieto saukļus, viņš taisās svētāks par Romas Pāvestu… Bet mērķi viņam ir pavisam citi. Ja ir interese, paklausieties Radio Svoboda par dezinformāciju ES http://www.svoboda.org/a/28396027.html Pamanīt šo pseidopatriotu var pēc viņa nostājas pret ES vai NATO (retāk). Ja “patriots” sajūsminās par to, ka ES sabruks, tātad, viņš ir vai nu dezinformācijas upuris, vai šādu upuru “ražotājs”.

    +1
    -7
    Atbildēt

    0

    Anonīms > rinķī apkārt 29.03.2017. 09.22

    Nu Biotop – BINGO! Precīzi – Mamikins saka, ko un kā domā.

    I.Grigule Latviju nosēdināja uz pakaļas. Un pavisam noteikti Grigulei ir savi sekotāji un atbalstītāji. Tie, kas saka tautiskas runas, nemaksā nodokļus, uzpērk ierēdņus un amatpersonas , bet ikdienā ir lieli tautas un valsts patrioti. Klusētāji. Kaut vai mūsu literāti haļavščiki – paši sev piešķīruši goda pensijas – izcili esot ….

    Nu un tikpat liels, ja ne lielāks posts ir tādas “politiķes” kā Janīna Kursīte Pakule – lai troļļi vai žurnālisti saskaita, cik darba stundas viņa pavada saeimā un cik piedarbiņos – nopelnot tos nepilnos 100 000 eur. Ja mums tepa saeimā būtu tādi idejiski pārliecināti, konkrēti un tieši deputāti kā Mamikin vai Ždanoka – nu nevarētu pārējie politiķi močīt tādu haļavščinu kā viņi taad močī.

    Tā kā jā – tādi esam ….

    0
    -6
    Atbildēt

    0

    Anonīms > rinķī apkārt 28.03.2017. 13.13

    pretīgie naciķi – lieciet lieciet man mīnusus ,bet patiesību tas nemaina

    nu viss , man pietiek ar jums te kasīties , paši brūtējas ar Putinu , bet mani baida

    +6
    -11
    Atbildēt

    0

    Es > rinķī apkārt 29.03.2017. 11.31

    uldis un citi…

    Lasiet uzmanīgi! Lietojiet http://tezaurs.lv/#/sv/, ja kāds vārds ir nesaprotams, pirms sākat būvēt savus domu konstruktus. Lāpa – hiperbola. Karogs – hiperbola.Kas vēl nesaprotams?

    0
    -5
    Atbildēt

    0

    Es > rinķī apkārt 29.03.2017. 13.56

    puika,

    paraugāmies uz kremļa režīmu… Kas ir tuvākais analogs no vēstures XX g.s. ? Es teiktu, Musolini… Duče bija nacionālists un patika un deva piemēru virknei Eiropas autoritāro režīmu.

    Man patīk tava doma, ka nacionāļi pēc uzbūves nevar tvert spēles lauku visā kopumā. Tas pavērtu tēmu interesantai diskusijai par vistas un olas tēmu, vai ne?

    0
    -5
    Atbildēt

    0

    Es > rinķī apkārt 29.03.2017. 13.47

    puka + klusais

    Vai esat kādreiz iedomājušies, ka pasaules kārtības kārtis nu sagūlušas tādā kombinācijā, ka liberāļi ir kļuvuši konservatīvi (oksimorons!), bet konservatīvie – revizionistiski? Varētu padomāt, Volands rotaļājas ;)

    0
    -4
    Atbildēt

    0

    Es > rinķī apkārt 30.03.2017. 12.30

    Vājinieks pienāca, nenoturējas un bilda savu vārdu ;))) Cik saturīga kļuva saruna, kad tai savu artavu pievienoja idiots…

    0
    -4
    Atbildēt

    0

    Anonīms > rinķī apkārt 29.03.2017. 07.22

    jādomā taču , ka Iesalnieka armijā pavasara iesaukums jau bijis – eh, jūs – nožēlojamie

    0
    -4
    Atbildēt

    0

    puika > rinķī apkārt 29.03.2017. 13.50

    >Valdis

    Ne tik tuvas. Vienkārši bēgļu krīze kalpo abiem.

    Nacionāļi by design nav ieprogrammēti redzēt problēmas plašākā kontekstā. Tā nav gluži kritika. Lokālpatriotiem ir savas prioritātes, un tas ir normāli.

    0
    -4
    Atbildēt

    0

    Es > rinķī apkārt 29.03.2017. 08.43

    Pie kam, kas jo bīstamāk, ka šie bērziņi, liepiņi, kārkliņi, krūmiņi nenāk vis ar stāstu, ka krievija laba. Viņi nāk ar stāstu ka Latvija slikta, ES slikta, NATO nekam neder… Un viņi vicina karogus un dedzina lāpas. Viņi ir īsteni “nacionālisti”…

    +1
    -5
    Atbildēt

    0

    zanE. > rinķī apkārt 29.03.2017. 10.30

    …Riņķī apkārt…brālis bija zemessargs un esmu piedalījusies kopā ar viņu lāpu gājienā pirms to prihvatizēja Nacionālā apvienība…jā, toreiz bija pavisam cits “smeķis”…NA barveži pirmajās rindās atņem jebkādu vēlmi piedalīties viņu partijas reklāmpasākumos…

    …arī labas lietas var sabojāt un NA tas ir izdevies…

    +1
    -5
    Atbildēt

    0

    Es > rinķī apkārt 29.03.2017. 11.59

    Sveiks, klusais!

    Var gan arī tā uzskatīt. Te no tezaura “Stilistisks izteiksmes veids — līdzība, kurai ir noteikts zemteksts; īss, pamācošs alegorisks stāstījums, kura morāle izteikta ar līdzību.

    Avoti: SV99”

    Ceru, tu nesajauci parabolu ar hiperbolu? ;)

    0
    -4
    Atbildēt

    0

    Es > rinķī apkārt 29.03.2017. 13.38

    puika

    Es domāju līdzīgi, ka kremļa un nacionāļu politiskā bāze (platforma) ir ļoti tuvas. Tikai apdraudējums LV rada disonansi nacionāliem.

    Bēgļu jautājumā ir saskatāma kremļa manipulācija, kur tiek laikā nomainīti vietām 2 notikumi – kremļa versijā vispirms A. Merkele teica willkommen un tad sāka bēgļi nākt uz ES, nevis bēgļi jau 300 000 bija ES, kad Merkele teica savu runu. Un tas strāda! Pie joda, kur vien pagriezies, visur dzirdi, ka Merkele sasauca ES pilnu ar arābiem…

    Vai Orbana sēta, kas aizkavēja bēgļu plūsmu uz ES… Tie cilvji pat kartē neieskatās! Viņiem Balkānu nav! Tā pat kā nav jūras robežu… Pilnīgs izmisums!

    0
    -4
    Atbildēt

    0

    Es > rinķī apkārt 29.03.2017. 10.48

    zanE

    Pēc sarunas ar vienu cilvēku no TunB tagadējiem NA es sapratu, ka iespējams, mums ir darīšana ar sabiedrības viedokļa formēšanas specoperāciju zem NA piesega. Iespējams, NA ir kādi, kuri to atbalsta vai nu savas galēji radikālās pārliecības vai sakaru ar kremli dēļ…

    0
    -4
    Atbildēt

    0

    puika > rinķī apkārt 29.03.2017. 13.14

    >Vladis

    Imigrācija ir nepopulāra plašāk. Nekad nav bijusi populāra. Un vismazāk populāra ir izteikti nacionālajā galā.

    Bēgļu krīze ES ir medusmaize gan Kremlim, gan radikāli noskaņotajiem nacionālajiem spēkiem, pat bez tiešas saistības vai aizkulišu sazvērestības.

    Kremlis vienkārši turpina to pašu līniju, ko darīja jau pirms bēgļu krīzes. Lielos vilcienos tas ir – mēs ceļamies kājās, bet visapkārt mums ir pagrimums. Kremlis ražo informāciju savās interesēs, nacionāļi savās, bet interesantākais sākas, kad nacionāļi sāk retranslēt Kremļa informāciju un otrādi. Ja Kremlis to dara apzināti, tad par nacionāļiem jāsaka, ka, manuprāt, tas visbiežāk ir neapzināti. Te vienkārši vajadzētu atcerēties, ka Kremlis gadiem ir runājis par Latviju kā failed state un būt skeptiskākiem pret informāciju, ka ES ir failed un Zviedrija ir failed utt.

    0
    -4
    Atbildēt

    0

    puika > rinķī apkārt 29.03.2017. 13.27

    >klusais

    Pī ir megaietilpīgs. Pī var paslēpt jebko :)

    0
    -3
    Atbildēt

    0

    Es > rinķī apkārt 30.03.2017. 07.19

    Protams piesegs! Tā pat tas var būt reliģiskas dabas… Der jebkurš “opijs tautai” :)

    0
    -3
    Atbildēt

    0

    puika > rinķī apkārt 29.03.2017. 21.53

    Agresīvs nacionālisms ir tikai informatīvais piesegs ekspansijai :D

    Ekspansiju virza “taustāmākas” parādības.

    0
    -3
    Atbildēt

    0

    puika > rinķī apkārt 29.03.2017. 15.32

    >Valdis

    Impērijas politika jau no seniem laikiem ir skaldi un valdi. Ja nevar valdīt, tad vismaz saskaldīt, tas ir polarizēt. Polarizētā sabiedrībā ir apgrūtināta lēmumu pieņemšana, īpaši kur nepieciešams atrasts kompromisus. Kompromiss pēc noklusējuma ir abu pušu zaudējums, sadarbība būtu ieguvums, bet neiespējama polarizētā sabiedrībā.

    Pavisam vienkārša loģika pasaka Kremlim priekšā, ka savu interešu labā vajag atbalstīt radikālos spēkus gan vienā, gan otrā galā.

    0
    -3
    Atbildēt

    0

    puika > rinķī apkārt 29.03.2017. 15.41

    >Valdis

    Es rakstīju – tīrs nacionālisms. :)

    Nacionālisma pāreja no izolacionisma uz ekspansiju ir pieejama tikai lielajām nācijām.

    Kamēr Latvijas nacionālisti priecājas par poļu nacionālistu panākumiem, Kremlis pielej eļļu – Ļvova poļu pilsēta, Viļna poļu pilsēta. Kādā brīdī varbūt arī Latgale būs poļu :D

    0
    -2
    Atbildēt

    0

    Es > rinķī apkārt 29.03.2017. 15.22

    puika,

    Kļūdaini vērtē Itālijas vēsturi. Duče Vidusjūru sauca par Mare Nostrum (Mūsu jūra) un bija ar ambīcijām uz Balkāniem. Varbūt atceries, ka tieši itāļi iebruka Abesīnijā… Itāļi uzbruka Grieķijai, bet ātri vien zaudēja. Tā, kā nav tiesa, ka nacionālisma iezīme nav ekspansionisms. Līdzīgus piemērus varu minēt vēl neskaitāmus no Eiropas vēstures. Bet Dučes režīma līdzība ir valsts strukturēšanā, politikas veidošanā un korporatīvismā.

    0
    -2
    Atbildēt

    0

    Es > rinķī apkārt 29.03.2017. 15.44

    puika,

    vai arī tā ir loģika, ka abu politspektra galu margināļi ir tie, kuri paši saskaldīs Eiropu. Krievijas politika allaž ir bijusi, neatzīt tādas ES esamību… Ir atsevišķas valstis, ar kurām krievi taisa rebes, bet nevis savienība ar kuru jāvienojas… Tomēr, nacionālisms (nacisms) ir ekspansīva ideoloģija un izolacionisms tam raksturīgs tikai vājuma gadījumā – maza vai vāja valsts… Pie kam, man, jāteic, labpatiktu to saukt par nacismu vai nasionālšovinismu. Es sevi uzskatu par nacionāli, jo izjūtu kā svarīgu savu etnisko piederību, tapēc netīk lietot šo vārdu, lai apzīmētu nacionālšovinismu.

    0
    -2
    Atbildēt

    0

    Es > rinķī apkārt 29.03.2017. 17.03

    Roma der gana labi kā piemērs atvērtai kodolnācijai. Tā jau to arī lietoju. Nacionālisms vispār ir renesanses produkts. Salīdzinoši nesena ideoloģija, kuras izcelsmi es saistītu ar ekonomisko attiecību maiņu un jaunas identitātes veidošanos.

    0
    -2
    Atbildēt

    0

    Es > rinķī apkārt 29.03.2017. 16.08

    puika

    Tā ir impērijas kodolnācijas dihotomija – Būt atvērtai nācijai, iekļaujošai (Romas impērija), vai izolacionistiskai šovinistiskai, kas tā arī neļauj saglabāt impēriju. Ekspansijas etapā ir svarīgs agresīvais nacisms, bet stabilizācijas etapā svarīga atvērtība. Nu, jā! Tipiska dihotomija, kuru pārvarēt var tikai ar talantīgu imperatoru palīdzību.

    0
    -2
    Atbildēt

    0

    puika > rinķī apkārt 29.03.2017. 12.24

    >klusais

    Delta novirza uz komercdarbību, bet Omega uz staciju :D

    Pī uz… :D

    0
    -2
    Atbildēt

    0

    Es > rinķī apkārt 29.03.2017. 15.48

    puika,

    kamēr cepjas latgalieši par The War Room – III (BBC), uzradīsies poļi ar Inflantiju ;)

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    puika > rinķī apkārt 29.03.2017. 14.12

    Ne gluži. Krievijas nacionālisms ir caurvijies ar imperiālismu. Tīrs nacionālisms ir vairāk tendēts uz izolacionismu, manuprāt.

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    puika > rinķī apkārt 29.03.2017. 16.02

    >Valdis

    Man arī nepatīk. Problēma nav nacionālisms kā tāds.

    Imperiālisms un nacionālismu ir pretrunā viens ar otru. Impēriskās nācijas nacionālisms saasina konfliktus perifērijā un kolonijās un tikai pastiprina centrbēdzi.

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    Es > rinķī apkārt 29.03.2017. 15.59

    puika

    Krievija nacionālisms ir bīstams iekšēji. Tas, kas smuki var saplosīt ES, priecējot krievus, var saplosīt arī pašu KF. Domāju, to apzinoties, puņķins veido laipojošu politiku iekšpusē. Nacismu aizstājot ar impērijas audzēšanu tikai retorikā uzbužinot nacionālo sentimentu krieviem.

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    klusais > rinķī apkārt 29.03.2017. 13.06

    puika – pī uz operu gribeji laikam teikt :)

    0
    0
    Atbildēt

    0

    puika > rinķī apkārt 29.03.2017. 16.27

    >Valdis

    Nez vai Roma der kā nacionālisma piemērs. Centrbēdze pastiprinās arī krīzes iespaidā. Katrā ziņā Romas krīzi maz iespaidoja nacionālisms, vismaz tā mūsdienu izpratnē.

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

    J.Biotops > rinķī apkārt 29.03.2017. 08.02

    RA – ta par mamikiniem nav vērts te rakstot laiku tērēt. Mani baida bērziņi, kalniņi, liepiņi.Tieši viņi (tātad – arī es) sagraus Latvijas valsti. Numurēt ienaidniekus varam tā vai citādi, rezultātu iztaisīsm paši.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    klusais > rinķī apkārt 29.03.2017. 12.14

    Valdis – es esmu “eksaktais” :) man hiperbola uzreiz uz grafiku novirza :)

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    Ēriks > rinķī apkārt 30.03.2017. 10.14

    Astainie,nejauciet pašu ideju būtību ar šo ideju izmantošanu netīriem mērķiem.

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    rinķī apkārt > rinķī apkārt 29.03.2017. 07.55

    J.Biotops, paskaties, man nelabi palika, klausoties šo morālo kropli. Un tad iedomājies, cik Latvijā daudz ir tādu, kuri domā līdzīgi kā Mamikins un tāpēc par viņu balsoja :) Viņi tad arī ir šie Latvijas ienaidnieki N1. Pārējie, tie kuri raud līdz par LR zaudēto neatkarību, viņi jau nav daudz labāki, bet tomēr atšķirība ir :)

    https://www.youtube.com/watch?v=SOuWK-Z0zi4

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    lno > rinķī apkārt 28.03.2017. 13.07

    fretka. Toties skaisle ir “naciķu” enciklopēdija:):):)

    +9
    -6
    Atbildēt

    0

    klusais > rinķī apkārt 29.03.2017. 11.56

    Valdis – interesanti vai ar “parabolu” ar apzīmē kādu mākslinieciskās izteiksmes lidzekli :)

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    fretka > rinķī apkārt 28.03.2017. 13.10

    >lno: enciklopēdija

    ——-

    IMHO pārāk garš vārds. “klopēdija” ir daudz ērtāk izrunājams un arī labāk piestāv skaislei :)

    +10
    -7
    Atbildēt

    0

    Ēriks > rinķī apkārt 01.04.2017. 14.31

    No idiota dzirdu,jebkuru populāru,labu ideju var izmantot un ir izmantojuši sliktiem mērķiem,gan ticību,gan nacionālismu,gan palīdzību ”bēgļiem”.Liberastu spriedelēšana,ka nacionālisti sagraus ES un netver visu laukumu ir pretīga,tieši pašreizējie Eiropas varasvīri,neievērojot nāciju intereses un cilvēkiem dabiski piemītošās nacionālisma jūtas,netver laukumu un grauj Eiropas savienību.Vai liberasti sagaidīja,ka tautas jau ir tiktāl dažādu demagogu morāli apstrādātas un upurēs savu nāciju intereses bez pretestības?

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    uldis_rats > rinķī apkārt 29.03.2017. 11.19

    Valdi, “dedzina lāpas” – vai tā ir atsauce uz ikgadējo 18. novembra lāpu gājienu Rīgā? Ja tā, tad no kurienes šādi “drosmīgi” apgalvojumi ka šie cilvēki saka Latvija slikta, ES slikta, NATO slikts?

    +5
    -1
    Atbildēt

    0

    rinķī apkārt > rinķī apkārt 29.03.2017. 09.58

    J.Biotops Man šķiet, ka sen jau tie laiki pagājuši, kad par “kremlisko nostalģiju” balsoja tikai krievi. Latviešiem pašiem galva uz pleciem – Skaislei, piemēram :), jeb klasiskais piemērs Rīgas dome, un partija Gods kalpot Rīgai. Patiesībā -Amerika elektorāts ir krietna daļa latviešu, citādi nebūtu šādu vēlēšanu rezultātu Latvijā.

    Valdis. Es arī, kā zemessargs, deviņdesmito gadu sākumā piedalījos vienā lāpu gājienā no Rīgas centra līdz Brāļu kapiem. Vienreizēji laba sajūta, kuru vēl šodien nevaru aizmirst.

    Nedomāju, ka 18. novembra lāpu gājiens, kuru Tu ik pa laikam komentāros piemini, vai publiska cieņas izrādīšana kaut kam ar valsts karoga palīdzību ir tas sliktais, no kura ar nicinājumu būtu jānovēršas. Gluži otrādi, ja ir ļaudis vēl Latvijā, kuriem šādas aktivitātes un izpausmes ir nepieciešamas, tad tas nozīmē, ka ar to Latvijas Republiku, kas ir definēta LR Satversmes preambulā, vēl nav viss pa galam :)

    +5
    -1
    Atbildēt

    0

    J.Biotops > rinķī apkārt 29.03.2017. 07.35

    Cik nu varu zināt, RA aprakstītais pajauno vāciešu kreisi progresīvais viedoklis izplatītāks esot Vācijas ziemeļrietumos. Bijušās DDR zemēs gan neesot labāk, tur tādus zaļgani humānus socidemokrātus pārstarojot atklāti kreiļi (die Linke) un līdzvērtīgie alternatīvie vācieši (AfD). Mums tādu uzskatu iaplatība nozīmē nāves draudus, kas pagaidām vēl nav deguna priekšā. Pagaidām. Un ne visai pārsteidz.

    Pasen lasīju interesantu izskaidrojumu (A.Bezansons?) rietumeiropiešu antiamerikānismam – Francijā to radot skaudība. Izvērsta, sazarota un daudzšķautnaina skaudība. Pētītā Francijā izplatītā parādība bija sitpri līdzīga tam, ar ko Vācijā saskāries RA. Primitīvas skaudības loma visā kreisi (anti)librālajā ideoloģijā nenoliedzama, bet tā cita tēma.

    Pašlaik bīstamāk, ka pārliecība par amerikānu imperiālisma agresoriem un no tā sargājošo Krieviju izplatīta Latvijā un ne tikai pie zaļknābjiem, bet arī paaudzē, kura var atcerēties piedzīvotos krievu varas jaukumus – 50-60gadīgajos. Sociālismu piedzīvojušo un jaunāko latviešu tiekšanās pēc „politiska līdzsvara pret ASV”, gaudas par Vašingtonas vai Briseles diktātu, varonība neklanīties ne austrumiem, ne rietumiem u.t.t. ir droša garantija nokļūšanai atpakaļ mātes Krievzemes apskāvienos. Forma, protams būs cita, ne „Rosijskaja Imperija” , ne „bratskij sojuz respbuļik”, bet tas maz ko mainīs. Negribu.

    +5
    0
    Atbildēt

    0

    fretka > rinķī apkārt 28.03.2017. 12.56

    Ja ES Latviju izmantos ka musulmaņu izsūtījuma un nometinājuma vietu – es būšu pirmā , kura balsos par pievienošanos Putina Krievijai

    ——–

    Skaisle, vai tu zini, ka Krievijā 10-15% iedzīvotāju ir musulmaņi? Plus ekonomiskie imigranti no Vidusāzijas valstīm.

    +11
    -5
    Atbildēt

    0

    rinķī apkārt > rinķī apkārt 28.03.2017. 12.56

    Skaisle …Lasu un klausos un skatos BBC , tas pretimigrantu noskanojums tur ir milzīgs, Austrija , Dānija, Zviedrija – visas ziņo, ka grib izkāpt no ES bēglu programmas…+++ Tu klausies BBC, es dzīvoju Vācijā un redzu, un dzirdu, ko ļauži sadzīvē runā. :) Arī pēc visām bēgļu sastrādātajām cūcībām un teroraktiem, vismaz manā pilsētā vietējie uz šiem bēgļiem skatās pavisam miermīlīgi, no “ideālistu” zaļ – varavīkšņaini – sarkanā skata punkta:) Kas viņus var izmācīt, nezinu? Kā tas ir Zviedrijā, Dānijā utt, protams, nemāku teikt.

    Bet Latvijai bēgļu jautājums nav tas svarīgākais. Latvijai visvarīgākās ir ES – Krievijas attiecības, attieksme pret karu Ukrainā utt.

    +11
    -2
    Atbildēt

    0

Absints 28.03.2017. 10.50

Eiropā ir principiālas globālas ideoloģiskas problēmas. Kamēr Eiropai nebūs jauna idealoģiskā bāze, tiks lāpīti atsevišķi caurumi deķim, bet problēmas principiāli netiks atrisinātas. Izskatās, ka Junkers dara tieši to – lāpa lielākos caurumus, bet ne piedāvā jaunu deķi. Vispārējā cilvēktiesību harta, Demokrātija, tās pilnā izpausmē, ir labi un pareizi mērķi, bet ne process, kā uz to tikt.

Vai Somālijas nēģeris ir tikpat “tiesisks”, cik Ņujorkas biržas brokeris? Cilvēktiesību harta saka “jā”, es saku “nē. “Tiesības” nav Dieva dāvana, tās jānopelna. Vienādām ir jābūt iespējām., bet ne tiesībām. Visiem rokās ir jātur viena makšķere, bet zivs ir jāmakšķerē pašam. Ir jābūt globālai iespēju demokrātijai, bet ne tiesību demokrātijai.

Vai mūsu bedarbniekam ir jābūt mazākām tiesībām, kā iebraukušajam bēglim? Eiropas politiķi saka “jā”, Valdība un Saeima ar Ilzes Pētersones muti sakā “jā”, es saku “nē”. Eiropas galvenā kļūda ir tajā apstāklī, ka tā uzskata tieši tā – vienādas tiesības ir visiem. No šejienes atvērtās robežas, no šejienes humanitārā krīze. Ja kāda māju vairs neslēdz, un tā kļūst publiska, un to.. izlaupa. Un tad tā vairs nevar nevienam palīdzēt. Tāpēc demokrātija var būt tikai starp līdzvērtīgiem partneriem, un arī tā nav burvju nūjiņa. Vai zinat kādu arābu valsti, kur tāda ir? Ir bagātas arābu valstis, bet vai tur ir demokrātija? Eiropai ir jābeidz uzspiest savs modelis visai pasaulei un ir jānorobežojas. Sabiedrības attīstība ir un būs diversificēta. Bēgļu krīzi var atrisināt ļoti vienkārši tak – noslēdzot ārejās robežas. Junkers un citi Eiropas puritāņi to nespēj un, visdrīzāk, nespēs saprast.

+14
-3
Atbildēt

47

    Es > 28.03.2017. 12.48

    Ērik

    Speciāli XXXXXXXXX (lamājos) te ielieku karti vai saiti https://lv.wikipedia.org/wiki/Eiropa#/media/File:Europe_countries_map_lv.png

    Tas Ēriks tak ir viens neaprakstāms XXXXXXXXXX

    +5
    -13
    Atbildēt

    0

    Es > 28.03.2017. 12.23

    Latnaču dīķa iemītniek, izlasi wikipedia sadaļu “Latvijas valsts atzīšana de facto” https://lv.wikipedia.org/wiki/Latvijas_valsts_atz%C4%AB%C5%A1ana_de_facto Ir jau kaut kā pat vairs ne smieklīga tā ietiepība ar kādu apgalvo, ka valsts atzīšana nav notikusi. Varbūt demence pie vainas… Nezinu…

    +6
    -14
    Atbildēt

    0

    Es > 28.03.2017. 12.34

    Ķīp,

    Ko Jūs gatavojaties apšaubīt? Kādas skurstenī cirstas hartas un konvencijas? Cilvēktiesību, bēgļu? Tiešām?

    ES valstu pārvaldes forma ir demokrātiska republika vai konstitucionāla monarhija. Jums ir padomā labākas pārvaldes formas ES valstīm?

    Atsaukšanās uz “demokrātijas eksportu” ir diezgan nejēdzīga, jo vidējo austrumu konfliktu risināšanā ir vairāk ekonomisko interešu (nafta) un nevis valsts pārvaldes formas “eksports”.

    +5
    -12
    Atbildēt

    0

    Es > 28.03.2017. 13.09

    Smakas man nav ;) Toties man ir vismaz elementāru zināšanu kopums galvā, nevis diegs starp ausim, kas tās (ausis) pie galvas tur.

    +6
    -12
    Atbildēt

    0

    Es > 28.03.2017. 12.29

    Ērik,

    Par Lībiju ir gadījies kaut ko dzirdēt? ;))) Smieklīgi, Ērik, smiklīgi un skumji ar ģeografijas zināšanām… Jo, pie tās pašas Vidusjūras, pie Grieķijas salām un Kipras ir arī Sīrija…

    +6
    -12
    Atbildēt

    0

    Es > 28.03.2017. 12.59

    Ērik,

    noželojamais, sapratu, kur tev, pajoliņam, vaina galvā…. Tev šķiet, ka Zviedrija nav mūsu kaimiņi ;))) Tavā stulbeņa galvā caur jūru nu nekādi nevar robežoties… Uzsveru, es pielietoju tikai tos aizvainojošos jēdzienus pret ēriku, kurus pirms tam no viņa saņēmu! Bet aiz maniem rakstītājiem XXXX slēpās pulka skarbāki vārdi ;))

    Un tad garām gāja nomale un piarādījās vēl viens XXXXXX. Slimas galvas un stulbas….

    +6
    -11
    Atbildēt

    0

    Es > 28.03.2017. 17.32

    Cilvēka nervu sistēma

    http://www.vegdist.lv/lv/page/publikacijas/cilveka-nervu-sistema

    Ja cilvēks ir vesels, viņa organisms darbojas saskaņoti. Vesela cilvēka organisms ir integrāla sistēma. Šo sistēmu saskaņo un regulē vairāki mehānismi Svarīgākais no tiem ir nervusistēma.

    • Nervusistēma organismā uztur sakarus starp orgāniem un to sistēmām, saskaņo to darbību.

    • Nervusistēma nodrošina organisma atbildreakciju uz ārējās vides kairinājumu.

    • Nervusistēma reaģē uz pārmaiņām cilvēka iekšējā vidē.

    Nez, šoreiz ārējs kairinātājs pie vainas vai iekšējās izmaiņas… ;)

    +4
    -9
    Atbildēt

    0

    puika > 28.03.2017. 18.57

    >lno

    Stāsts ir par to, ka Urugvajā sīriešu bēgļi ierodas jau ar ANO piešķirtu bēgļu statusu. Libāna ir vairāk par 10 bēgļu nometnēm, kas ir ANO uzraudzībā.

    +3
    -8
    Atbildēt

    0

    puika > 28.03.2017. 19.49

    >lno

    Patīk ANO vai nē, bet ir kārtība kādā veidā tiek piešķirts bēgļu statuss.

    Viens no veidiem ir ar ANO iesaisti. ANO piešķir bēgļu statusu un viņi turpina dzīvot nometnē vai kur nu ANO izmitina, kamēr kāda valsts ir gatava uzņemt pie sevis.

    +4
    -8
    Atbildēt

    0

    Es > 28.03.2017. 13.27

    Ēriku citēju – Valdi,vai Eiropas Savienība robežojas ar kādu musulmaņu valsti,kurā ir karš? Šodien 12:25

    un tad sekojoši 13:09

    …parādīji savu demagoga dabu,novirzīdamies no bēgļu glābšanās iespējām no kara un mūsu pienākumiem pret tiem uz tematu par jūras robežām…

    ———–

    Te mēs skaidri varam nomērīt operatīvās atmiņas ilgumu Ērikam. Apmēram 40 minūšu laikā pagātne viņam zūd. Vispār jau ,jāatzīst, ka rezultāts ir labāks kā zelta zivtiņai ;)))

    +5
    -9
    Atbildēt

    0

    puika > 28.03.2017. 18.11

    >lno

    Jā, tikai Tev un pārējiem no tās erudīcijas nekas daudz neatlec :D

    fretka raksta:

    Aizpērn Latīņamerikas valsts Urugvajas kreisā valdība ieveda labu bariņu sīriešu bēgļu, piešķīra viņiem zemi, lai apstrādā un pelna sev iztiku, jo šie paši apgalvoja, ka esot zemkopji.

    Tie bija 42 bēgļi, jeb 5 ģimenes. Zemi pieteicās apstrādāt viena. Zemīte izrādījās tāda pašvaka. Bet nu galu galā viņi vēl joprojām ir Urugvajā un dzīve pamazām nokārtojas.

    +5
    -8
    Atbildēt

    0

    Es > 28.03.2017. 19.05

    Viens “eru-dīts” slavē otru “eru-dītu” … ;)

    Eru-dī-cija iestājas abiem ;D

    +4
    -7
    Atbildēt

    0

    Es > 28.03.2017. 11.10

    Jums, cilvēk, te ir pilnīga biezputra. Viss sajucis, kas ir cēloņi, kas sekas. Šķiet, ka pat neziniet, ko nozīmē vārds ideoloģija http://tezaurs.lv/#/sv/ideoloģija Vispirms Ķīps atbalsta cilvēktiesību hartu, bet neizprotami to nosauc gan par mēŗķi gan līdzekli, bet pēc tam to, tik pat sisrsnīgi ar somālieša un Ņujorkieša stāstu sarauj pīšļos… Un tad šis grandiozais paziņojums, ka viss ir tik vienkārši – jānoslēdz robežas… Ķīps neko nav dzirdējis par ANO konvenciju https://likumi.lv/doc.php?id=44222 vai saprotamāk http://www.lvportals.lv/visi/skaidrojumi/272080-begla-un-alternativais-statuss-kam-to-pieskir-un-ko-tas-dod/ Ķīps nezina, ka ANO un Ženēvas konvencijas nosaka, ka cilvēkam, kurš pārkļūst robežai un saka, ka meklē glābiņu ir konkrētas tiesības…

    Arābu valstis ar demokrātiju? Tunisija, Alžīrija https://lv.wikipedia.org/wiki/Ar%C4%81bu_valstu_l%C4%ABga

    Vēl neparasti tiek lietots jēdziens diversifikācija http://tezaurs.lv/#/sv/diversifikācija Nezinu, kā tas ir “Sabiedrības attīstība ir un būs diversificēta”

    +11
    -14
    Atbildēt

    0

    Es > 28.03.2017. 16.52

    Starp citu, tikko sapratu kādu iezīmi, kas raksturīga troļļiem un viņu ideju tālākvirzītājiem. Viņi acīmredzot lieto kādu iepriekš sagatavotu datu bāzi ar saitēm uz rakstiem, kurus cilvēki nevarētu būt lasījuši, piemēram – latvietis fretka ik rītu pie kafijas tases lasa Urugvajas rītā laikrakstu… Nē! Šo viņiem sagatavo stallī…

    Un tad ir ļoti labi, ka nāk puika vai zanE un parok, kas tas īsti ir… Un, skat! Meli, meli, meli… Paldies jums, racējiem zem troļļiem!!!! Milzīgs PALDIES!!!!!!!!!

    +6
    -9
    Atbildēt

    0

    Es > 28.03.2017. 16.42

    fretka,

    kura gotiņa nu īdētu, bet tava klusētu… ;)

    Putina ideju izplatītājs- trollis fretka, kurš “ķipa” tulko no poļu un spāņu. Es šo gadījumu ielikšu krātuvītē un atgādināšu kad atkal te šaipīsies par tulkotāju….

    +5
    -8
    Atbildēt

    0

    Es > 28.03.2017. 16.39

    puika

    Nebūsim pārsteigti. Tas ir troļļa rokraksts…

    +5
    -8
    Atbildēt

    0

    puika > 28.03.2017. 16.26

    Vienvārsakot, žvīgs žvāgs un nepateicīgie bēgļi kļūst par kreisās valdības upuriiem ;)

    +5
    -8
    Atbildēt

    0

    Es > 28.03.2017. 16.25

    puika

    Respekts!!! un +

    +5
    -8
    Atbildēt

    0

    puika > 28.03.2017. 16.20

    Solīt neizpildāmo ir nesmuki, bet tam pretī ir arī pārāk lielas cerības.

    Cilvim ar 15 bērniem ir jābūt krietni izmusušam, lai aplietu sevi ar benzīnu, manuprāt.

    Raksta arī, ka būtu ar mieru atgriezties Libānā.

    +6
    -9
    Atbildēt

    0

    Es > 28.03.2017. 13.28

    Ķīp,

    Piedodiet, tas bija atbilde lno. Es ļoti lūdzu man piedot paviršību!

    +3
    -5
    Atbildēt

    0

    Es > 28.03.2017. 19.24

    mazs pastāstiņš apr erudītajiem darzeņiem…

    Kādā piemājas dārziņā, tā kā uz rudens pusi, kad visi aug iun dārzāji ienākas, blakus dobēs gulēja kabacis, cukīni un bariņš gurķu. Laiks bija garš un naktis jau saltas. Sāka dārzeņi savā starpā ar zinībām dalīties. Cukīni smalki stāstija par Itāliju un apgalvoja, ka tikai nesen kā no turienes, kabacis piekrita cukīnim un slavēja tā viedumu, ik pa laikam izmetot pa kādai mulsinošai frāzei, piemēram – Nu, dārzs jau nav nekāda drava… – par ko gurķi sajūsmā spiedza un plaukškināja lapām… Tā vakaru no vakara, zvaigžņu debesīs raugoties, dārzeņi sasniedza arvien ciešāku pārliecību par savu viedumu un erudīciju. Un tad, vienu vakaru atnāca salna…

    Moto: Dārzeņi ir un paliek dārzeņi, kaut arī viens par otru apgalvo, ka ir profesori, akadēmiķi, itāli un vispār erudīti augāji. Salna visam pieliek punktu ;)

    +5
    -6
    Atbildēt

    0

    puika > 28.03.2017. 17.05

    >Valdis

    Pilns internets ar rakstiem par gadījumu angļu valodā un citās droši vien arī :D

    Bija Sīriešu bēgļu protests Urugvajā 2015. gada rudenī. Dzīve tur dārgāka kā bija iedomāts.

    +6
    -7
    Atbildēt

    0

    puika > 28.03.2017. 16.55

    Lielākai krāsainībai vēl vajadzētu vainot ANO, kas atzina, ka ģimenei Sīrijā draud nāves briesmas.

    +6
    -7
    Atbildēt

    0

    lno > 28.03.2017. 12.14

    Valdi, vai jau noskaidroji, ko nozīmē valsts starptautiska atzīšana, ka esi ķēries pie jaunas tēmas?:):):)

    +9
    -9
    Atbildēt

    0

    Ēriks > 28.03.2017. 12.37

    Lībijā tagad ir karš?Sīrija ir uz salas?Caur Turciju bēgļi nenāk?Drošākais ceļš mukšanai -pāri jūrai uz Eiropu gumijas laivā?

    +6
    -6
    Atbildēt

    0

    puika > 28.03.2017. 16.02

    >fretka

    Ok.

    Marei Alshebli, 15 bērnu ģimeni. Urugvaja ierādīja 35 hektāru fermu, no kuriem 2 hektāri lauksaimniecības, pārējais eikaliptu un apelsīnkoku audzes.

    http://www.elpais.com.uy/informacion/gobierno-analiza-extender-asistencia-refugiados.html

    +7
    -7
    Atbildēt

    0

    Ēriks > 28.03.2017. 13.09

    Ļoti labi,ka tik uzskatāmi parādīji savu demagoga dabu,novirzīdamies no bēgļu glābšanās iespējām no kara un mūsu pienākumiem pret tiem uz tematu par jūras robežām un mūsu kaimiņattiecībām ar Zviedriju.Malacis.

    +9
    -8
    Atbildēt

    0

    nomale > 28.03.2017. 12.57

    Valdis. Sīrija nav pie Grieķijas salām! Uz Grieķijas salām sīriešu migranti!!! ierodas no Turcijas, kurā kara nav.

    +7
    -6
    Atbildēt

    0

    Ēriks > 28.03.2017. 13.37

    Valdiņš mēģina izlocīties līdz beidzamajam :) Sāc arvien vairāk atgādināt gotiņtēvu miervalduli,ka tik betai tomēr nebūs taisnība :)

    +10
    -8
    Atbildēt

    0

    fretka > 28.03.2017. 13.46

    > lno

    Varbūt arī simpātiska, bet tomēr nespēj turēt līdzi Vācijai – vismaz no sīriešu viedokļa :)

    +8
    -6
    Atbildēt

    0

    Ēriks > 28.03.2017. 12.54

    Tu stulbs esi,vai?Savā kartē nevari atrast Tunisiju,Ēģipti,Alžīriju -musulmaņu valstis ap Lībiju?Uzliec brilles,pajoliņ.https://lv.wikipedia.org/wiki/Eiropa#/media/File:Europe_countries_map_lv.png

    +9
    -7
    Atbildēt

    0

    fretka > 28.03.2017. 16.40

    Nu ja, jums abiem jau vajag kaut ko melnbaltu, citādi grūti saprotams :)

    +8
    -6
    Atbildēt

    0

    fretka > 28.03.2017. 16.13

    Par to pašu ģimeni iepriekšējā gadā

    http://www.elobservador.com.uy/refugiados-sirios-quienes-son-y-que-se-quieren-ir-uruguay-n676229

    “Viss slikti, gribam uz Vāciju vai Zviedriju”

    Vārdu sakot, Urugvajas kreisā valdība tos cilvēkus atvilināja savas ideoloģijas vārdā. Tieši tāpat kā tagad rīkojas Latvijas valdība – melo imigrantiem, padarot mūsu zemi par uzgaidāmo telpu viņiem ceļā uz Vāciju.

    +9
    -6
    Atbildēt

    0

    lno > 28.03.2017. 19.14

    puika. Nu ja Latvijas un Turkmēnijas stāsts nepārliecina, tad var turpināt lasīt ANO stāstus:)

    +9
    -6
    Atbildēt

    0

    lno > 28.03.2017. 18.47

    puika. Ojā! ANO tas skan vareni:):):) Cik no ANO nav skanējuši pārmetumi Latvijai par mazākumtautību tiesību neievērošanu, toties Turkmēniju nespēja nosodīt par attieksmi pret krieviem, pat RU balsoja pret:)

    +6
    -3
    Atbildēt

    0

    puika > 28.03.2017. 15.04

    >fretka

    Dod tik šurp. Varam lasīt arī spāņu valodā ;)

    +8
    -5
    Atbildēt

    0

    lno > 28.03.2017. 13.29

    fretka. Manuprāt Urugvaja ir simpatiska Dienvidamerikas valsts, kurā nav tādas nekontrolējamas noziedzības kā Argentīnā, Brazīlijā u.c..

    +8
    -5
    Atbildēt

    0

    fretka > 28.03.2017. 15.27

    Iemet Gūglē: refugiados sirios ingresaron a Uruguay

    +7
    -3
    Atbildēt

    0

    Ēriks > 28.03.2017. 12.25

    Valdi,vai Eiropas Savienība robežojas ar kādu musulmaņu valsti,kurā ir karš?Valsts atzīšana pirms nodibināšanas – tas gan ir ko vērts.

    +11
    -7
    Atbildēt

    0

    fretka > 28.03.2017. 16.56

    Dzīvo vien tālāk, Valdi, savā aprobežotajā Latvijas “krievu pasaulē” :)

    +10
    -6
    Atbildēt

    0

    nomale > 28.03.2017. 13.06

    Valdi, tu esi tieši tāds pats liberālis un demokrāts kā ģenerālis rostins nacionālis. Abi nodarbojaties ar šo jēdzienu diskreditāciju un tas arī viss. Tevī pat smakas nav no tām vērtībām kuras it kā te aizstāvi!

    +10
    -6
    Atbildēt

    0

    lno > 28.03.2017. 18.00

    Valdis. Fretka atšķirībā no tevis, balamutes, ir viens no erudītākajiem IR portāla viesiem:):):)

    +9
    -5
    Atbildēt

    0

    Absints > 28.03.2017. 13.26

    Valdi, kur es rakstu pat valsts atzīšanu?

    +5
    -1
    Atbildēt

    0

    fretka > 28.03.2017. 13.08

    Nu kā gan mums neienāca prātā tā robežošanās caur jūru :(

    Bet kāpēc apstāties pie sasniegtā, var taču robežoties arī caur okeānu :))))

    +11
    -6
    Atbildēt

    0

    fretka > 28.03.2017. 17.28

    Un kādēļ man par Urugvaju būtu jālasa angliski? Tikai tāpēc, ka trollis Valdis nesaprot spāņu valodu?

    Viņa teatrālā muldēšana jau sāk krist uz nerviem :)

    +11
    -5
    Atbildēt

    0

    fretka > 28.03.2017. 13.25

    Starp citu, sīriešiem robežošanās caur okeānu laikam ir pilnīgi dabiska lieta.

    Aizpērn Latīņamerikas valsts Urugvajas kreisā valdība ieveda labu bariņu sīriešu bēgļu, piešķīra viņiem zemi, lai apstrādā un pelna sev iztiku, jo šie paši apgalvoja, ka esot zemkopji.

    Bet kad Merķele pasludināja savu “Willkommenu”, Urugvajas sīrieši momentā pieprasīja, lai viņus laiž uz Eiropu, jo piešķirtā zeme esot slikta.

    Cienījamu avotu paģērētājiem labprāt iedošu linkus uz attiecīgiem Urugvajas avīžu rakstiem, diemžēl, tikai spāņu valodā :)

    +12
    -5
    Atbildēt

    0

    Absints > 28.03.2017. 12.21

    Valdi, paldies par kritiku. Neesmu ne žurnālists, ne literāts ne politiķis, rakstu ar gramatiskām kļūdām, arī parastais komentāru apjoms neļauj domu izklāstīt detalizētāk, lai visi saprastu. To, ka neesmu pie siles, nesaņemu algu no medijiem, uzskatu par savu priekšrocību, jo tas ļauj teikt, to, ko domāju. Tomēr.man škiet, ka manu domu uztvērāt, lai arī argumentējat no klasiskajām (Junkera) pozīcijām. Fakts ir tās, ka patreizējā ideoloģiskā doktrīna, jeb “teorija” (iesakiet pareizo vārdu :)) , kas nosaka Eiropas politiku, kuras pamatos ir arī Jūsu minētā konvencija, ir radījusi principiālas problēmas Eiropai. Bez principiālas jaunas ideoloģijas būt tikai rosīšanās, atsevišķi pasākumi – darbības šķietamība, kas krīzi nesatrinās. Tas, ka ir skurstenī cirstas hartas, konvencijas, likumi, nenozīmē, ka tās ir dogmas, kuras nevar apšaubīt. Tieši otrādi, es uzskatu, ka ir pienācis laiks to darīt, jo dzīve ir pierādījusi to neatbilstību.

    Lokāli tas ir tieši tāpat, kā Latvijā ar Medicīnu un Izglītību- kamēr nebūs principiālu reformu, varam turpināt ar MK lēmumu samazināt rindu vienā slimnīcā, lai tā pagarinātos otrā. Tad samazināt tur, tad.. Un uzskatīt, ka VM veic reformas…

    Par Tunisiju un Alžīriju – jā, te balstījos uz prof. Taivāna apgalvojumu, ka nav demokrātiskas islāma valsts (kas, jā, nav tas pats, kas “arābu”- tagad to neprecizēju, bet paskatīšos, kādas tur ir vadošās reliģijas)

    http://jauns.lv/raksts/zinas/31-profesors-taivans-nav-ko-ceret-uz-saulainu-nakotni-eiropa-uzvares-musulmani

    Par diversifikāciju- National Geographic TV kanāls tādu vārdu lieto, lai raksturotu sabiedrību dažādību (tiesībām tādām būt). Bet taisnība, pēc iespējas jālieto Latviski termini.

    Katrā ziņā Eiropa kļūdaini pieņem, ka demokrātija ir vienīgā pareizā valsts pārvaldes forma, un, ja valsts tāda nav, tad tā vēl uz to iet.. Vai tā ir? Pēc Afganistānas un Irākas okupācijas, piemēram, bija mēģinājumi to ieviest. Izdevās?

    +10
    -1
    Atbildēt

    0

nomale 28.03.2017. 11.25

Junkers pilnīgi noteikti ir vienotas Eiropas kapracis. Pēc būtības tāds pats neiecietīgs diktators tikai ietīts krāsainā papīrītī.

+13
-8
Atbildēt

40

    Es > 28.03.2017. 22.41

    zanE

    Tavu soļa vieglumu kavē svara bumba, ko sauc par partijas piederību. Saprotu, ka tā ir svarīga. Saprotu, ka tev ir stipri argumenti… Bet tas tev ceļ aplociņu, kuram pāri tikt nevari…

    Līdz ko Tu atvēzējies, tev iesper pakrūtē, jo tavs protežē ir sašmucējies nīkulis. Met nost! Būs vieglāk!;) Nāc pie brīvajiem strēlniekiem…

    0
    -5
    Atbildēt

    0

    Es > 28.03.2017. 13.16

    Es nezinu, kas lno par rēķiniem ar Junkeru, bet man ir tikai vēlme saprast loģiku pēc kuras vairāki varianti ir sliktāk kā 1. lno ir vēlme iekost. Tas priecē :) Tātad, pēriens nav piemirsies ;)

    +8
    -13
    Atbildēt

    0

    Es > 28.03.2017. 19.07

    lno

    par maz vēl no puikas saņēmis aplauzienu. Vēl prasās… ;)

    +3
    -8
    Atbildēt

    0

    Es > 28.03.2017. 22.31

    Tāpēc jau šodien atzīmēju, ka jūs abus uzskatu par izciliem trollisma apkarotājiem (remarka 16:52). Bet zanEi trūkst tā viegluma un elegances, ko ar baudu lasu šovakar Jūsu duelī :) Tā, kā esmu šā žanra cienītājs, nespēju noturēties, neizteicis sajūsmu…

    0
    -5
    Atbildēt

    0

    Es > 28.03.2017. 21.54

    zanE,

    Ar baudu sekoju puikas rapiera cirtieniem :) Ir tik skaisti vērot teicamu paukotāju darbībā :) Nekādas skaudības. Tikai bauda par stilu un vieglumu sniegumam… Turpmāk būs jāseko viņam…. Neparasti elegants solis…

    0
    -5
    Atbildēt

    0

    zanE. > 28.03.2017. 19.48

    …hi, hi…cik te jautri!…ln0 sabriedis strīdēties ar Puiku!…nu, nu… :)

    +5
    -10
    Atbildēt

    0

    Es > 28.03.2017. 20.57

    zanE

    Šodien, par ko joprojām esmu sajūsmā, puika “izraka” fretka troļļa asti. iesaku iekopēt kaut kur viņu sarunu ar saiti un vēlāk to likt šim trollim piekabēs. Padomā vien, fretka pie brokastu kafijas pārlapo Urugvajas rīta avīzes spāniski!!! Trollis ar info no troļļu staļļiem…. Bet puika ir malacis!!!!!

    +1
    -6
    Atbildēt

    0

    Es > 28.03.2017. 20.37

    Ha! E-rūdītais lno izvirza noteikumus sakāvei ;) Vēlreiz, cepuri nost puika, Jūsu priekšā!!!

    Labvakar, zanE :)

    +4
    -8
    Atbildēt

    0

    puika > 28.03.2017. 19.23

    >lno

    Labi, nākšu Tev palīgā.

    Par 300000 raksta Spiegel citējot Mille

    http://www.spiegel.de/international/europe/how-luxembourg-s-juncker-was-felled-by-a-spy-scandal-a-911132.html

    The Telegraph raksta par 13000

    http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/luxembourg/10929711/Jean-Claude-Juncker-the-lurid-spy-scandal-that-forced-him-from-office.html

    Runa ir par kartotēku, kas ir krājusies gadiem. Nekā par Junkera rīkojumu nelikumīgi izsekot ⅔ Luksemnburgas iedzīvotāju.

    Mūsu DP droši vien ir līdzīgi uzkrājumi :)

    +5
    -9
    Atbildēt

    0

    puika > 28.03.2017. 22.19

    zanE reizēm ir mans sparinga partneris :D

    Bet, kamēr es tikai vicinos, zanE dara visādas labas lietas :)

    0
    -4
    Atbildēt

    0

    puika > 28.03.2017. 23.10

    >Valdis

    Tas viss ir nieki.

    Ir tāds slavens (bet mazzināms) vīrs kā Willi Münzenberg, kas izveidoja padomju propagandas tīklu Rietumos. Kopš Eiropas konservatīvo spēku kongresa Pēterburgā kaut kā tie informācijas raksti (pattern) paliek aizvien līdzīgāki. Var nepatikt ES, vai Junkers, bet informācijas pačekošanai vajadzētu kļūt par ikdienas ieradumu. Pārsteidzoši atklājumi gadās :)

    0
    -4
    Atbildēt

    0

    Es > 28.03.2017. 23.29

    puika + zanE

    Tad, kad eleganti verbāli “nomizojiet” kādu, atcerieties, ka ir daži, nu, domājams nedaudzi, vismaz es – noteikti, kuri to lasa un priecājas par verbālo menzūru… Bet, tie mīnusi, ko mums saliek, pierāda, ka lasa. Tas nozīmē, ka arī “iepērto” līdzijutēji un jutējas ir saņēmuši savu tiesu.

    0
    -4
    Atbildēt

    0

    Es > 29.03.2017. 08.40

    zanE

    Esmu pārprasts. Es nepieskaitu partijai, neaicinu izstāties no tās… Es aicinu nesaistīt sevi ar partiju, to neaizstāvēt, nevirzīt… Kļūt par bezpartejisko savā pozicijā. Aizstāvēt idejas, bet ne partijas. Tas padara visu vieglāku, jo tev ir biezākas bruņas un nav Ahileja papēdis (partija).

    0
    -4
    Atbildēt

    0

    zanE. > 29.03.2017. 08.47

    …ui, Valdi!…tātad – Tu, redzot kādu, kurš nogāzts zemē un to spārda bars atsaldeņu – mierīgi paiesi garām un citus aicināsi neiesaistīties, lai saglabātu neitralitāti un justos kā brīvais strēlnieks?…

    …kaut kas te nav kārtībā ar loģiku…Vienotību sita pelnīti un nepelnīti, dažus partijas biedrus sabiedriskā doma ar mediju palīdzību radīja par dēmoniem…OK!…sitam nost!…un gaidam kārtējo Laimes Lāci vai Balto Tēvu…un turpinām vaimanāt – mums nav par ko balsot…

    …tad jau – Tu arī esi feiko ziņu piekritējs…nu-ū, skumji…

    0
    -4
    Atbildēt

    0

    Es > 29.03.2017. 08.50

    zanE

    Es jau rakstīju, diskutēt par V derētu citā telpā – virtuālā vai reālā. Es tev piedāvāju FB, bet tu tur neesot…

    0
    -4
    Atbildēt

    0

    zanE. > 29.03.2017. 07.49

    …Labrīt, Valdi…

    …nepiederu nevienai partijai un nekad nav bijusi kādas partijas piederība…lūk, Tev tas iestāstīts tepat komentāru sadaļā, kas apliecina, cik viegli ietekmējies no komentāros rakstītā…pat “Aizliegtais paņēmiens” no pāris retvītiem un viena jautājuma tviterī – izsecināja, ka esmu vadoša Vienotības persona, kas slēpjas aiz nika, vienlaicīgi pierādot, kāda ietekme ir sabiedriskajai televīzijai, kura jūtas aizskarta, ja tai norāda uz paviršu žurnālistu darbu un sabiedriskās domas ietekmēšanu…

    …mani kaitina neprecizitātes un viltus ziņu izplatīšana, notikumu un vēstures kropļošana…katrā notikumā ir divas puses, diemžēl, par Vienotību tiek izplatīts pārsvarā vienas puses viedoklis – viņi ir maitas…tas lielai daļai sabiedrības patīk, jo kāds taču vainīgs viņu nelaimēs…un tas, kurš iebilst vai precizē – automātiski kļūst par tikpat lielu maitu kā Vienotība, jo kā gan var atļauties apšaubīt cilvēku pārliecību!?!…

    …bet…tas nekas – jūtos gandarīta, ja mani pieskaita Vienotībai, tas būtu pavisam briesmīgi, ja “pierakstītu” kādai citai Latvijas politiskajai partijai…. :)

    0
    -4
    Atbildēt

    0

    puika > 28.03.2017. 19.10

    >lno

    Rīkojums un ⅔. Dod faktus (vienalga kādā valodā) ;)

    +4
    -8
    Atbildēt

    0

    Es > 28.03.2017. 12.37

    nomales

    izpratnē jebkurš variants ES pastāvēšanai ir slikts (ar skaidām)… Bet jautājumam par variantu / izvēļu skaitu kā priekšrocību vai trūkumu, neskatoties uz mājienu par erudīciju, atbildes nav. “Erudīcija” neļauj atbildēt? ;)))

    +6
    -10
    Atbildēt

    0

    zanE. > 28.03.2017. 22.35

    …nu-ū, Puika, es pat samulsu…līdz Tavam līmenim nepaspēšu izaugt…:)

    +1
    -4
    Atbildēt

    0

    zanE. > 28.03.2017. 21.40

    …Labvakar, Valdi!…

    …Puiku pazīstu, nebūs tālu jāmeklē…un tāpēc, jo īpaši uzjautrina ln0 uzbraucieni Puikam…:)

    +1
    -4
    Atbildēt

    0

    puika > 28.03.2017. 23.34

    Hehe… mīnusiņus te liek arī woodoo prakstizētāji, ar domu – ja pieliks mīnusu faktam tas varbūt izgaisīs :D

    Vai arī tāpēc, ka niks nepatīk, un varbūt arī izgaisīs :D

    0
    -3
    Atbildēt

    0

    Es > 28.03.2017. 13.30

    lno

    Reversi – gluži mans vērtējums tev ;)))) Un vēl liela vēlme izpatikt te dažām dāmām ;)))

    +7
    -10
    Atbildēt

    0

    Es > 28.03.2017. 12.21

    Jūs ar ko te sarakstāties? Ar mani? Es neesmu neko par vienotību vai feminismu te rakstījis… Tikai par variantu skaitu, jautājot, vai 1 Jums patīk labāk… Jautāšu vēlreiz – vai 1 variants ir labāk kā 5? Un neaizrakstieties atkal auzās par sievietēm un mirstošo V….

    +6
    -9
    Atbildēt

    0

    Es > 28.03.2017. 20.43

    lno

    Ir tāda lieta kā stils. Ir tāda prasme kā ar godu zaudēt… Ir tādas lietas, kas lno ir galīgi svešas… ;)))

    +2
    -4
    Atbildēt

    0

    puika > 28.03.2017. 20.16

    >lno

    :)

    Es vienkārši domāju cik dziļā bezfilmā ir 300000 tūkstoši Luksemburgas iedzīvotāju un viss Luksemburgas parlaments :D

    +6
    -8
    Atbildēt

    0

    puika > 28.03.2017. 19.42

    >lno

    Šis nav Tavs teksts? Ir te vēl kāds lno?

    “Ar viņa rīkojumu drošibas dienesti sāka izsekot 2/3 Luksemburgas iedzīvotāju…”

    +6
    -8
    Atbildēt

    0

    puika > 28.03.2017. 18.18

    >lno

    ⅔ ir vairāk par 300000 un neviens neko nezina par Junkera rīkojumu. Lietu skatīja Luksemburgas parlaments.

    Šķiet, ne viņam vienīgajam problēmas ar zaļo pūķi. ;)

    Skaties pats ko raksti.

    +6
    -8
    Atbildēt

    0

    Es > 28.03.2017. 11.32

    Ar saviem 5 variantiem viņš ir kapracis? 1 variants būtu bijis labāk?

    +9
    -10
    Atbildēt

    0

    Anonīms > 29.03.2017. 07.23

    nu te tāds threesome seksiņš gandrīz sanācis … nu nu nu ….

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    puika > 28.03.2017. 13.35

    >lno

    Par Junkera rīkojumu nekas nav zināms. Zināms, ka drošības dienests rīkojās nelikumīgi arī Junkera valdības laikā.

    Divas trešdaļas vai 13000, tai skaitā arī kreisi noskaņotie, kurus Rietumos uzraudzīja visu Aukstā kara laiku ;)

    +8
    -8
    Atbildēt

    0

    lno > 28.03.2017. 20.08

    puika. Diskusiju varēsim turpināt, kad uzrādīsi Lemberga rīkojumu Kučinskim atlaist Krieviņu:)

    +7
    -6
    Atbildēt

    0

    lno > 28.03.2017. 18.06

    puika. Kādi kreisie, tādi paši liberālie laipnigaidītāji kā puika. Vēl saki, ka Junkers ir pret dikatātu un viņa cilvēkmīlestība nezina robežas, tādēļ viņš bučo katru, kurš kustas, nav alkoholiķis, bet vīna kultūras ieviesējs:):):)

    +7
    -6
    Atbildēt

    0

    nomale > 28.03.2017. 12.26

    Atvainojos! Biju pieņēmis ka sarunu biedrs ir apveltīt erudīciju:(

    Ok. Piecas dažādas bulciņas:

    1. variants – ar egles zāģskaidām;

    2. variants – ar priedes zāģskaidām;

    3. variants – ar bērza zāģsakidām;

    4. variants – ar apses zāģsakidām;

    5. variants – ar salmiem.

    Kuru ēdīsi?

    +8
    -7
    Atbildēt

    0

    lno > 28.03.2017. 19.38

    Saprotu, ka grūti, bet tomēr mēģini koncentrēties:

    …skandālu Luksemburgā izraisījušas ziņas, ka prokuratūra uzsākusi izmeklēšanu par Luksemburgas Valdības izlūkdienesta (SREL), iespējams, nelikumīgajām darbībām, tostarp veikto nelikumīgo noklausīšanos, korupciju un zagtu automašīnu izmantošanu.

    Lai gan Junkers apgalvo, ka viņš neko nav zinājis par izlūkdienesta aizdomīgajām darbībām, viņam kā premjerministram ir jāuzņemas atbildība par ikvienas valdības iestādes darbu. /Diena/

    Jauku vakaru:)

    +7
    -6
    Atbildēt

    0

    lno > 28.03.2017. 13.24

    Valdis. Tur jau tā nelaime, ka zini maz, bet vēlme zīmēties milzīga:):):)

    +11
    -9
    Atbildēt

    0

    lno > 28.03.2017. 19.20

    puika. Ar google tulkotāju nav grūti tēlot poliglotu:) Es taču tev iedevu saiti uz kada pamata izteica neuzticību Junkeram. Es saites nekolekcionēju. Par to ziņoja gan Svoboda, gan BBC.

    +8
    -5
    Atbildēt

    0

    nomale > 28.03.2017. 12.15

    Vienotības “restartam” droši vien ir 100 varianti, tik kāda tam jēga, ja neviens no šiem variantiem neparedz savu kļūdu izvērtēšanu un atzīšanu? Radikālākajām feministēm droši vien ir kādi 1000 variantu “visi vīrieši ir cūkas” apgalvojumam …

    +9
    -6
    Atbildēt

    0

    lno > 28.03.2017. 20.41

    zanE. Vēlu pacietību un izturību, palīdzība tev jau ceļā: Илон Маск основал компанию Neuralink, которая займется подключением мозга к компьютеру http://itc.ua/news/ilon-mask-osnoval-kompaniyu-neuralink-kotoraya-zaymetsya-podklyucheniem-mozga-k-kompyuteru/

    +6
    -3
    Atbildēt

    0

    lno > 28.03.2017. 19.03

    puika. Uz kuru valdību tad gribi novelt atbildibu, ja Junkers bijis premjers 18 gadus pēc kārtas?

    Šis ir labs: Šķiet, ne viņam vienīgajam problēmas ar zaļo pūķi!!!

    Ko vēl uzrakstīsi, lai atmazgātu sev simpatisko bučotāju?:)

    Atmiņas atsvaidzināšanai https://www.diena.lv/raksts/pasaule/eiropa/junkers-atkapsies-no-luksemburgas-premjera-amata-14015704

    +8
    -4
    Atbildēt

    0

    lno > 28.03.2017. 13.05

    Valdis. Ko nu muldi:) Ar Junkeru sākās Kamerona Brexit spēlītes, jo briti bija kategoriski pret viņa ievēlēšanu. Zini, kādēļ beidzās Junkera karjēra Luksemburgā? Ar viņa rīkojumu drošibas dienesti sāka izsekot 2/3 Luksemburgas iedzīvotāju…Trampa dīvainības nobāl uz Junkera fona.

    +13
    -9
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu