DP: Teroristi Eiropā izmanto arvien dažādākas uzbrukumu metodes, dažas no kurām grūti novērst • IR.lv

DP: Teroristi Eiropā izmanto arvien dažādākas uzbrukumu metodes, dažas no kurām grūti novērst

23
Foto: Hannah Mckay, EPA/LETA.

Uzbrukumu plānošanai un īstenošanai nav nepieciešama ilgstoša gatavošanās un specifiskas zināšanas, kā rezultātā to novēršana ir sarežģīta.

Terora akts Londonā kārtējo reizi apliecina, ka terorisms šobrīd rada būtiskus draudus Eiropas drošībai, uzskata DP.

Pēdējā gada laikā notikušie terorisma incidenti parāda, ka islāmistu teroristi ir spējīgi organizēt uzbrukumus vairākās Eiropas valstīs. Turklāt šo terora aktu organizatori izmanto arvien dažādākas uzbrukumu metodes, piemēram, uzbrukumus ar primitīviem, brīvi pieejamiem ieročiem, piemēram, nažiem, šaujamieročiem, bet īpaši pēdējo uzbrukumu laikā vērojama vēršanās pret upuriem ar transportlīdzekļiem.

Šādu uzbrukumu plānošanai un īstenošanai nav nepieciešama ilgstoša gatavošanās un specifiskas zināšanas, kā rezultātā to novēršana ir sarežģīta, norādīja DP.

Jau ziņots, ka 22. martā 52 gadus vecais Lielbritānijas pilsonis Halids Masuds vispirms uz parlamentam līdzās esošā Vestminsteras tilta ar automašīnu ietriecās gājējos, divus nogalinot un desmitiem ievainojot, un viens no šiem ievainotajiem nomira pagājušās ceturtdienas vakarā. Pēc tam uzbrucējs pie parlamenta ēkas nodūra policistu, bet pašu uzbrucēju nošāva bruņoti policisti.

Par teroraktu atbildību uzņēmās džihādistu grupējums “Islāma valsts”.

Saistībā ar uzbrukumu policija sākotnēji aizturēja 11 cilvēkus, no kuriem deviņi tika atbrīvoti bez apsūdzību izvirzīšanas. Vēlāk Londonas policija paziņoja, ka Masuds rīkojies viens un nekas neliecina, ka tiktu plānoti citi uzbrukumi.

Komentāri (23)

Absints 28.03.2017. 16.14

Ukrainā drons nometa kaut ko degošu uz munīcijas noliktavas. Kas notiks, ja “nometīs” futbola stadionā? Rotaļu dronus var nopirkt brīvi…. Ir atrast veids, kā sprāgstvielu ielikt personālo datoru bateriju vietā, bet lidmašīnu dehermetizācijai ir vajadzīgs pavisam maziņš caurumiņš. Mūsdienu modernajiem lutaušiem pietiek ar vienu nazi- teroristu ar nazi, lai 50 cilvēkus turētu paklausībā. Neviens no pūļa pat nedrīkst pretoties, tāpat, kā to nedrīkst bankas darbinieks vai pārdevējs. Tāpat kā skolnieki nedrīkst palīdzēt ugusnnelaimē… Var likt barjeras, bet nav iespējams nodalīt gājējus no automobiļu satiksmes. Tad visas ielas un autostrādes būs jānodala ar masīvu žogu, pie viaduktiem jāliek sieti, lai auto nenokristu uz ekskursiju autobusa… tas nav iespējams. Ja kādam prātiņš sagrozīsies, tad ir 1001 veids, kā ar savu nāvi izsaukt citas nāves. Nu, pavisam nejauši “kāds” attaisīs Rīgas HES slūžas, un visa Rīga būs zem ūdens. Vai iestūrēs kuģi tiltā. Vai…

Policejiski pasākumi nelīdzēs, preventīvi arī ne. Vienīgais veids – neradīt vidi, kur terorismam rasties. Neuzņemt bēgļus. Jebkuri (pār)audzināšanas darbi nestrādā, integrācija nenotiek un nenotiks.. Priekš kam mums vajag to? Abstraktu cilvēk tiesību vārdā? lai apzināti palielinātu riskus? Lai ciestu tuvinieki? Vai viņiem nav cilvēku tiesības? Vai viņi nav jāaizsargā? Tad, varbūt, Ahmedam labāk iedot 500 eiro, bet tur, aiz sētas?

+4
0
Atbildēt

1

    wanvalda > 29.03.2017. 13.08

    Tas nepalīdzēs, eiriki nepalīdzēs.

    0
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu