Nacionālā teātra Jaunajā zalē Kaspara Zvīguļa monoizrāde "Melot(?)!" • IR.lv

Nacionālā teātra Jaunajā zalē Kaspara Zvīguļa monoizrāde “Melot(?)!”

32
Skats no izrādes. Foto Dagmāra Legante-Celmiņa

Izrādes režisors ir Pēteris Krilovs

Latvijas Nacionālā teātra Jaunajā zālē svētdien, 26. martā notika Kaspara Zvīguļa monoizrādes “Melot(?)!” pirmizrāde. Tā veidota pēc Denī Didro darba “Paradokss par aktieri” motīviem, raksta aģentūra LETA. 

Izrādes režisors ir Pēteris Krilovs. Kopš Aristoteļa “Poētikas”, kur pirmo reizi tiek teoretizēts par teātra praksi, diskusija par to, kas ir teātris un kā to darīt pareizi, ir nebeidzama. Ko aktieris dara, kad viņš vai viņa spēlē uz skatuves? Ko nozīmē – “spēlēt”? Vai aktieris pārnes reālās dzīves izpausmes skatuves varoņu emocijās, vai tā tomēr ir kaut kāda “cita dzīve”? Vai un kā aktieris melo? Tie ir tikai daži no jautājumiem, uz kuriem aktieris Kaspars Zvīgulis mēģinās publiski atbildēt, par pamatu izmantojot 1778.gadā uzrakstīto franču filozofa un mākslas teorētiķa Denī Didro darbu “Paradokss par aktieri”. 

Izrādes scenogrāfe un kostīmu māksliniece ir Kristīne Abika, gaismu māksliniece Lienīte Slišāne, video mākslinieks Toms Zeļģis, bet par muzikālo noformējumu parūpējies Jānis Līdes.

Vairāk informācijas teātra mājas lapā

Komentāri (32)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu