Londonas terorists rīkojies viens un ietekmējies no starptautiskā terorisma • IR.lv

Londonas terorists rīkojies viens un ietekmējies no starptautiskā terorisma

22
Foto: Hannah Mckay, REUTERS/LETA.

Londonā pie parlamenta ēkas teroraktu sarīkojušais uzbrucējs, domājams, rīkojies viens un ietekmējies no starptautiskā terorisma, ceturtdien paziņojusi Lielbritānijas policija.

Londonas pretterorisma policijas priekšnieks Marks Raulijs pavēstīja, ka saistībā ar teroraktu policija ir veikusi kratīšanu sešās vietās un aizturējusi septiņus cilvēkus.

Aizturēšanas veiktas pēc policijas “darbības Londonā, Birmingemā un citviet valsts teritorijā”, viņš piebilda. Raulijs paziņoja, ka teroraktā zaudējuši dzīvību četri cilvēki, ieskaitot uzbrucēju. Iepriekš tika ziņots par pieciem bojāgājušajiem.

Uzbrukumā nogalināta vairāk nekā 40 gadus veca sieviete, vairāk nekā 50 gadus vecs vīrietis un 48 gadus vecs policists vārdā Kīts Palmers, kurš tika nodurts pie parlamenta. Teroristu nošāva policija.

Vēl 29 cilvēki tikuši nogādāti slimnīcā, un septiņi ir kritiskā stāvoklī, piebilda Raulijs. Naktī uz piektdienu policja paziņojusi, ka miris piektais cilvēks.

“Mēs joprojām uzskatām (..) ka šis uzbrucējs vakar rīkojās viens un bija iespaidojies no starptautiskā terorisma,” paziņoja Raulijs.

Lielbritānijas policija ceturtdien atklājusi Londonas terorista identitāti – tas ir 52 gadus vecais Halids Masuds, kurš dzimis Kentā Anglijas dienvidaustrumos.

Kā teikts Londonas policijas paziņojumā, Masuds bijis pazīstams ar “vairākiem vārdiem” un dzīvojis Rietummidlendas grāfistē, kas ietver arī Birmingemas pilsētu, kur trešdienas vakarā policija veica kratīšanu.

Jau vēstīts, ka trešdien sarīkotajā teroraktā uzbrucējs vispirms uz parlamentam līdzās esošā Vestminsteras tilta ar automašīnu ietriecās gājējos, divus nogalinot un desmitiem ievainojot.

Pēc tam uzbrucējs pie parlamenta ēkas nodūra policistu, bet pašu uzbrucēju nošāva bruņoti policisti. Izceļoties apšaudei ar uzbrucēju pie parlamenta ēkas, tika slēgta Vestminsteras pils, ziņoja amatpersonas.

Komentāri (22)

J.Biotops 23.03.2017. 15.49

Kā gan citādi, ka „viens”, ja jau beigts – visi mirstam vieni.

Kamēr dzīvi, tikmēr gan tā nav – kāpēc tad Londonas policija jau sašņorējusi vismaz 7, kuriem varētu būt kaut kas zināms par to vienpati.

Allahuū akbarrrr

+5
-2
Atbildēt

4

    Merilī > J.Biotops 24.03.2017. 07.57

    Un par Antverpenē aizturēto muslimu teroristu un novērsto teroraktu neviena vārda, velkamistiem sāk pietrūkt resursu, lai aprakstītu savus darba augļus.

    +2
    -2
    Atbildēt

    0

    lno > J.Biotops 24.03.2017. 09.51

    Merilī. Neviena vārda IRā arī par bijušā RU domes deputāta nāvi Kijevā – nenozīmīgs notikums:)

    +3
    -2
    Atbildēt

    0

    Merilī > J.Biotops 24.03.2017. 11.24

    Puika,

    Mēdzu pirkt “Ir”, gan diemžēl pagātnes izteiksmē, jo ar saviem līdzekļiem atbalstīt pašreizējo redakcijas naratīvu man vairs nav pieņemami.

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

    puika > J.Biotops 24.03.2017. 10.54

    >Merilī, lno

    Atjaunoju IR abonementu, lai varētu kritizēt ar pilnu krūti :)

    Piemaksātu vēl tikpat, ja IR mazliet sakārtotu komentāru daļu.

    Ir nav ziņu portāls, un pēdējā laikā ar ziņām te ir pavisam švaki. Redzams, ka resursi tām netiek veltīti. Varbūt būtu jāmaina koncepcija.

    +3
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu