ASV tiesneši bloķē Trampa pārskatīto ieceļošanas aizliegumu • IR.lv

ASV tiesneši bloķē Trampa pārskatīto ieceļošanas aizliegumu

21
ASV prezidents Donalds Tramps. Foto: OLIVIER DOULIERY, SIPA POO/LETA

Havaju štats savos argumentos pieminēja, ka šis aizliegums ir diskriminējošs uz pavalstniecības pamata un neļautu štata iedzīvotājiem uzņemt radiniekus no sešām musulmaņu valstīm.

ASV federālie tiesneši Merilendā un Havaju salās bloķējuši prezidenta Donalda Trampa pārskatīto ieceļošanas aizliegumu, ziņo LETA.

Tiesa Merilendas štatā ceturtdien apturēja Trampa rīkojuma galveno punktu uz 90 dienu ilgu periodu aizliegt izsniegt vīzas Sīrijas, Irānas, Lībijas, Somālijas, Jemenas un Sudānas pilsoņiem. Apgabaltiesas tiesnesis Teodors Čuangs norādīja, ka prasītāji, visticamāk, panāktu sev labvēlīgu lēmumu un tiesa nolemtu, ka Trampa rīkojums pārkāpj ASV konstitūcijā paredzēto aizliegumu diskriminēt pēc reliģiskā principa, jo šo sešu valstu pilsoņi nospiedošā vairākumā ir musulmaņi. Pirms tam Trampa lēmumu bloķēja arī federālais tiesnesis Havaju salās. 

ASV apgabaltiesas tiesnesis Deriks Vatsons pieņēma šo lēmumu, kad bija uzklausījis argumentus Havaju štata pieprasījumā pieņemt pagaidu rīkojumu par šī aizlieguma apturēšanu. Tiesneša lēmums nozīmē, ka Trampa 6.martā parakstītais pārskatītais izpildrīkojums par imigrācijas ierobežošanu ceturtdien nestāsies spēkā. 

Uzrunājot atbalstītājus Našvilā, Tenesī štatā, Tramps trešdienas vakarā kritizēja Vatsona lēmumu kā “briesmīgu”, vainojot tiesnesi politiski motivētā rīcībā. Abi tiesneši savos lēmumos atsaukušies uz Trampa iepriekš pret musulmaņiem vērstajiem komentāriem. Arī Trampa sākotnējais rīkojums tika apturēts federālajās tiesās. 

Trampa administrācija bija uzskatījusi, ka ar pārskatīto rīkojumu tai būs izdevies atrisināt tiesiskās bažas. Tramps mītiņā arī norādīja, ka būtu vēlējies saglabāt sākotnējo rīkojumu un lika saprast, ka viņa administrācijai vajadzētu panākt tā ieviešanu. Vairāk nekā seši štati ir mēģinājuši apturēt šo ieceļošanas aizliegumu. Federālās tiesas Mērilendas, Vašingtonas un Havaju štatos trešdien uzklausīja argumentus par to, vai tas būtu īstenojams. 

Havaju štats savos argumentos pieminēja, ka šis aizliegums ir diskriminējošs uz pavalstniecības pamata un neļautu štata iedzīvotājiem uzņemt radiniekus no sešām musulmaņu valstīm, uz kurām attiecas šis aizliegums. Havaju štats arī uzsvēra, ka aizliegums kaitētu štata tūrisma nozarei un iespējām uzņemt studentus un strādājošos no ārvalstīm. 

Trampa rīkojums paredz uz 90 dienu ilgu periodu aizliegt izsniegt vīzas Sīrijas, Irānas, Lībijas, Somālijas, Jemenas un Sudānas pilsoņiem. Atšķirībā no iepriekšējā, 27.janvārī parakstītā rīkojuma, no šo valstu saraksta izslēgta Irāka, kas piekritusi “pastiprinātai sadarbībai ar ASV valdību to savu pilsoņu pārbaudēs, kuri pieprasījuši vīzas ieceļošanai Savienotajās Valstīs”. Turklāt jaunā rīkojuma tekstā skaidri norādīts, ka pagaidu ieceļošanas ierobežojumi neattiecas uz tiem minēto sešu valstu pilsoņiem, kuriem jau ir legālas tiesības uzturēties ASV. 

Rīkojums arī paredz uz 120 dienām aptur jebkādu bēgļu ierašanos ASV teritorijā. Šis aizliegums neattiecas uz tiem bēgļiem, kuri jau saņēmušu Valsts departamenta atļauju ierasties ASV. Pēc pagaidu bēgļu ieceļošanas aizlieguma termiņa beigām ASV uzņemto patvēruma meklētāju skaits 2017.fiskālajā gadā nedrīkstēs pārsniegt 50 000.

Komentāri (21)

west 17.03.2017. 08.15

Obamistu hilaristiem ir vajadzīgi imigranti pēc iespējas lielākā skaitā, jo tie ir viņu pastāvīgais elektorāts.

Jo ātrāk liberāļu “demokrāti” tiks padzīti no visiem svarīgajiem posteņiem,jo labāk būs Amerikai.

+7
-3
Atbildēt

5

    Es > west 17.03.2017. 08.23

    west ienīst Latviju, kā pats raksta. Bet, kas tad west ir par sāpi ar ASV?

    +1
    -7
    Atbildēt

    0

    Es > west 17.03.2017. 10.44

    Vai varētu kādu konkrētāku piemēru ar atbalstu tiem, kas atkratās no krieviem Trampa valdīšanas laikā?

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    Es > west 17.03.2017. 15.40

    Teiksma par rietumu…

    reiz, sensenos laikos dzīvoja rietums… Nebij tas vaigā daiļš padevies un arī prātā nebij, bet citādi bija jauks un tīkamu ļaužu. Bet tak rietumam bija viena vaine, kuru tas jo dienas, jo piesauca. Lai kas arī slikts nenotiktu rietuma dzīvē – sērkociņš nolūza, malka mežā salīja, mājai jumts sāka tecēt, pie visa rietums vainoja Ļauno dievu… Līdz tad kādu dienu Dievs uzrunāja rietumu…

    Par to, kas tālāk notika, nekas nav zināms…

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    altinyildiz > west 17.03.2017. 14.10

    west

    Nebūtu pareizi “liberāļu” lietot, kā lamu vārdu, jo tas aptumšotu izcilākā ASV Prezidenta Reigana piemiņu. Obamas administrācija, kas rupji iejaucās biznesā, kā rezultātā daudzi uzņēmēji bija spiesti nomukt, noteikti par liberālu nevar saukt. Līdzīgi ar viņa sugas brāli, Olandu, kurš daudzus ir izdzinis no Francijas.

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    jurisml_inbox_lv > west 17.03.2017. 09.57

    krievi pēc izdzīšanas no Eiropas , zaudējuši vadošaas valsts statusu , tas viņiem nāvīgi rīvē goda ( kura šiem nekad nav bijis ) kantes, pēc otrā pasaules kaŗja uzvaras pār fašizmu , nekā vairs nav palicis , ļaunuma impērija sabrukusi , milzum ietekmes teritorijas zaudēts , krievija nonākusi pie bankrota sliekšņa, ASV kļuvis par ienaidnieku nummur viens , jo tā sniedz atbalstu tiem kuri atkarat;’ās no krievu mīlestības

    http://agonia-ru.com/archives/5377

    http://agonia-ru.com/archives/5404

    +1
    0
    Atbildēt

    0

altinyildiz 17.03.2017. 14.02

Kad kārtoju ASV vīzu, sagatavoju kaudzi papīru, kas apliecinātu, ka mans mērķis nav palikt tur uz dzīvi un atņemt kādam sētnieka vai trauku mazgātāja amatu. Neesmu dzirdējis gadījumus, kad kāds ar tiesas spriedumu būtu nokļuvis ASV. Pietika ar konsula: “man ļoti žēl” un cilvēks tuvāko 5 gadu laikā varēja aizmirst ceļu uz konsulātu. Baidos, ka buntavnieki tiesnešu mantijās grib atvērt slūžas miljardam nēģeru.

Ar obamistiem, CNN un NYT, tiks galā tirgus, bet pret valsti apdraudošiem tiesnešiem briest nopietnas tieslietu reformas.

+2
-2
Atbildēt

1

    Es > altinyildiz 17.03.2017. 15.47

    teiksma par zelta zvaigzni un Piena ceļu…

    Reiz, sensenos laikos, zelta zvaigzne izlēma doties pāri plašajam debesu jumam uz laimīgo vietu, sauktu – Piena ceļš. Zelta zvaigzne sāka riktēties ceļam, jo tas bija tāls un grūts… Zobu birstīti izskaloja, ziepītēm mateļus nolasīja, dvielīti pa logu izpurināja. Un tad palaida zelta zvaigzne ziņu Piena ceļam, ka dosies. Bet, tak nāca liela bēda, jo no Piena ceļa vēsti sūtīja, ka Zelta zvaigzni nemaz nealkstot. Ka tā neesot zelta un arī nemaz ne zvaigzne, bet tikai rūtains pleķis debesu jumā…

    Ilgi zelta zvaigzne raudāja, ilgi…

    http://static.dnaindia.com/sites/default/files/2015/09/22/378398-jail-man-ravindra-jadhav-rna.jpg

    0
    -1
    Atbildēt

    0

Es 17.03.2017. 09.11

Labdien visiem!

Lielākais ļaunums pasaulei no šīs nebeidzamās stīvēšanās ASV ir tas, ka ļoti būtisks spēlētājs starptautiskajā politikā, reizēm dēvēts par pasaules policistu, ASV ir iestidzis iekšējās varas cīņās. Krievija jau ieved savus desantniekus Lībijā, Turcija bloķē NATO sadarbību ar Austriju…

Kaut jel ātrāk Vašingtonā tiktu skaidrībā ar to, kas un kā notiks ASV un atsāktos Amerikas interese par starptautiskajiem procesiem.

+1
-3
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu