Cīrule: Šogad VID vēl būs jālikvidē 333 amata vietas • IR.lv

Cīrule: Šogad VID vēl būs jālikvidē 333 amata vietas

22
VID vadītāja Ilze Cīrule. Foto: Zane Bitere, LETA.

Šogad līdzekļu taupīšanas nolūkā Valsts ieņēmumu dienestā (VID) paredzēts likvidēt vēl 333 amata vietas, šodien žurnālistiem sacīja VID ģenerāldirektore Ilze Cīrule.

Pērn VID jau ir likvidētas 232 amata vietas, līdz ar to kopējais likvidēto amata vietu skaits būs 565 amata vietas, informēja Cīrule.

“Tas uzliek zināmu spriedzi darbiniekiem, jo notiek izmaiņas. Taču domāju, ka VID ar to tiks galā,” sacīja Cīrule.

Viņa piebilda, ka šajā jautājumā liela nozīme būs Finanšu policijas pārvaldes un Muitas policijas pārvaldes apvienošanai, pie kuras darbs tika sākts vēl pērn, taču sākotnēji šis jautājums neguva politisko atbalstu Saeimā.

“Tagad ar apvienošanās jautājumu strādā darba grupa, kurā kopā ar VID strādā cilvēki arī no Ģenerālprokuratūras, Iekšlietu ministrijas, Valsts policijas, un šī darba grupa līdz 31. martam izstrādās jaunus apvienošanas priekšlikumus,” sacīja Cīrule.

Viņa norādīja, ka efektīvākai VID darbībai tiks domāts, kā tērēt mazāk, piemēram, kā VID administratīvajā ēkā Talejas ielā izbrīvēt vairākus tūkstošus kvadrātmetrus telpu, kuras varētu piedāvāt citām valsts iestādēm.

“Tāpat VID gadā izmanto aptuveni 20 tonnas papīra, tāpēc vēl aktīvāk notiks pāreja no papīra dokumentu aprites uz elektroniskajiem dokumentiem,” piebilda Cīrule.

Komentāri (22)

traductrice 09.02.2017. 13.13

Ja VIDs pārorientēsies no zapts burciņu tirgotāju tvarstīšanas uz PVN shēmotājiem, tad varēs atbrīvot ne tikai tos 333, kas sēž feisbukā un gadā nomedī, pieņemsim, 1000 VIDā nereģistrētos zapts un adījumu tirgotājus, un pēc tam viņiem sūta bargas brīdinājuma vēstules, bet atbrīvosies gana daudz cilvēkresursu, lai medītu lielākas zivis.

+5
0
Atbildēt

0

DD1 09.02.2017. 12.27

Drīz varēs sākt atpelnīt VID ēku, izīrējot telpas.

+2
0
Atbildēt

0

Mantrausis 10.02.2017. 10.37

Izlasot šo virsrakstu, skaidrība nerodas. Jātaupa līdzekļi – tas skaidrs, bet tad jau nevajadzēja celt ēku (kam tā?). Vai VID darbs mainīsies būtībā? Vai palikušie ļaudis tiks galā, jeb līdzekļu taupīšana mūsu (valsts) makā saistīsies ar laika un naudas patēriņu nodokļu maksātājiem? Cik likumu izmaiņu ir veicinājusi Cīrule, lai VID savu mazspēju nepiesegtu ar sliktu likumu? Jeb būs tā, ka, pametot amatu, Dāma taps gudra jo gudra, bet tagad tikai sūrosies. Piemēru taču gana! :)

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu