Grigule izstājas no LZS • IR.lv

Grigule izstājas no LZS

16
Eiroparlamentāriete Iveta Grigule. Foto: Edijs Pālens, LETA.

Aģentūrai LETA Grigule vien piebilda, ka varbūt viņas izstāšanās no partijas uzlabos LZS un, iespējams, arī valdības reitingus.

Eiropas Parlamenta (EP) deputāte Iveta Grigule (ZZS) nolēmusi izstāties no Latvijas Zemnieku savienības (LZS).

“Uzrakstīju iesniegumu par izstāšanos no LZS biedru rindām,” aģentūrai LETA šovakar pavēstīja Grigule.

Sīkāku informāciju politiķe pagaidām nevēlējās sniegt, solot komentēt savu lēmumu rītdien, 9.februārī.

Aģentūrai LETA Grigule vien piebilda, ka varbūt viņas izstāšanās no partijas uzlabos LZS un, iespējams, arī valdības reitingus.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja LZS vadītājs Augusts Brigmanis, viņš no Grigules saņēmis īsziņu, kurā politiķe informējusi, ka savu iesniegumu par izstāšanos no LZS nosūtījusi partijas ģenerālsekretāram Artūram Graudiņam. Jautāts, kā vērtē šādu EP deputātes rīcību, ņemot vērā izveidojušos situāciju pēc skandalozā EP balsojuma, Brigmanis aģentūrai LETA atzina, ka ir “noguris no visas šīs lietas” un patlaban nevēlas to komentēt.

Brigmanis papildināja, ka šodien, pirms Grigules iesnieguma saņemšanas, notika partijas valdes sēde, kurā tika runāts par politiķes nākotni LZS rindās.

Nākamā partijas valdes sēde notiks 17.februārī, kad būs jāapstiprina Grigules izstāšanās no LZS, pastāstīja Brigmanis.

Kā ziņots, pērn rudenī Grigule kopā ar politiķiem Andreju Mamikinu (S) un Tatjanu Ždanoku nobalsoja pret EP pieņemto rezolūciju saistībā ar cīņu pret Krievijas un teroristisko organizāciju īstenoto propagandu.

Minētais balsojums izraisīja viņas partijas biedru sašutumu, taču Grigule savas rīcības motīvus ilgstoši nepaskaidroja. LZS valde Grigules skaidrojumu uzklausīja vien šā gada janvārī. Pēc politiķes iztaujāšanas partijas vadība viņai norādīja uz nepietiekamu skaidrojumu sniegšanu sabiedrībai.

Arī LZS Rīgas Jaunā nodaļa pieņēma zināšanai Grigules skaidrojumu, nolemjot nekādas sankcijas viņai nepiemērot. LZS nodaļa gan Grigulei izteica kritiku par tās neinformēšanu. Nodaļas vadītājs Valdis Veinbergs sarunā ar mediju pārstāvjiem uzsvēra, ka, kamēr viņš ieņems šo amatu, tikmēr politiķe paliks politiskā spēka biedre.

LZS vadītājs Brigmanis gan pauda uzskatu, ka Grigulei vajadzētu izstāties no partijas. Politiķes rīcība neliecina, ka viņai būtu vieta partijā, iepriekš Latvijas Televīzijai sacīja Brigmanis, apliecinot, ka pats telefoniski aicinājis Griguli izstāties no LZS.

Grigule neilgi pēc Brigmaņa “piedāvājuma” uzklausīšanas tomēr pauda gatavību palikt partijā. Toreiz politiķe atsaucās uz lielo atbalstu, ko saņēmusi no LZS vietējās nodaļas, kā arī norādīja, ka vēl nejūtas nogurusi.

Komentāri (16)

rinķī apkārt 08.02.2017. 22.24

Grigule ir iesākusi sadarbību ar Saskaņu, tad arī turpinās savu “karjeru” šādā virzienā. Tieši SC viņa diez vai stāsies, bet, piemēram, atceros, ka Ameriks plānoja ar GKR, vai kādu līdzīgu veidojumu kopā ar SC piedalīties Saeimas vēlēšanās. Tādā “hibrīdpartijā” Grigule varēs atrast sev vietu vienmēr un arī tribīni, no kuras runāt par varonīgo latviešu tautu :)).

+8
0
Atbildēt

0

traductrice 09.02.2017. 10.26

Labā ziņa ir tā, ka gribules radītais troksnis ir lielāks par iedarbīgo spēku. Tukša muca tālu skan. Neko citu kā absolūtu negāciju pret sevi kā indivīdu un pret savu politisko darbošanos viņa nav panākusi – pat ar lielu naudu. Domāju, saviem naudas devējiem viņa nes zaudējumus.

Viņas politiskā karjera nogrims tikpat strauji, cik uzlēkusi. Ceru, ka gribule nebūs visu savu dāsno algu iztērējusi apsveikuma kartiņās un būs ko ietaupījusi priekšdienām. No kaut kā jau būs jādzīvo. Neticu, ka tā būs politiskā darbība. Tuvākajās vēlēšanās viņa būs izlietota grīdas lupata un atradīsies tur, kur parasti nonāk netīrās, savu darbu paveikušās lupatas.

+1
0
Atbildēt

0

Es 09.02.2017. 08.08

Labrīt!

Slikti, ka aiziet. ZZS vienu savu āža kāju nomet… Citādi jau tā liels komplekts ar šprotīšu cienātāju Dūklavu, Vējoni – Maskavas vizitētāju (kā Vides ministrs) un Lemberga ofšoru ar kremlinu.

PR spečuki būs Brigmanim pateikuši – Perebor!

+2
-1
Atbildēt

1

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu