Piektdien "Kino Bize" diskusija par bēgļa tēlu mākslā un medijos • IR.lv

Piektdien “Kino Bize” diskusija par bēgļa tēlu mākslā un medijos

28
Kadrs no filmas "Uguns jūrā"

Pēc sarunas plkst.20 “Oskaram” nominētā dokumentālā filma “Ugunis jūrā” 

Piektdien, 24. februārī plkst.19 kinoteātrī “Kino Bize” sadarbībā ar interneta žurnālu “Satori” notiks diskusija “Bēgļa tēls. Starp realitāti un reprezentāciju”, raksta aģentūra LETA. Diskusijā tiks iztirzātas bēgļa tēla variācijas un dažādo mediju iespējas tā interpretācijā, kā arī medija ietekme uz sabiedrisko domu. Sarunas centrā būs mediji un māksla kā rīki, kas formē priekšstatus par tiešā veidā nepieredzēto. 

Sarunu vadīs filozofs un publicists, interneta žurnāla “Satori” galvenais redaktors Ilmārs Šlāpins. Diskusijā piedalīsies teātra un kino režisore Krista Burāne, Rīgas Stradiņa universitātes profesors un kultūrpētnieks Deniss Hanovs, Baltijas Mediju izcilības centra izpilddirektore un žurnāliste Rita Ruduša, kā arī Latvijas Kultūras akadēmijas pasniedzējs un kino režisors Dāvis Sīmanis. 

Pēc sarunas plkst.20 sekos itāļu godalgotā dokumentālista Džanfranko Rosi filma “Ugunis jūrā”, kas šogad tika nominēta Amerikas Kinoakadēmijai balvai “Oskars” kā labākā dokumentālā filma. “Ugunis jūrā” ir viens no nozīmīgākajiem pagājušā gada kinodarbiem, kas saņēmis neskaitāmus profesionāļu novērtējumus, tostarp Eiropas Kinoakadēmija to atzinusi kā Eiropas gada labāko dokumentālo filmu. 

Filmā Rosi fiksē Eiropā aktuālo tautu staigāšanu un migrāciju intīmā un humānā tvērumā, vēršot uzmanību uz Lampedūzas salas iedzīvotājiem un to, kā viņu dzīvi maina tūkstošiem bēgļu, kuri šķērso Vidusjūru. 

Filma “Ugunis jūrā” tiks izrādīta oriģinālvalodā ar subtitriem latviešu un angļu valodā. 

Ieeja interesentiem diskusijā ir bez maksas. Vairāk informācijas kinoteātra mājas lapā

Komentāri (28)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu