Par Bērnu slimnīcas vadītāju kļūs medikamentu tirgotāja "GlaxoSmithKline Latvia" valdes loceklis Valts Ābols • IR.lv

Par Bērnu slimnīcas vadītāju kļūs medikamentu tirgotāja “GlaxoSmithKline Latvia” valdes loceklis Valts Ābols

10
Valts Ābols. Foto: Evija Trifanova, LETA

Ābols jaunajā amatā stāsies 24.martā. 

Par Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas vadītāju iecelts medikamentu vairumtirgotājas SIA “GlaxoSmithKline Latvia” (“GSK Latvia”) valdes loceklis un Ārvalstu investoru padomes Latvijā valdes loceklis Valts Ābols, aģentūrai LETA pavēstījusi Veselības ministrijas (VM) pārstāve Agnese Zarāne.

Ceturtdien notikusi slimnīcas dalībnieku sapulce, kurā Ābols apstiprināts par valdes priekšsēdētāju. Konkursā uz vakanto valdes locekļa amatu viņš ieguvis visaugstāko punktu skaitu no visiem pretendentiem. Ābols jaunajā amatā stāsies 24.martā. 

Ābols pēdējos 20 gadus strādājis vadošos amatos farmācijas kompānijā “GSK Latvia” kā valdes loceklis un ārējo attiecību direktors. Tāpat viņš darbojies kā valdes loceklis Ārvalstu Investoru Padomē un vadījis Veselības darba grupu, kā arī Rīgas Stradiņa universitātē bijis lektors veselības vadības programmā. 

No 1998.gada līdz 2013.gadam Ābols bijis uzņēmuma “GlaxoSmithKline Latvia” vadītājs un valdes priekšsēdētājs. Ābols 1995.gadā ieguvis ārsta diplomu Latvijas Medicīnas akadēmijā, 2000.maģistra grādu biznesa vadībā Rīgas Starptautiskajā ekonomikas un biznesa administrācijas augstskolā, savukārt 2016.gadā Liverpūles Universitātē ieguvis maģistra grādu Sabiedrības veselības un veselības vadībā. 

Jau ziņots, ka VM decembra beigās izsludināja konkursu uz Bērnu slimnīcas valdes priekšsēdētāja amatu. Iepriekš Bērnu slimnīcas valdes priekšsēdētāja pienākumus pildīja veselības ministre Anda Čakša. Pretendentiem bija jābūt ar augstāko izglītību medicīnā, ekonomikā vai vadībzinībās, kā arī ar vismaz trīs gadu pieredzi vadošā amatā, lai profesionāli pildītu valdes priekšsēdētāja pienākumus. Pretendentiem bija jābūt arī praktiskai darba pieredzei tādu jautājumu risināšanā, kas attiecas uz kapitālsabiedrības attīstību, darbības stratēģijas īstenošanu, administratīvo un pārmaiņu vadību. Tāpat kandidātiem jābūt izpratnei par Bērnu slimnīcas darbības stratēģijas realizēšanu, kā arī jābūt nevainojamai reputācijai.

Komentāri (10)

maris637maris 24.02.2017. 15.41

Redz cik jauki! Latvijas Radio,Latvijas TV var analizēt,diskutēt cik grib par aptieku

ķēdes mafiozo dabu, bet Veselības ministrija ar A.Čakšas k-dzi priekšgalā darīs pa vecam. Par Stradiņu universitātes Bērnu slimnīcas vadību pārņems Farmācijas kompānijas

“GSK Latvija” valdes loceklis un ārējo attiecību direktors Valts Ābols.

Pareizi jau ir – lai suņi rej – karavana iet tālāk. !!!

+3
0
Atbildēt

1

    robotron > maris637maris 24.02.2017. 18.58

    maris637

    Belēvičam, kurš centās sakārtot nozari, čekas pidarasi piedraudēja ar pielaides anulēšanu un beigās par formālu pārkāpumu viņu arī izēda no amata.

    0
    -4
    Atbildēt

    0

Es 24.02.2017. 10.28

Kura ražotāja produkcija tagad dominēs slimnīcā? Atļauts minēt tikai 1 reizi.

+4
-2
Atbildēt

0

kolpants 24.02.2017. 11.59

Зарплата у него почти 100% будет ниже, чем была в частной компании, тем более не бедных производителей лекарств.

Тем более у нас же само государство любит стонать, что из-за низких зарплат трудно привлечь квалифицированных специалистов из частных компаний.

Тогда остается 2 варианта:

1. на самом деле зарплаты у госслужащих, по крайней мере, высшего руководства, вполне конкурентоспособны с частным сектором. Или же есть механизм доплат, при котором сама зарплата только часть доходов, которые доплачиваются как-то отдельно. Это более менее понятный вариант.

2. больница станет в результате конкурсов чаще покупать продукцию бывшего работодателя, за что его поблагодарят.

Конечно, есть и третий вариант-готов за меньшие деньги работать на благо страны, с бывшим работодателем больше никаких отношений. Но насколько этот вариант реален? Риторический вопрос

+2
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu