Mūzikas akadēmijā sākas festivāls "deciBels" • IR.lv

Mūzikas akadēmijā sākas festivāls “deciBels”

24
NULL

Atklāšanas koncerts piektdien būs veltīts elektroakustiskajai mūzikai

Piektdien, 24. februārī plkst.19 Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā notiks trešā mūsdienu mūzikas festivāla “deciBels” atklāšanas koncerts “Blurred”, raksta aģentūra LETA. Festivāls norisināsies līdz 3.martam.

Atklāšanas koncerts būs veltīts elektroakustiskajai mūzikai, un viens no koncerta akcentiem būs komponista Karlheinca Esla piedalīšanās savu skaņdarbu atskaņojumos. Komponista darba izpildījumos piedalīsies akadēmijas studenti Guntars Freibergs (vibrafons), Egija Veldre (flauta), Sarma Gabrēna (čells) un Dainis Tenis (klavieres). Pirmatskaņojumus atklāšanas koncertā piedzīvos Annas Ķirses un Rolanda Kronlaka akusmātiskie skaņdarbi, kā arī Lindas Leimanes jaundarbs saksofonam un elektronikai, kurā saksofonu partiju atskaņos Arvīds Kazlausks. 

Festivāla mērķis ir parādīt to, kas notiek akadēmijas ikdienā un rosināt studentus jauniem, rosinošiem ceļojumiem mūsdienu mūzikas jomā, savedot kopā topošos komponistus, instrumentālistus, vokālistus, džeza un etnomūziķus, kā arī skaņu režisorus. 

Festivāla laikā norisināsies arī Esla un Zalcburgas “Mozarteum” universitātes profesora Ahima Bornhofta lekcijas un meistarklases. 

Biļetes uz festivāla koncertiem nopērkamas www. bilesuparadize.lv vai stundu pirms koncerta norises vietā

Komentāri (24)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu