Sestdien mūzikas namā "Daile" pianista Andreja Osokina solokoncerts • IR.lv

Sestdien mūzikas namā “Daile” pianista Andreja Osokina solokoncerts

25
Pianists Andrejs Osokins. Publicitātes foto

Soloalbuma “Dedication” prezentācija, pirms tam bezmaksas meistarklases un tikšanās ar pianistu

Sestdien,  25. februārī plkst. 19 mūzikas namā «Daile» notiks Andreja Osokina šīs sezonas vienīgais solokoncerts Rīgā, kurā tiks prezentēts arī pianista pirmais studijas soloalbums “Dedication” (“Veltījums”), raksta koncerta rīkotāji. Albums tapis sadarbībā ar lielāko Polijas mūzikas ierakstu kompāniju “DUX Recording Producers”. 

Koncerta programmas ideja ir atklāt saikni starp latviešu un ārzemju komponistu daiļradi. Piemēram, izskanēs divas «mēness gaismas» – Jāzepa Vītola komponētā un franču komponista Kloda Debisī «Mēness gaisma”. Osokins ļaus saklausīt arī, kā Jāzeps Vītols ietekmējis savu skolnieku Sergeju Prokofjevu skaņdarbā «Romeo un Džuljeta pirms šķiršanās». Interesanta ir latviešu komponista Volfganga Dārziņa pēdējo gadu pieeja komponēšanas procesam, tā ir tuva vācu dižgaram Johanesam Brāmsam. Koncertā skanēs arī šāgada jubilāra, Artura Maskata veltījums Andrejam Osokinam, vērienīgais klavierdarbs «Kazbegi. Tsminda-Sameba» ar Gruzijas senās kultūras un dabas tēliem.  Pianists atskaņos arī Johana Sebastiana Baha mūziku.

Koncerta dienā plkst.11 notiks bezmaksas meisterklases, kurās var piedalīties ikviens, plkst. 16 – tikšanās ar pianistu, bet plkst. 19 – koncerts.

Andrejs Osokins ir daudzu pianistu konkursu un Latvijas Lielās mūzikas balvas laureāts. 

Vairāk informācijas pianista mājas lapā

Biļetes uz koncertu pieejamas www.bilesuparadize.lv

 

 

Komentāri (25)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu