Nacionālajā mākslas muzejā apskatāma Purvīša balvas nominantu izstāde • IR.lv

Nacionālajā mākslas muzejā apskatāma Purvīša balvas nominantu izstāde

29
Skats izstādē. Foto Evija Trifanova, LETA

Apskatāmi astoņu finālistu darbi

Līdz 9.aprīlim Latvijas Nacionālā mākslas muzeja (LNMM) Lielajā izstāžu zālē apskatāma piektā Purvīša balvas astoņu kandidātu darbu izstāde, raksta aģentūra LETA. 

Izstādē var apskatīt Purvīša balvas ieguvēju mākslinieku grupas – Kriša Salmaņa, Annas Salmanes un Kristapa Pētersona -, kā arī pārējo balvas kandidātu darbus. Purvīša balvu mākslinieku grupa ieguva par izstādi “Dziesma”, kuru varēja apskatīt no 2015.gada 19.jūnija līdz 26.jūlijam Latvijas Nacionālā mākslas muzeja (LNMM) izstāžu zāles “Arsenāls” Radošajā darbnīcā. 

Purvīša balvai bija nominēti vēl septiņi kandidāti, tostarp Arturs Bērziņš, Ivars Drulle, Kristaps Epners, Atis Jākobsons, Voldemārs Johansons, Maija Kurševa, Anda Lāce un mākslinieku grupa – Krišs Salmanis, Anna Salmane un Kristaps Pētersons. 

Bērziņš tika nominēts par personālizstādēm “Attēldarbi” galerijā “Māksla XO” un “Attēldarbi II” Olaines vēstures un mākslas muzejā. 

Drulle nominēts par personālizstādi “Manai dzimtenei” galerijā “Alma”.

Epners – par personālizstādi “Vingrinājumi” peldošajā mākslas centrā “Noass”

Jākobsons – par personālizstādi “Dark Matter” Mūkusalas Mākslas salonā.

Johansons par videoinstalāciju “Slāpes” starptautiskā Jaunā teātra festivāla “Homo Novus” tekstilfabrikā “Boļševička”. 

Kurševa balvai tika nominēta par darbu “Dzīvesprieks” izstādē “Lielāks miers, mazāks miers” Latvijas Dzelzceļa vēstures muzejā, Lāce – par performanci “Atindēšana” izstādē “Miervaldis Polis. Ilūzija kā īstenība” 10.jūnijā laukumā pie LNMM, kā arī mākslinieku grupa par izstādi “Dziesma”. 

Purvīša balva dibināta 2008.gada sākumā un tiek pasniegta reizi divos gados. Pirmo Purvīša balvu 2009.gadā saņēma Katrīna Neiburga par videodarbu “Solitude”. Par otrās Purvīša balvas laureātu 2011.gadā kļuva mākslinieks Kristaps Ģelzis par personālizstādi “Varbūt”. Trešo Purvīša balvu 2013.gada februārī ieguva Andris Eglītis par personālizstādi “Zemes darbi”, bet ceturtā Purvīša balva 2015.gadā tika pasniegta Miķelim Fišeram par personālizstādi “Netaisnība”.

Vairāk informācijas muzeja mājas lapā

Komentāri (29)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu