Trampa nacionālās drošības padomnieks Flins atkāpies no amata • IR.lv

Trampa nacionālās drošības padomnieks Flins atkāpies no amata

48
Maikls Flins. Foto: Carlos Barria, REUTERS/LETA.

Flins atkāpies no amata, jo sniedzis maldinošu informāciju par saviem kontaktiem ar Krievijas amatpersonām.

ASV prezidenta Donalda Trampa padomnieks nacionālās drošības jautājumos Maikls Flins pirmdien atkāpies no amata, apstiprinājis Baltais nams.

Flins atkāpies no amata, jo sniedzis maldinošu informāciju par saviem kontaktiem ar Krievijas amatpersonām. ASV mediji ir vēstījuši, ka pirms Trampa stāšanās amatā Flins ir privāti kontaktējies ar Krievijas vēstnieku ASV Sergeju Kisļaku, pārspriežot toreizējā ASV prezidenta Baraka Obamas plānus noteikt pret Maskavu jaunas sankcijas, signalizējot, ka topošais prezidents ieņems saudzīgāku pozīciju.

Pēc šo ziņu parādīšanās janvārī Flins noliedza, ka sarunā apspriestas sankcijas. Vēlāk viņš pauda, ka neatceras, vai sarunā šis jautājums ticis pārrunāts.

Likums liedz privātiem pilsoņiem iesaistīties ASV ārpolitikā.

Baltais nams jau paziņojis, ka nacionālās drošības padomnieka pienākumu pildīšanu Tramps uzticējis atvaļinātajam ģenerālleitnantam Džozefa, Kelogam. Šis ir pirmais gadījums ASV vēsturē, kad tik drīz pēc administrācijas izveidošanas nācies demisionēt prezidenta padomniekam nacionālās drošības jautājumos.

Vairāki amerikāņu mediji vēsta, ka tuvākie Trampa līdzgaitnieki par Flina kontaktiem ar Krievijas vēstniecību brīdināti jau janvāra sākumā.

Tagad tiek uzdoti jautājumi, kurš zināja par Flina telefonsarunām un kāpēc Tramps nerīkojās agrāk.

Cita starpā aptraipīta arī viceprezidenta Maika Pensa reputācija, jo viņš iepriekš aktīvi noraidīja apgalvojumus, ka Flins apspriedis ar krieviem sankcijas.

Tikmēr Baltā nama preses sekretārs Šons Spaisers noliedzis, ka Tramps būtu bijis informēts, ka Flins pārrunājis ar Krievijas pārstāvjiem sankciju jautājumu. Spaisers arī noliedzis, ka Tramps būtu Flinam uzdevis vest šādas sarunas.

Kā vēsta mediji, Tieslietu ministrija iepriekš brīdinājusi Trampu, ka Flins esot maldinājis augstākās administrācijas amatpersonas par savu sarunu saturu ar Kisļaku un ka tas var padarīt viņu neizsargātu pret Maskavas šantāžu.

Trampu jau Obamas administrācijas pēdējo dienu laikā par to brīdinājusi toreizējā ģenerālprokurore Salija Jeitsa, kuru jaunais prezidents atbrīvoja no pienākumu pildīšanas pēc viņas iebildumiem pret Baltā nama rīkojumu par imigrācijas ierobežošanu.

Televīzijas kanāls CNN ziņo, ka nepieciešamību Trampu brīdināt par briesmām atbalstījis arī toreizējais nacionālās izlūkošanas direktors Džeimss Klepers un toreizējais Centrālās izlūkošanas pārvaldes (CIP) direktors Džons Brenans.

Līdz šim Flins bija ietekmīgs Trampa komandas spēlētājs, kurš mudināja ieturēt stingrāku politiku pret Irānu, tai pašā laikā mīkstinot izturēšanos pret Krieviju. Flina atkāpšanos līdz ar demokrātiem pieprasīja arī daļa republikāņu, jo šis skandāls sagādājis valdošajai partijai ļoti nepatīkamu apkaunojumu.

Tikmēr Maskava jau metusies aizstāvēt Flinu. Krievijas parlamenta augšpalātas — Federācijas padomes —Ārlietu komitejas priekšsēdētājs Konstantīns Kosačovs feisbukā paziņojis, ka Flina atlaišana no amata esot “kas sliktāks par paranoju”.

Arī Valsts Domes Ārlietu komitejas vadītājs Aleksejs Puškovs tviterī paziņojis, ka triecienu saņēmis nevis Flins, “bet attiecības ar Krieviju”.

Komentāri (48)

J.Biotops 14.02.2017. 21.49

Sorosīdi liberasti tik labu cilvēku, patiesu Amerikas patriotu, bezkaunīgi apmelojuši un nograuzuši. Mirovaja zakuļisa, 300-tu komiteja šoreiz savu panākuši, bet gan jau pasaules tautas reiz apvienosies un nometīs viņu jūgu.

+10
-5
Atbildēt

32

    robotron > J.Biotops 15.02.2017. 12.09

    Austras koks

    Ar ko melīgā un demagoģiskā liberālšļura biedēja sabiedrību, ir tieši tas, ko viņi Trampa kunga cerēja sagaidīt. Kremļa apteksne, Puķina melnā makaka, Baraks Huseinovičs, taču viņus pilnībā apmierināja. Kā jau rakstīju, tie kuces bērni pārmeta Trampa kungam solījumus, ko viņš “netaisās pildīt” un tagad pārmet par solījumu pildīšanu. Drīz viņi kopā ar krieviem uz autiņiem līmēs uzlīmes “Трамп чмо” un lietos no Krievijas atvesto tualetes papīru ar Trampa attēlu.

    Es sagaidu no Trampa kunga pirmkārt vienošanos ar Taliban un pilnīgu karaspēka izvākšanu no Afganistānas un letālos aizsardzības ieročus Ukrainai.

    +3
    -11
    Atbildēt

    0

    lno > J.Biotops 15.02.2017. 12.41

    zanE …lietderīgie idioti sapriecājušies……Trampa melīgums viņiem kā sīrups gar ausīm…

    _____________________________

    Nu ja, savus lielākos trūkumus kā vienmēr ierauga pie citiem. Es tāpat kā dzeris par Trampu neuztraucos – varas līdzsvars /kongress, tiesu vara/ ierobežo prezidenta ambīcijas. Svarīgi, ka Trampa uzvara liecina par kreiso, kuri dēvē sevi par liberāļiem, iespaida mazināšanos ne tikai ASV, bet arī ES: Roberts Zīle: Superfederālista Verhofštata tālais sapnis par ‘Eiropas Tautu Savienību’ http://www.delfi.lv/news/comment/comment/roberts-zile-superfederalista-verhofstata-talais-sapnis-par-eiropas-tautu-savienibu.d?id=48516063

    ASV Drošības padomes /National Security Council/ vadītājs aiziet par sarunu ar RU sūtni, bet Āboltiņa turpina lepni vadīt saeimas nacionālo drošības komisiju, kaut agrāk centusies pa logu ievilkt koalīcijā kremļa filiāli un beigās pati pa logu ierāpusies saeimā :)

    +2
    -8
    Atbildēt

    0

    robotron > J.Biotops 15.02.2017. 12.52

    dzeris49

    LGBT propagandisti,( kurus Krievijā necieš tāpat, kā tev līdzīgie NA “romantiķi”)

    Krievijā “necieš”!!! Homoseksuālisms Krievijā, kopš fekāliju stumdīšanas dekriminalizācijas, ir sasniedzis pandēmijas apmērus, Ja padumjā laikā ar to drīkstēja nodarboties tikai ģenerāļi un pulkveži, augstākie “dieva” kalpi un parķijci, tad tagad tas ir izpleties pa visu vertikāli.

    Российская армия стала рассадником гомосексуальной проституции ВИДЕО

    http://antikor.com.ua/articles/12446-rossijskaja_armija_stala_rassadnikom_gomoseksualjnoj_prostitutsii_video

    Отец Андрей Кураев: Гомосексуализм в РПЦ – продукт премиум-класса

    http://nsn.fm/society/otets-andrey-kuraev-gomoseksualizm-v-rpts-produkt-premium-klassa.php

    Saprotama lieta, ka Krievijas valsts un baznīcas galvas un armijas ģenerāļi grib šo sērga atstāt tikai kā augstmaņu psivilēģiju.

    NA negrib, lai Latvijas jaunieši kļūtu līdzīgi tev, Rinkēvičam, vai Streipam, organismiem ar īpaši īpašām vajadzībām.

    +2
    -7
    Atbildēt

    0

    Austras koks > J.Biotops 15.02.2017. 07.58

    Nevietā jūsu ironija.

    Šodien aplauziens gan kremļa troļļiem, kuriem nez kādēļ likās, ka Tramps būs viņiem draugs, gan arī kreisās liberālšļuras troļļiem, kas visus Trampa atbalstītājus automātiski pasludināja par kremlistiem un arī kaut kādā naivā idiotismā domāja, ka Tramps būs krieviem draugs. Es par to, ka šodien visās ziņās, ka Baltais nams paziņojis, ka krieviem jāizbeidz agresija Ukrainā un jāatdod Krima.

    Skaidrāk izteikties vairs nevar. Šodien sēru diena visās troļļu fermās – gan pie krieviem, gan pie kreisās liberālšļuras.

    Manas prognozes sāk piepildīties, ka Tramps noliks pie vietas gan Krieviju, gan visādus migrantmīļus, gan visādus LGBT propagandistus, gan visādus citādus bezmorāles liberālsūdus.

    +5
    -10
    Atbildēt

    0

    lno > J.Biotops 15.02.2017. 14.07

    andrejs. Man liekas, ka drīz šajā portālā varēs ienākt tikai aizspiežot degunu – pilns ar Merķeļa latviešiem:)

    +1
    -6
    Atbildēt

    0

    lno > J.Biotops 15.02.2017. 13.01

    Baiba. Ļoti pozitīvi.

    +2
    -7
    Atbildēt

    0

    andrejs > J.Biotops 15.02.2017. 14.05

    to lno

    Hokejspēle ar baltkrieviem bija slikta līdz brīdim, kad atklātībā parādījās foto ar Āboltiņu, kas bija nokāpusi no VIP ložas, lai sagrieztu torti piekusušajiem “pēdējā Eiropas diktatora” pseidoparlamentāriešiem

    +1
    -5
    Atbildēt

    0

    robotron > J.Biotops 15.02.2017. 13.37

    dzeris49

    Atteikšanos tikties ar Krievijas vēstnieku jāvērtē kā ļoti populistisku

    Lai uzklausītu Puķina nodotās vēlmes, mums ir Rinkēvičs, jeb viņa pienākumi ir tikai ceļot pa pasauli uz reņģēdāju rēķina, kopā ar savu vīru un dzīvoties pa elitāriem galvaspilsētu gej-klubiem. Kā pārbaudītam saskaņietim, viņam tikšanās ar vietvaldi noteikti pat sagādā prieku.

    +2
    -6
    Atbildēt

    0

    andrejs > J.Biotops 15.02.2017. 13.37

    BaibE, zane, dzeris un visi pārējie prokrieviskie tirliņi laikam aizmirsuši kā paši pārmeta Grendei Jaunzemei par piedalīšanos Krievijas vēstnieka rīkotajās svinībās par godu Krievijas neatkarības dienai.

    Jums laiks sākt ēst biezpienu, un daudz! :)

    +2
    -6
    Atbildēt

    0

    robotron > J.Biotops 15.02.2017. 12.55

    Baiba

    Higiēnas prasību līmenis. Nav jau čekistu piesmietais Dombrovskis, kurš ir klāt uz pirmo svilpienu. Mūrnieces kundze netaisās saņemt rīkojumus no Krievijas vēstnieka.

    +2
    -6
    Atbildēt

    0

    lno > J.Biotops 15.02.2017. 13.52

    andrejs. Kā vienmēr vienoti savā pārliecībā, gan atbalstot RU pret Grūziju, gan SC koalīcijā, par Zaķi, par Āboltiņu…Tagad vienoti ar NRA sašutumā pret Mūrnieci. Interesanti, cik paaudzēs boļševiki iedzinuši šo pazemīgo pakļaušanos?

    +2
    -6
    Atbildēt

    0

    andrejs > J.Biotops 15.02.2017. 13.51

    Baibelīt, kur protokolā ir minēts, ka Mūrniecei obligāti jātiekas?

    Laikam esat piemirsusi, ka g8 samita laikā vairāku valstu galvas atteicās sasveicināties ar Puķinu un pusdienu laikš viņš viens pats dirnēja pie galda.

    To sauc par demaršu.

    +3
    -6
    Atbildēt

    0

    lno > J.Biotops 15.02.2017. 13.44

    Baibiņ, Mūrniece jau sen ir visu pateikusi gan RU, gan Vienotībai, par ko tā sirsnīgi apvainojās:):):)

    +2
    -5
    Atbildēt

    0

    andrejs > J.Biotops 15.02.2017. 14.14

    Baiba Jums tā “kompromatu” datu bāze viens pret viens nokopēta no zanes.

    ———–

    Baiba izdvesa: Aci pret aci I.Mūrniece spējīga runāt tikai ar Zilupes mēru

    ////////////

    +2
    -4
    Atbildēt

    0

    robotron > J.Biotops 15.02.2017. 14.27

    mičku-pičku

    Gerhards no VARAM izliekas par beigtu, neiedrošinās ne aizrādīt, ne apturēt Ušakovu Rīgas domē.

    Būtu NA ministriem tāda vara, sen jau visi Vienotības kropļi, kopā ar saviem SC sugasbrāļiem, būtu iekodušies cietuma restēs, kamēr to anālus bez žēlastības plēstu urkas. Pacieties, Trampa ievēlēšana nepaliks bez sekām arī Eiropai un tās prokremliskiem varturiem, fekāliju stumdītājiem.

    +2
    -4
    Atbildēt

    0

    lno > J.Biotops 15.02.2017. 14.03

    Baiba. Diez vai no “aizkrāsnes burbuļošanas”, meitiņ, tu zinātu par Mūrnieces viedokli. Mūrnieces viedoklis ir publisks, tādēļ nav jātiekas ar agresorvalsts vēstēnieku. Vai tiešām tavs ideāls ir Blaumaņa Sutka?:):):)

    +4
    -6
    Atbildēt

    0

    lno > J.Biotops 15.02.2017. 14.17

    maču-pikču. Neesi dzirdējis, vai NA arī kā Vienotība aicina SC koalīcijā?:):):)

    +2
    -3
    Atbildēt

    0

    lno > J.Biotops 15.02.2017. 14.57

    Dzerīt, vai tikai nebūsi kārtējo reizi alojies un Austras kokam būs taisnība?:)

    Šeit pat IRā: Baltais nams: Krievijai ir jāatdod Krima un jāpārtrauc vardarbība Ukrainā

    +1
    -2
    Atbildēt

    0

    Baiba. > J.Biotops 15.02.2017. 15.21

    >andrejs

    Lasiet laikrakstus, skatieties TV ziņu raidījumus, klausieties radio, tad arī Jūsu informācijas bāze kļūs bagātāka.

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    lno > J.Biotops 15.02.2017. 14.52

    andrejs. Vai šaubies, ka iekšēji viņi nosodīja demaršu pret Putinu, tikai kautrējās atklāti nosodīt?:)

    +2
    -2
    Atbildēt

    0

    andrejs > J.Biotops 15.02.2017. 17.15

    Man jau bija aizdoma, ka vienīgā atbilde uz jautājumu būs mīnusiņi… :)

    0
    0
    Atbildēt

    0

    andrejs > J.Biotops 15.02.2017. 15.40

    To Baiba

    Paldies par ieteikumu

    Foto ar Dombrovski (Vienotība), krievijas vēstnieku un slavenākajiem čekistiem draudzīgi sēžam vienā čekas uzņēmumiem piederošā Vip ložā noteikti esat redzējusi.

    Tas bija saviesīgs pasākums, vai protokolārs??

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    andrejs > J.Biotops 15.02.2017. 14.26

    Baibai.

    Drosmīgi rīkojās Freiberģene aizperoties uz Maskavu ignorējot Baltijas valstu vienotību.

    Bučojoties ar Puķinu viņai bija visas iespējas izskaidrot Latvijas “pretrunīgo” vēsturi.

    Arī visu, ko latvieši domā par krieviem, noteikti pateica.

    Puķins nokaunējās. Ne velti Abrene ir atdota un kompensācijas par okupāciju ir izmaksātas.

    +4
    -3
    Atbildēt

    0

    Baiba. > J.Biotops 15.02.2017. 13.41

    >andrejs

    Jūs sen beidzāt palīgskolu, ja nespējat pareizi uzrakstīt manu vārdu?

    Arī loģiskā domāšana Jums klibo. Saviesīgu izklaides pasākumu jaukt ar valsts protokolā paredzētiem amatpersonas pienākumiem, spēj tikai palīgskolas absolvents.

    +4
    -2
    Atbildēt

    0

    Baiba. > J.Biotops 15.02.2017. 13.54

    >lno

    Burbuļošana aizkrāsnē nav amatpersonas cienīga. Tā ir spēle uz savu apdalīto vēlētāju, kuram var čurāt uz galvas un tas priecāsies par siltu lietutiņu.

    Aci pret aci I.Mūrniece spējīga runāt tikai ar Zilupes mēru. Tad arī sarunvalodai nav nozīmes un nacionāli noskaņotā patriote var burbuļot krieviski bez mulsuma.

    +5
    -3
    Atbildēt

    0

    Baiba. > J.Biotops 15.02.2017. 13.38

    >lno

    Gļēvu bēgšanu dēvēt par pozitīvu rīcību? Jums ir dīvaina attieksme pret sev tīkamām amatpersonām. Saeimas priekšsēdētāja ir viena no augstākajām valsts pārstāvēm, kurai iespēja pateikt Krievijas vēstniekam, ko domā par Krievijā notiekošo. Par cilvēktiesību pārkāpumiem, par oponentu vajāšanām, agresiju Ukrainā, vardarbību, nevainīgu cilvēku nogalināšanu uzrīkojot aviokatastrofu. Tā bija izdevība izteikt Latvijas nostāju un nosodījumu.

    I.Mūrniece rīkojās gļēvi, aizmuka aizkrāsnē, lai viņas vietā to dara kāds cits. Nobijās. Varbūt klusībā atbalsta Krievijā notiekošo, ja neiedrošinājās atklāti to pateikt Krievijas vēstniekam?

    Bailīgu, neizlēmīgu un gļēvu rīcību nekādi nevar vērtēt pozitīvi. Tā pat ir sava veida nodevīga rīcība. Apkaunojums Latvijai!

    +5
    -2
    Atbildēt

    0

    dzeris49 > J.Biotops 15.02.2017. 13.09

    Atteikšanos tikties ar Krievijas vēstnieku jāvērtē kā ļoti populistisku un stulbu izrādīšanos, taisni priekš NA elektorāta, ne jau valsts intersēs.

    Saeimas pr. ir amats, un tas uzliek zināmus pienākumus, negribi tos pildīt – atsakies no šī amata un tad rīko savas izrādes, cik uziet.

    +7
    -4
    Atbildēt

    0

    maču-pikču > J.Biotops 15.02.2017. 14.07

    Baiba

    Precīzi par Mūrnieces izspēlēto teātri. Līdzīgi NA sadarbojas arī ar saskaņiešiem. Acīs nelec, aprej koalīcijas partnerus, pie visa vainīga nīstā Vienotība. Gerhards no VARAM izliekas par beigtu, neiedrošinās ne aizrādīt, ne apturēt Ušakovu Rīgas domē. Izskatās, arī NA ir neafišēts sadarbības līgums ar Putina Vienoto Krieviju.

    +5
    -2
    Atbildēt

    0

    Baiba. > J.Biotops 15.02.2017. 12.52

    >lno

    Vēlos Jums jautāt, kā vērtējat Saeimas priekšsēdētājas izvairīšanos no tikšanās ar Krievijas vēstnieku?

    +6
    -3
    Atbildēt

    0

    lno > J.Biotops 15.02.2017. 14.16

    Izrādās Flina dēls strādā Russia Today…

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    zanE. > J.Biotops 15.02.2017. 12.04

    …lietderīgie idioti sapriecājušies…Tramps krutais vecis, Krieviju nolikšot pie vietas….ui, kā tūdaliņiem patīk ka viņus drāž…atvainojos par rupjību, bet citādi to pateikt nav iespējams…Trampa melīgums viņiem kā sīrups gar ausīm…tik nevar saprast – kurš no kura to melīgumu aizguvis…Tramps no Putina vai Putins no Trampa….

    @realDonaldTrump Russia has never tried to use leverage over me. I HAVE NOTHING TO DO WITH RUSSIA – NO DEALS, NO LOANS, NO NOTHING!

    …palasiet komentārus un paša Trampa teikto/rakstīto…

    https://twitter.com/realDonaldTrump/status/819159806489591809

    +9
    -5
    Atbildēt

    0

    dzeris49 > J.Biotops 15.02.2017. 10.21

    Austras koks – “Manas prognozes sāk piepildīties, ka Tramps noliks pie vietas gan Krieviju, gan visādus migrantmīļus, gan visādus LGBT propagandistus, gan visādus citādus bezmorāles liberālsūdus”.

    ——————————————-

    Tu gan esi, maigi sakot, “romantiķis”, un, kā jebkuru romantiķi, tevi sagaida liela vilšanās.

    Un vis tai tavā galvā milzīgi sajaucies vienā lielā putrā – migrantmīļi, “bezmorāles bliberālsūdi”, LGBT propagandisti,( kurus Krievijā necieš tāpat, kā tev līdzīgie NA “romantiķi”), un pati Krievija, no otras puses.

    Tad kuru noliks pie vietas – tos “liberālsūdus” vai Krieviju, kura arī tos “sūdus” grib nolikt pie vietas?

    Kaut, man patīk tavs jauneklīgais maksimālisms un entuziazims, kaut, no otras puses, tev tās “jūtas valda pār prātu”, kā tai jaunkundzei att. Hašeka romānā.

    Vienīgais, kas pietrūkst – nedaudz loģikas, bet, varbūt, ar laiku…

    Jo ASV pastāv tāda lieta, kā varu dalīšana, un, drīzāk, noliks pie vietas pašu Trampu, kas jau, īstenībā, notiek, ASV nav Baltkrievija vai Krievija, un prezidents tur nav sinonīms diktatoram.

    Un Flinu atstādināja par melošanu, ne par ko citu, tiem “liberālsūdiem” nepatīk, kad melo, un tiem nepatīk diktatūra, tāpēc patīk varu dalīšana, kas ir demokrātijas pamatu pamats, varu dalīšana, kas, protams, ir viens no daudzajiem viņu trūkumiem.

    +10
    -4
    Atbildēt

    0

vvilums 14.02.2017. 19.59

Priecē, ja Trampa administrācija tiek attīrīta no prorašistiskiem elementiem.
Nez kur šodien raštroļļu skribekļi, algas diena vai?

+3
-1
Atbildēt

3

    Andrejs > vvilums 15.02.2017. 14.12

    Zīmīgi, ka IR redakcija, atšķirībā no Latvijas lielākajiem ziņu portāliem, uzskata šo Baltā nama paziņojumu par tik mazsvarīgu, lai vispār nepieminētu savā ziņu lentē. ;DDD

    Vai arī tas kaut kā neiederas viņu (IR) “politoloģijas konceptā”. :))

    +1
    -2
    Atbildēt

    0

    andrejs > vvilums 14.02.2017. 20.56

    Jap, neviena trampmīļa pagaidām nav…

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Anonīms > vvilums 14.02.2017. 21.18

    oficiāls plosts sakarā ar šo ziņu.

    Tā turēt! Ja vēl izdotos breksitu izgāzt, būtu plosts arī mūsu nometnē!

    +5
    -3
    Atbildēt

    0

Anonīms 15.02.2017. 02.40

Kuram te vajag trampofilus? Pilna klīnika!

+4
-2
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu