Mūrniece lūgusi izvērtēt nelietderīgus tēriņus un drošības prasību ievērošanu Saeimā • IR.lv

Mūrniece lūgusi izvērtēt nelietderīgus tēriņus un drošības prasību ievērošanu Saeimā

46
Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (VL–TB/LNNK). Foto: Edijs Pālens, LETA.

Šo informāciju izvērtēšanai viņa nodevusi Satversmes aizsardzības birojam, Drošības policijai un prokuratūrai.

Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (VL-TB/LNNK) lūgusi izvērtēt nelietderīgus tēriņus un drošības prasību ievērošanu Saeimā, ziņo aģentūra LETA.

Latvijas Televīzijas raidījumā “Rīta panorāma”, runājot par Saeimas administrācijas ģenerālsekretāres Karinas Pētersones lēmumu pamest amatu, Mūrniece teica, ka tās ir Saeimas darbinieku tiesības, un šis iesniegums ir jāpieņem.

Taču viņa piebilda, ka ir atklājušies jautājumi saistībā ar Saeimas darbinieku naudas līdzekļu tērēšanu un lietderību, kā arī dažu darbinieku attieksmi pret drošības prasībām. Šo informāciju izvērtēšanai viņa nodevusi Satversmes aizsardzības birojam, Drošības policijai un prokuratūrai.

Aizbildinoties ar ierobežotas pieejamības informāciju, politiķe atteicās sniegt jelkādu papildus informāciju par nelietderīgajiem tēriņiem un drošības prasību ievērošanu, kā arī komentēt to, vai Pētersones aiziešana no amata ir ar to saistīta.

Kā ziņots, Pētersone amatu plāno atstāt no 1.marta.

Mūrniece aģentūrai LETA iepriekš sacīja, ka sadarbība ar Pētersoni bija ļoti “lietišķa”. Viņa arī uzsvēra, ka ģenerālsekretāra pienākumu loks ir ļoti plašs – gan saimnieciski, gan administratīvi, gan arī ārlietu jautājumi. Pašlaik vēl nav lemts, vai uz šo amatu tiks izsludināts konkurss.

Pētersone aģentūrai LETA apstiprināja, ka ir paudusi vēlmi atstāt šo amatu un uzrakstījusi atlūgumu, ņemot vērā radušos apstākļus, tajā skaitā personīgas dabas.

Parlamenta administrācijas vadītāja pauda gandarījumu par pusotra gada laikā paveikto – Analītiskā dienesta izveidošanu, nepieciešamās elektroniskās pieejas sistēmas ieviešanu. No izdarītajām lietām viņa akcentēja arī Saeimas Drošības biroja izveidošanu, kā arī Latvijas simtgades pasākumu projekta un programmas sagatavošanu.

Komentāri (46)

lno 01.02.2017. 15.06

Vienotības veiksmes stāsts: 200 miljoni latu izkūpējuši likumīgi http://www.protesti.lv/200-miljoni-latu-izkupejusi-likumigi/

+6
0
Atbildēt

2

    robotron > lno 01.02.2017. 23.47

    lno

    Bez premļjaka Dombrovska un Vienotības līdzdalības Zaharjins viens nevarēja tik vērienīgi darboties.

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    andrejs > lno 01.02.2017. 17.30

    Vai Tu vēl šaubies par Vienotības intelektuālo pārākumu?

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

andrejs 01.02.2017. 12.11

Pētersone taču bija LKP CK sekretāra Gorbunova labā roka. Uzticams kadrs

+3
-3
Atbildēt

1

    robotron > andrejs 01.02.2017. 23.49

    andrejs

    Vienotības kremļjaģu speciāli izdomātais amats, sugasmāsai, čekas viķirānei, Pētersonei, bija kronis visam.

    0
    -1
    Atbildēt

    0

lno 01.02.2017. 10.58

vitalisvita. Taisnība, nevelk, nevelk čumazaja nacionaļistka pat līdz Āboltiņas līmenim, nemaz nerunājot par Latimiru:):):)

+2
-2
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu