Latvijas IKP provizoriskais pieaugums ceturtajā ceturksnī — 2,1% • IR.lv

Latvijas IKP provizoriskais pieaugums ceturtajā ceturksnī — 2,1%

34
Foto: Ieva Lūka, LETA.

Savukārt, pēc sezonāli izlīdzinātiem datiem, Latvijas ekonomika minētajā laika periodā ir augusi par 1,6%.

Latvijas iekšzemes kopprodukts (IKP) pērn ceturtajā ceturksnī, pēc sezonāli un kalendāri neizlīdzinātiem ātrā novērtējuma datiem, ir pieaudzis par 2,1%, salīdzinot ar 2015. gada attiecīgo periodu, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati, ziņo aģentūra LETA.

Savukārt, pēc sezonāli izlīdzinātiem datiem, Latvijas ekonomika minētajā laika periodā ir augusi par 1,6%. Vienlaikus 2016. gada ceturtajā ceturksnī, salīdzinot ar 2016. gada trešo ceturksni, IKP apmērs, pēc sezonāli un kalendāri izlīdzinātiem datiem, ir palielinājies par 0,8%. Statistikas pārvaldē norādīja, ka ceturtajā ceturksnī IKP ietekmēja apmēra pieaugums rūpniecībā par 10%, kā arī pakalpojumu nozarēs — par 1%. Būvniecībā kritums samazinājies un bija 13%, savukārt produktu nodokļi iekasēti par 5% vairāk nekā iepriekšējā gada attiecīgajā periodā.

Pēc statistikas pārvaldes datiem, Latvijas IKP ceturtajā ceturksnī salīdzināmajās cenās bija 5458,8 miljonu eiro apmērā.

Precizēti un izvērsti 2016. gada ceturtā ceturkšņa IKP dati tiks publicēti 28. februārī.

2016. gada pirmajā ceturksnī salīdzinājumā ar 2015. gada pirmo ceturksni, Latvijas IKP, pēc sezonāli neizlīdzinātiem datiem, pieauga par 2,1%, otrajā ceturksnī salīdzinājumā ar iepriekšējā gada attiecīgo periodu IKP palielinājās par 2%, bet trešajā ceturksnī — par 0,3%.

Komentāri (34)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu