Lielbritānijas Augstākā tiesa: "Brexit" sākšana jāapstiprina parlamentam • IR.lv

Lielbritānijas Augstākā tiesa: “Brexit” sākšana jāapstiprina parlamentam

45
Publiskais paziņojums par Lielbritānijas Augstākās tiesas lēmumu. Foto: Kirsty Wigglesworth, TT Nyhetsbyran/LETA.

Tiesa arī nolēma, ka valdībai par izstāšanās procesa uzsākšanu nav jākonsultējas ar Skotiju, Velsu un Ziemeļīriju, līdz ar to valdībai noņemts potenciāli bīstams šķērslis izstāšanās īstenošanai.

Lielbritānijas Augstākā tiesa otrdien noraidīja valdības apelāciju un paturēja spēkā zemākas instances tiesas spriedumu, ka Lielbritānijas parlamentam, nevis valdībai jāapstiprina lēmums par izstāšanās sākšanu no Eiropas Savienības (ES).

“Šodien, ar vairākuma astoņām balsīm pret trim, Augstākā tiesa nolemj, ka valdība nevar iedarbināt 50. pantu bez parlamenta likuma, kas to atļauj darīt,” paziņoja tiesas priekšsēdētājs lords Deivids Noiburgers.

Tiesa arī nolēma, ka valdībai par izstāšanās procesa uzsākšanu nav jākonsultējas ar Skotiju, Velsu un Ziemeļīriju, līdz ar to valdībai noņemts potenciāli bīstams šķērslis izstāšanās īstenošanai.

Tiesas spriedums nozīmē, ka Lielbritānijas premjerministre Terēza Meja nevar sākt sarunas ar ES par izstāšanos, kamēr to nav atbalstījis parlaments.

Lielbritānijas ģenerālprokurors jau paziņojis, ka valdība ir vīlusies, taču ievēros tiesas spriedumu.

Tikmēr Dauningstrīta pavēstīja, ka, neskatoties uz tiesas lēmumu, valdībai joprojām ir nodoms līdz marta beigām uzsākt sarunas par izstāšanos no ES.

“Britu tauta nobalsoja par ES pamešanu un valdība šajā sakarā rīkosies — kā plānots, līdz marta beigām iedarbinās 50. pantu. Šodienas spriedums tajā neko nemaina,” pavēstīja premjeres preses pārstāvis.

Augstākās tiesas prezidents pagājušajā mēnesī tienešiem skaidroja, ka viņiem netiek lūgts anulēt “Brexit” referenduma rezultātus, bet izvērtēt procesu, kādā šis rezultāts var tikt likumīgi realizēts.

Meja pagājušajā otrdienā paziņoja, ka plāno līdz marta beigām iedarbināt Lisabonas līguma 50. pantu, kas regulē ES dalībvalsts izstāšanās procesu.

Lielbritānijas mediji ziņoja, ka valdība jau ir sagatavojusi likumprojektu par 50. pantu.

Meja pagājušajā nedēļā paziņoja, ka Lielbritānija, izstājoties no ES, atstās arī bloka vienoto tirgu, lai tādējādi atgūtu kontroli pār ES pilsoņu ieceļošanu.

Taču viņa piebilda, ka vēlas panākt ar ES jaunu vienošanos par muitas ūniju, un slēgt brīvās tirdzniecības līgumus, kas dos “vislielāko iespējamo pieeju” vienotajam tirgum. Meja arī apsolīja, ka Lielbritānijas parlamentam būs iespēja balsot par galīgo vienošanos ar ES, kas saturēs Apvienotās Karalistes izstāšanās noteikumus. Tomēr premjere neko neminēja par iespējamām konsultācijām ar parlamentu pirms Lisabonas līguma 50. panta iedarbināšanas. Referendumā 23. jūnijā 52% vēlētāju nobalsoja par Lielbritānijas izstāšanos no ES.

Komentāri (45)

Anonīms 24.01.2017. 14.26

Spriedums maina to, ka diktatorei Mejai tomēr būs jāpaliek tikai premjerei un jāievēro likums un demokrātija. Ar to viņu arī apsveicu.

+10
-5
Atbildēt

3

    robotron > Anonīms 24.01.2017. 14.55

    Skaisle

    -apsolu – viena pati izdzeršu šampanieti un pārpeldēšu Daugavu

    Pietempsies un noslīcināsies? Priekā!!! Mums noteikti Brexit par labu nenāks, bet vai mēs esam tiesīgi pieprasīt britu uzupurēšanos? Viņiem prokremlisko mērgļu, putļerastu: Junkera, Dombrovska un Tūska diktāts vairs nebija izturams.

    0
    -9
    Atbildēt

    0

    Anonīms > Anonīms 24.01.2017. 14.31

    pilnīgi kā tāda laulības škiršana latviskā garā, it kā grib šķirties, it kā negrib – no malas grūti saprast

    ja parlaments nolems, ka AK paliek ES -apsolu – viena pati izdzeršu šampanieti un pārpeldēšu Daugavu

    +4
    -1
    Atbildēt

    0

    Anonīms > Anonīms 24.01.2017. 16.06

    ja staļiniskajam mērglim, putlerastam robotronam dzīve Eiropas Savienībā ir neizturama, viņš drīkst aizvākties uz Lugandoniju jau šodien.

    +5
    -2
    Atbildēt

    0

tonijs 24.01.2017. 15.14

Aldis teica: Tagad viņiem ir iespēja apstiprināt tiesnešus, kuŗu uzskati ir līdzīgi republikāņu uzskatiem. Līdz ar to netiks pieļauta Obama/Klintones ideoloģijas piekritēju iekļūšana augstāko tiesnešu vidū.

………..

Amerikai pašai būtu labāk, ja tiesneši būtu neatkarīgi un neatbalstītu vienas konkrētas partijas ideoloģiju. Tiesa, cik zinu, tad ideoloģiskās atšķirības starp demokrātiem un republikāņiem ir nelielas. Par Trampa ideoloģiju man gan ir šaubas- vai tāda viņam vispār ir.

+10
-5
Atbildēt

4

    Anonīms > tonijs 24.01.2017. 16.43

    Ja Putlera stipendiātam MZGD nav ko teikt, tad citu saukāšana savā vārdā ir vājš arguments.

    0
    -4
    Atbildēt

    0

    MZGD > tonijs 24.01.2017. 16.36

    Aldis te domā Federālos tesnešus/tiesneses. Šiem tiesnešiem nav termiņa, un tie tiek iecelti līdz vecuma penijai vai nāvei. Tā kā te nekādi Trumpa vai Obamas stipediāti nav iespējami, jo caurmērā tiesneši pārdzīvos vairāku prezidentu termiņus un pēc iecelšanas viņi vav ietekmējami.

    Tas ka divpartiju sistēmā personīgie uzskati piekļāujas vairāk vienai vai otrai partijai tad ir tikai loģīski ka dažam ir Obamas ideloģija un dažam Trumpa.

    Par Trumpu basloja tie kas ticēja viņa populismam un tie kas vēlējās redzēt konservatīvus federālos tiesnešus. Otrajā grupā ir arī tie, kam, Trumpa personība nepatika, bet kas konservatīvā “public policy” (nezinu labu tulkojumu latviski) saskata sev labāku nākotni.

    +5
    -8
    Atbildēt

    0

    zanE. > tonijs 24.01.2017. 15.20

    …oi, Tonij, piedod….neredzēju Tavu komentāru, jo atbildēju Aldim līdzīgi zem viņa komentāra… :)

    +8
    -6
    Atbildēt

    0

    Anonīms > tonijs 24.01.2017. 16.45

    Faktiski tas jau ir lienošais valsts apvērsums – prezidenta izstrādājums, ieliekot tiesā savus pakalpiņus, nodrošinās pret iespēju, ka viņa nelikumīgos lēmumus var atcelt kā nelikumīgus.

    +8
    -6
    Atbildēt

    0

Aldis-2 24.01.2017. 15.02

Bet tas, ko “irlv.lv” ir nokautrējies pieminēt, ir pieminējis “Le Figaro”:

Une grande majorité des députés ont fait savoir qu’ils ne chercheraient pas à contrer le vote des citoyens pour sortir de l’Union européenne lors du référendum du 23 juin, même si une poignée d’élus compte s’y opposer par principe. Le leader du Parti travailliste, Jeremy Corbyn, a laissé entendre qu’il demanderait à ses troupes de soutenir le projet du gouvernement.

>>> Liels deputātu vairākums ir paziņojuši, ka viņi nemēģinās balsot pretēji pilsoņu 23.jūnija referenduma balsojumam par izstāšanos no ES, kaut arī deputātu sauja plāno balsot pret principa pēc. Leiboristu partijas līderis Džeremijs Korbins prasīs saviem partijas biedriem atbalstīt valdības lēmumu [par izstāšanos no ES].

No 11 tiesnešiem 8 balsojuši par to, ka referenduma rezultāti ir jāapstiprina parlamentam, bet 3 par to, ka tas nav nepieciešams. Tas parāda tiesnešu svarīgumu ne tikai civīllietu un krīmināllietu izskatīšanā, bet arī valsts attīstības jautājumos. Piemēram, ASV ir 800 augsta ranga tiesnešu, kas var ietekmēt ASV attīstības virzienu. Trampam tagad ir jāapstiprina 103 tiesneši. Republikāņi ļoti saprātīgi rīkojušies, vairāku gadu gaŗumā nepieļaujot Obama tiesnešu apstiprināšanu. Tagad viņiem ir iespēja apstiprināt tiesnešus, kuŗu uzskati ir līdzīgi republikāņu uzskatiem. Līdz ar to netiks pieļauta Obama/Klintones ideoloģijas piekritēju iekļūšana augstāko tiesnešu vidū.

+10
-9
Atbildēt

26

    robotron > 24.01.2017. 15.24

    zanE …

    Sile brauc prom un tribunāla diena tuvojas?

    +3
    -11
    Atbildēt

    0

    robotron > 24.01.2017. 15.16

    Aldis

    Paldies par greizo spoguļu karaļvalsts informatīvo dzimtļaužu izglītošanu!

    +5
    -10
    Atbildēt

    0

    Aldis-2 > 24.01.2017. 17.07

    Savukārt “Causeur” raksta:

    Brexit: la classe ouvrière contre l’Europe

    (Brexits: strādnieku šķira pret Eiropu)

    Intervija ar britu filozofu Rodžeru Skrutonu.

    Intervētājs mēģina noskaidrot, kāpēc briti – gan labējie, gan kreisie – ir tik konservātīvi. Ne tikai labējie, bet arī kreisie. Nu negrib viņi tikt multikultūrēti un briselizēti…

    +5
    -10
    Atbildēt

    0

    beta > 24.01.2017. 17.13

    > Aldis

    Jāliek vērā, ka franči (kâ jau visi citi) vispirms interesējas par savu valsti, bet par Ameriku mazāk,

    ———-

    Paldies! Es jau tā apmēram iedomājos.

    +5
    -9
    Atbildēt

    0

    Aldis-2 > 24.01.2017. 15.53

    Bet “Valeurs Actuelles” raksta:

    Donald Trump interdit le financement des ONG pro-IVG

    (Tramps aizliedz financēt proabortiskās NVO)

    Ce lundi, le président des États-Unis, Donald Trump, a signé un décret interdisant le financement des ONG étrangères qui soutiennent l’avortement.

    D’aucuns estimaient que le candidat Trump maintenait des postures électoralistes mais qu’il ne pensait pas un mot de ce qu’il disait. Au lendemain de sa victoire face à Hillary Clinton, il avait pourtant déclaré, au sujet de l’avortement : “C’est simple : je suis pro-vie, les juges seront pro-vie”.

    >>> Šopirmdien .. Tramps ir parakstījis likumu, kas aizliedz financēt ārzemju NVO, kas atbalsta abortus. Daži domāja, ka tā bija tikai Trampa pirmsvēlēšanu rētorika, bet ka viņš neticēja tam, ko saka. Tomēr nākamajā dienā pēc savas uzvaras .. viņš deklarēja attiecībā uz abortiem: “Tas ir vienkārši: es atbalstu dzīvi, arī tiesneši atbalstīs dzīvi.”

    +6
    -10
    Atbildēt

    0

    Aldis-2 > 24.01.2017. 17.02

    beta raksta: “kâ tev liekas, kāda ir vidusmēra franča attieksme pret Trampa ievēlēšanu”

    Kāda franciete, kas ilgi dzīvojusi Amerikā, brīnījās, kāpēc franču medijiem ir tik negātīva attieksme pret Trampu. Man liekas, ka tā bija viņa, kas ir pieminējusi, ka šīs mediju propagandas dēļ arī 80% franču ir nepamatoti negātīva attieksme pret Trampu.

    Man liekas, ka tik traki noteikti nav.

    Ja ņemt kaut vai tikai FN vēlētājus, tad jau vismaz 30% būtu vairāk vai mazāk pozitīva attieksme pret Trampu.

    Kad “Le Figaro” jautāja, vai Obams bija labs prezidents, 42% atbildējuši, ka labs, un 58% – ka nav labs. Uz līdzīgu jautājumu par Trampu – vai viņš būs labs prezidents, 55% ir atbildējuši, ka labs, 45% – ka nav labs.

    Jāliek vērā, ka franči (kâ jau visi citi) vispirms interesējas par savu valsti, bet par Ameriku mazāk, līdz ar to mediju propaganda viņus var ietekmēt vairāk (viņi to norij, nesagremojot). Kādu laiku. Bet tad, kad viņi vairāk apzināsies Trampa politikas virzienu, tad viņu attieksme var būtiski uzlaboties.

    Tas ir tas pats, kas attiecībā uz FN. 70% franču uzskati sakrīt ar FN uzskatiem, bet kad franči iet uz vēlēšanām, tad 70% (nu jau mazāk) balso pret FN. Daži franču žurnālisti ir pamanījuši šo paradoksu.

    +5
    -9
    Atbildēt

    0

    Aldis-2 > 24.01.2017. 16.25

    Vēl viens “Valeurs actuelles” raksts:

    Benoît Hamon, “le candidat des Frères musulmans” ?

    (Benuā Amons – “vai Musulmaņu brālības kandidāts”?)

    Svētdien franču sociālistu atbalstītāji 1.kārtā balsoja par kandidātu, ko izvirzīt prezidenta vēlēšanām. Visvairāk balsu ir ieguvis Amons (36%).

    Dans un article de Libération, sous couvert d’anonymat, un ministre est cité à propos de Benoît Hamon. D’après lui, ce dernier serait “le candidat des Frères musulmans”.

    >>> [kreisā laikraksta] “Libération” rakstā tiek citēts kāds [sociālistu valdības] ministrs, neatklājot vārdu, attiecībā uz Amonu. Ministraprāt, [Amons] varētu būt “Musulmaņu brālības kandidāts”.

    2011.gadā sociālistu kandidāta izvirzīšanā piedalījās 2,7 miljoni vēlētāju.

    2016.gada novembrī Le-Republikāņu kandidāta izvirzīšanā piedalījušies 4,5 miljoni vēlētāju.

    Tagad sociālisti sākumā kautrīgi paziņoja, ka atnāca ap 2 miljoniem.

    Vēlāk – starp 1,7 un 1,9 miljoniem.

    Vēl vēlāk – starp 1,5 un 1,7 miljoniem.

    Jo ilgāk skaitīja, jo mazāk sanāca :)

    Galu galā, acis slēpdami, paziņoja, ka bija tikai 1,6 miljoni.

    Bet tas ir sīkums.

    Interesants ir Amons – kandidāts, kuŗš ieguvis visvairāk balsu un kuŗu atbalsta kandidāts, kuŗš ieguvis trešo lielāko balsu skaitu (+18%).

    Viņa programmā ir 2 galvenie punkti:

    – katram Francijas iedzīvotājam maksāt 750 EUR mēnesī (tas prasītu nieka 320-400 miljardus eiru gadā, jeb 65%-75% no valsts budžeta)

    – atvērt robežu imigrantiem (kâ Merkele 2015.gadā)

    Francijā jau tâpat katru gadu iebrauc vairāk par 200’000 imigrantu, bet nu laikam ar to ir par maz…

    Interesanta ir arī pilsēta, kuŗā Amons ievēlēts par kaut kādu deputātu – Trappes.

    Tradicionāli pilsētā dzīvoja ap 3 tūkstošiem iedzīvotāju, arī pēc 2.pasaules kaŗa. Bet tad iedzīvotāju skaits sāka strauji augt, pārsniedzot 30 tūkstošus. Pēdējo 5 gadu laikā vien pieaudzis par 11,23%.

    Ja vidēji Francijā cilvēki virs 60 gadiem sastāda 21,6%, tad šajā pilsētā tikai 10,6%.

    61% iedzīvotāju vecumā līdz 18 gadiem 2005.gadā bija imigrantu bērni.

    Īstie franči tajā pilsētā droši vien jau sen nedzīvo…

    +6
    -9
    Atbildēt

    0

    Aldis-2 > 24.01.2017. 15.14

    Savukārt “La Tribune” publicē datus par britu attieksmi pret dažādiem Brexita variantiem.

    Interesanti, ka no tiem, kas balsojuši par Brexitu, tagad tikai 1% grib palikt ES.

    Savukārt no tiem, kas balsojuši par palikšanu ES, tagad 9% grib, lai Apvienotā Karalīste pilnībā atgūtu kontroli visos jautājumos, pat ja tas nozīmē atteikties no brīvās tirdzniecības ar ES.

    http://static.latribune.fr/full_width/632826/graphique-statista-brexit-ue.jpg

    +7
    -10
    Atbildēt

    0

    beta > 24.01.2017. 16.44

    > Aldis

    Aldi, kā Tev liekas, kāda ir vidusmēra francūža attieksme pret Trampa ievēlēšanu, jebšu francūži par to nerunā?

    +6
    -9
    Atbildēt

    0

    beta > 24.01.2017. 16.39

    > Aldis

    Paldies par informēšanu!

    Izturību Tev mūs izglītojot! :)

    +7
    -9
    Atbildēt

    0

    Aldis-2 > 24.01.2017. 15.45

    Biznesa laikraksts “La Tribune” raksta arī par Trampu – gaŗš analitisks raksts par … Indiju.

    Tâ kâ Tramps ir parakstījis likumu par Klusā ōkeana tirdzniecība līguma apturēšanu, “La Tribune” tajā saskata milzīgu potenciālu ASV-Indijas sadarbībai. Abām valstīm ir daudz kopīgu interešu. Abu valstu konkurents ir Ķīna. Abu valstu līdeŗi ir nācionālisti. Abu valstu līdeŗiem ir iebildumi pret islāmisma izplatīšanos. Utt.

    +6
    -8
    Atbildēt

    0

    Aldis-2 > 24.01.2017. 16.01

    Bet “Valeurs Actuelles” raksta arī:

    Bruxelles : les gares submergées par les migrants

    (Brisele: dzelzceļa stacijas ir imigrantu pārpildītas)

    La capitale belge est submergée par des centaines de migrants depuis plusieurs mois. Et ce, principalement en raison du démantèlement du camp de réfugiés de Calais au début du mois de novembre.

    >>> Beļģu galvaspilsētu pārplūdina simti imigrantu jau vairākus mēnešus. Un tas lielākoties tāpēc, ka tika nojaukta bēgļu nometne Kalē pilsētā novembŗa sākumā.

    Tā vietā, lai nelegālos imigrantus izraidītu no valsts, viņus vienkārši palaida klaiņot pa Eiropu.

    +7
    -9
    Atbildēt

    0

    Krotow > 24.01.2017. 18.41

    Nav tur neviena, kas nebēgļus liktu ielādēt kuģu tilpnēs, lai aizvestu atpakaļ un izkrautu ārā kaut kur Namībijas tuksneša krastā.

    +2
    -4
    Atbildēt

    0

    Anonīms > 24.01.2017. 18.49

    … bet pabalstu tūristu Krotowu robežpunktā nomizotu ar steku un izmestu no turienes ar ierakstu datu bāzē, kas liedz tiesības atgriezties?

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    Anonīms > 24.01.2017. 16.49

    Jādomā, fašistēn alģiss, ka tie, kas strādā, nekādu piemaksu pie algas nesaņems. Tas pirmkārt. Otrkārt, pie franču cenām un īres maksām 750 eiro ir nabadzības pabalsts zem minimālās algas, bet, ja no tā vēl pašam jāīrē dzīvoklis, tad vieglāk ir uzreiz nožmiegties.

    +4
    -5
    Atbildēt

    0

    Anonīms > 24.01.2017. 16.07

    Protams, rasist alģiss, balsot pret vienīgi pareizo rasisma un fašisma ideoloģiju var tikai saujiņas un tad vēl jānoskaidro, kurš viņus finansē, vai ne, fašistiskais spamertrolli?

    +6
    -7
    Atbildēt

    0

    Anonīms > 24.01.2017. 16.10

    cūka robotron, tu te esi vienīgais cūka, kurš ēd no siles. Pārējie ir cilvēki un ēd pie galda.

    Un, fsašistreli draudētāj, ja nebeigsi kvekšķēt par tribunālu, tev pastāv iespēja pašam paņuņņāt uz apsūdzēto sola, klausoties spriedumu par draudiem komentāros. Vispār policijai būtu pienākums tādus robotroniņus profilaktiski izpurināt, jo neviens Nostradams nepateiks, kurš no viņiem tikai kvekšķ, bwet iekost nevar un kurš patiešām organizē neonacistu bandu, kas var sarīkot naida uzbrukumus jau šovakar.

    Latvijas Republikā vara pieder likumam, nevis komentāru draudētājiem. Saprati, topošais noziedzniek?

    +5
    -5
    Atbildēt

    0

    Anonīms > 24.01.2017. 17.58

    informatīvais dzimtcilvēks robotroniņš atkal nav spējīgs komentēt tēmu, bet vismaz pasaukās citus savā vārdā?

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    zanE. > 24.01.2017. 15.18

    …nabaga Aldis!….tā sapinies savos skaidrojumos!…

    Aldis raksta: – “Republikāņi ļoti saprātīgi rīkojušies, vairāku gadu gaŗumā nepieļaujot Obama tiesnešu apstiprināšanu. Tagad viņiem ir iespēja apstiprināt tiesnešus, kuŗu uzskati ir līdzīgi republikāņu uzskatiem. Līdz ar to netiks pieļauta Obama/Klintones ideoloģijas piekritēju iekļūšana augstāko tiesnešu vidū.”

    …aha, tātad republikāņu uzskatiem līdzīgie tiks apstiprināti un…tas esot labi, bet…citu uzskatu piekritēju nokļūšana augstāko tiesnešu vidū nav pieļaujama…līdz kādam absurdam var nonākt trampisma pielūdzēji, ja galvenais nav likumu ievērošana un neitralitāte lēmumu pieņemšanā, bet…izpatikšana valdošajam politiskajam spēkam!…

    …brrr…cik pretīgi liekulīgi!….

    +10
    -10
    Atbildēt

    0

    Anonīms > 24.01.2017. 16.11

    Tātad, rasist alģiss, jūs ar trampuļrampuli atbalstāt sieviešu sakrpopļošanu kriminālabortos, kuri var beigties arī letāli?

    +6
    -5
    Atbildēt

    0

    Anonīms > 24.01.2017. 16.13

    Ja stulbais fašists, naida kurinātājs alģiss nezināja – ASV tiesa pārstāv nevis ideoloģiju, bet likumu. Nezināji? Audz liels, bērniņ, tu vēl daudz ko nezini.

    +7
    -6
    Atbildēt

    0

    Anonīms > 24.01.2017. 16.43

    betočka, fašistelim alģisam nekas nedraud. Pret kritiku šis spamertrollis ir kurls, bet izņemot kritiku viņam nekādu citu grūtību nav.

    +7
    -5
    Atbildēt

    0

    Anonīms > 24.01.2017. 17.44

    Jāņem vērā, ka rasisti un fašisti regulāri gaudo par ”propagandu, kuras dēļ cilvēkiem rodas nepamatoti priekšstati” bet paši vai nu debilitātes vai fašistiem raksturīgās neiecietības vai abu minēto apstākļu dēļ nav spējīgi likt pretī šai propagandai savu vienīgo un lielo patiesību, lai apgaismotu nabaga ļautiņus :D

    Tādi fašistrasisti kā alģiss ir spējīgi uzrunāt tikai savējos. Brīvā diskusijā viņi pārvēršas par kurleņiem un debiliķiem – iespējams, tāpēc, ka paši negatavo savus tekstus, bet tikai publicē to, ko iedevis troļļu brigadieris.

    +5
    -3
    Atbildēt

    0

    Anonīms > 24.01.2017. 16.55

    fašists alģiss nekaunās no apmelojumiem, kas nomaskēti par klačām. Kā tu, klačotāj un rasu naida kurinātāj, pierādīsi, ka pats neesi Osvencimas komandanta ārlaulības mazdēls? Vai tādu iespēju var izslēgt? Nevar! Vai fašists alģiss var pierādīt pretējo ar DNS analīžu rezultātiem? Nevar! Tātad rasu naida kurinātājs klačotājs alģiss, manuprāt, ir Osvencimas komandanta ārlaulības mazdēls. Tik daudz par klačām kā naida kurināšanas instrumentu.

    +7
    -5
    Atbildēt

    0

    Anonīms > 24.01.2017. 16.52

    Par beļģu galvaspilsētu un fašista alģisa meliem – ja fašists melis alģiss nezināja, jebkura dzelzceļa stacija ir vieta, kur vienmēr uzturas baigi daudz tautas. Tas pirmkārt. Otrkārt, kā fašists alģiss atšķir imigrantu no vietējā, ja cilvēki ar tumšu ādas krāsu Eiropā dzīvo jau vismaz 20 gadus un, atšķirībā no fašista ieklīdeņa alģisa, ir attiecīgo valstu pilsoņi?

    +7
    -5
    Atbildēt

    0

    Anonīms > 24.01.2017. 17.47

    Izlikšanās par ”strādnieku aizstāvjiem” ir fašistu jājamzirdziņš. Protams, strādnieki drīkst darīt tikai to, ko viņiem atļauj fīreri. Ja atsevišķi neapzinīgi strādnieku šķiras elementi sāk domāt nepareizi un lēkt acīs fīreram, viņus novāc no spēles laukuma kā Ernstu Rēmu un kompāniju 1934. gadā.

    +5
    -2
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu