Leļļu teātrī jauna izrāde "Kaštanka" • IR.lv

Leļļu teātrī jauna izrāde “Kaštanka”

37
Suns. Foto: Edijs Pālens, LETA

Izrāde bez vārdiem. Režisors Dmitrijs Petrenko

Latvijas Leļļu teātrī notikusi režisora Dmitrija Petrenko iestudētā Antona Čehova stāsta “Kaštanka” pirmizrāde, raksta aģentūra LETA. 

Kaštanka ir suns. Pēc Čehova paustā, tas ir visparastākais suns, kādu vien var iedomāties, tam ir parasts izskats un parasts augums, tomēr acis šim sunim ir īpašas. Kaštanka dzīvo kopā ar saimnieku līdz brīdim, kamēr noklīst. Viņa nokļūst pie jauna saimnieka, un sākas jauna skaista dzīve. Tomēr sapņos viņa joprojām redz savu pirmo saimnieku un ilgojas. 

Stāsts par sunīti iekļauts krievu bērnu literatūras klasikas sarakstā, tomēr Petrenko ieinteresējis filozofiskāks šī darba aspekts – īsto māju sajūtas notveršana. Izrāde veidota bez runāta teksta, izmantojot pēc aktieru līdzības veidotas dažāda lieluma lelles, gaismas objektus, animāciju, mūziku, skaņas un kustības. 

Savā radošajā komandā Petrenko aicinājis mākslinieci Lieni Mackus, komponistu Anno Mimicus, animatori Lizeti Upīti, horeogrāfu Modri Opeltu, kā arī aktierus – Santu Didžus, Miķeli Žideļūnu un Anriju Sirmo.

Vairāk informācijas teātra mājas lapā

Komentāri (37)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu