Narciss • IR.lv

Narciss

66
NULL
Māris Bišofs

Komentāri (66)

skaidrais 18.01.2017. 16.54

Vērtējiet kopā ar parakstu: “Narciss”. Tad, manuprāt, viss ir pareizi.

+34
-14
Atbildēt

1

    noyescancel > skaidrais 19.01.2017. 19.53

    Un kontekstā ar viņa moto – “grab them by the pussy”

    +7
    -1
    Atbildēt

    0

nomale 18.01.2017. 16.42

Normāls jau tas Tramps noteikti nav. Viņu ievēl par prezidentu, bet tā vietā lai domātu par valstiskām lietām viņš izmanto tvīteri, lai sīkumaini un neatlaidīgi knābātu savus pretiniekus. Sīkas riebeklības viņam noteikti padodas labāk nekā lielas lietas. Kā vispār cilvēks ar tik zemu pašapziņu tik tālu ticis?

+29
-13
Atbildēt

9

    robotron > 19.01.2017. 10.17

    Ivars

    kad partijas līniju aktīvi atbalstoši padomju cilvēki putām uz lūpām lamāja briesmoni Reiganu.

    Latviešu nīdējs, koprofāgs Streips, vēl tagad nevar nomierināties

    +6
    -15
    Atbildēt

    0

    Ivars > 19.01.2017. 10.07

    Normālība jo sevišķi ASV prezidenta amatā nav atzīstama īpašība. Katrā ziņā, atbilde “normāli” uz jautājumu “kā tev iet” iederas veiksmīgumu noliedzošā kultūrā, nevis amerikāņu pamatvērtību sistēmā.

    Tvītošana nenozīmē, ka Tramps nedomā par valstiskām lietām, un ir gaužām vājš pamatojums tādām apgalvojumam. Administrācijas sastādīšana un finanšu tirgus un uzņēmēju reakcija uz tai pašā Tviterī publiskotiem vēstījumiem vedina domāt par pretējo. Neņemos debatēt par Trapma pašapziņu, bet iemesli, kādēļ viņš tik tālu ticis, drīzāk meklējami oponentu kritiskās domāšanas trūkumā un augstprātībā.

    Vispār Trampa fenomens varētu kalpot kā lamatas eksaminācijā. Piemēram, MBA spriestspējas un informācijas izpratnes eksāmenos vajadzētu iekļaut apgalvojumus, kuros pieminēts Tramps. Ir saradies vesels lērums cilvēku, kuriem, izdzirdot Trampa vārdu, “veras ciet širmis”. Tribālisms lielākā vai mazākā mērā pastāvēs tik ilgi, kamēr pastāvēs cilvēce, bet tādu degsmi, vēršoties pret “naidīgajai ciltij” piederīgajiem, atceros vienīgi no padomju gadiem, kad partijas līniju aktīvi atbalstoši padomju cilvēki putām uz lūpām lamāja briesmoni Reiganu.

    +8
    -16
    Atbildēt

    0

    Ivars > 19.01.2017. 11.54

    Tu apgalvo, ka 90% Trampa darba laika aizņem reakcija par kārtējo sīko karikatūriņu kaut kādā maznozīmīgā laikrakstā, bet 100% no uzskaitītājiem personāžiem pieder ļoti bagātajai un sociāli ārkārtīgi ietekmīgajai kreisajai elitei:)

    Var just līdzi Meksikai, kurai līdz šim labpatikās savas sociālās problēmas eksportēt pāri robežai, bet no ASV perspektīvas Meksikas šībrīža zaudējumi ir labs atskaites punkts un svira NAFTAs pārskatīšanas pārrunās. Tas pats attiecas arī uz Ķīnu, kura ir absolūta ieguvēja no globalizācijas, un labi redz, kādas sociālas sekas ASV radījusi deindustrializācija. Tā vai citādi, bet viņiem būs jāpiekrīt līdzsvarotākai globalizācijas ieguvumu/zaudējumu sadalei.

    Konstruktori no Ņujorkas nepārvāksies uz Detroitu, lai stāvētu pie konveijera, tieši tā paša iemesla dēļ, kādēļ Detroitas slēgto rūpnīcu konveijera strādnieki nepārvācās uz Ņujorku, lai nodarbotos ar finanšu tirgus matemātisko modelēšanu, tirdzniecības botu programmēšanu u.tml. postindustriālām nodarbēm. Par Boingu es pārāk neraizētos. Pasažieru aviācijas tirgū praktiski valda duopols, un, domājams, līdzās cenai nozīmīgs faktors ir stratēģiskā partnerība ar ASV.

    +8
    -14
    Atbildēt

    0

    Ivars > 19.01.2017. 13.11

    Ja jau ASV valda pilna nodarbinātība, ko tad FED vēl kavējas ar likmju celšanu? 0.75% draud ar pamatīgu pārkaršanu:) Neesmu speciālists darba tirgus jautājumos, bet drīzāk 5% ir statistikas (uzskaites) artefakts. Ļoti iespējams, šis rādītājs apkopo nekādu algotu darbu nestrādājošus aktīvus darba meklētājus. Ja bez darba palikušos iedzen pabalstu slazdā, vai veicina pieņemt daļēja laika pagaidu darbus, šo politiski jutīgo ciparu var nodzīt uz leju. Drīzāk būtu jāskatās uz iesaisti darba tirgū, kas ASV ir noslīdējusi septiņdesmito gadu vidus līmenī.

    Darbavietas ir tikai sociālpolitisks arguments, bet industriālās bāzes saglabāšana tādai valstij kā ASV jau ir stratēģiska nozīmes jautājums. Ātri pāršķirstīju tavus komentārus, un kaut kā nedūrās acīs uzbrukumi ES kopējai lauksaimniecības politikai;). Lai cik ekonomiski izdevīgi nebūtu pārcelt pārtikas ražošanu, tāda mēroga tautsaimniecības kā ES, ASV u.c. to nekad neatļausies stratēģisku iemeslu dēļ. Ja valsts pretendē būt globāla lielvara, uz ko tiecas, piemēram, Ķīna, tādi paši apsvērumi attiecas arī uz rūpniecību.

    +4
    -10
    Atbildēt

    0

    robotron > 20.01.2017. 09.51

    nomale

    Un pašā augšā ir valstis, kas necērt un neražo, sēž birojos un tikai bīda lietas citās valstīs.

    Vai 10 miljoni analfabētu nēģeru, kuri ne dienas nav strādājuši, arī sēdēs birojos un bīdīs lietas, jeb tomēr atkritumu šķirošanā tos var nodarbināt un ko tagad pasaules lielākās pārtikas ražotājas valsts fermeriem darīt?

    Laikam jau būsi ekonomiku mācījies kopā ar Dombrovski, Kamparu un Šleseru?

    0
    -4
    Atbildēt

    0

    west > 19.01.2017. 19.32

    nomale

    Katrs tavs teikums ir obamistu pārvaldīto masu saziņas līdzekļu propagandas meli.

    Žēl, ka uzķēries tā, pa lēto.

    +5
    -7
    Atbildēt

    0

    aivarsk > 19.01.2017. 22.20

    Ivars Ja valsts pretendē būt globāla lielvara, tādi paši apsvērumi attiecas arī uz rūpniecību.

    ____________________________

    Pilnībā piekrītu!

    +3
    -3
    Atbildēt

    0

    nomale > 19.01.2017. 12.25

    Ivar, piemēram, mežsaimniecība: Ekonomiski vismazāk attīstītās valstis pārdod licences ārzemniekiem, kuri izved baļķus. Mazliet attīstītākas valstis zāģē un izved baļķus pati. Tālāk ir valstis, kas eksportē dēļus, tad valstis kas eksportē mēbeles, tad valstis, kas savus mežus necērt, bet eksportē mēbeles, kuras ražotas no importētiem kokmateriāliem. Un pašā augšā ir valstis, kas necērt un neražo, sēž birojos un tikai bīda lietas citās valstīs. Katrai pakāpei ir nepieciešami noteikti resursi un zināšanas. Atgriešanās pie lielražošanas priekš ASV ir milzīgs solis atpakaļ. Darbavietas ir vājš arguments, jo šobrīd bezdarba līmenis ASV ir ap 5%, kas ekonomiskajā ziņā drīzāk nozīmē, ka bezdarba nav.

    Un vēl – lēto darbavietu atņemšana Meksikai tās sociālās problēmas nevis atrisinās, bet gan saasinās, ar visām no tā izrietošajām sekām.

    +18
    -6
    Atbildēt

    0

    nomale > 19.01.2017. 10.52

    Ivars. Zinu, ka amerikāņiem vārds “normāli” neko labu nenozīmē, bet tomēr esmu latvietis un rakstu latviešu portālā, bet latviešiem vārds “normāli” nozīmē “tieši tā kā tam jābūt”. Vismaz es to tā uztveru un arī citi no kuru mutes šo vārdu esmu dzirdējis to neizmantoja, lai sūdzētos par dzīvi.

    Tvīteris ir labs rīks, ja to izmanto atbilstoši. Ja Tramps to izmanto, lai iedzeltu Boldvinam, Švarcnēgeram, Strīpai, mēdijiem, tad rodas jautājums – vai Tramps vispār nojauš mērogus, kādos jādarbojas ASV prezidentam? Pašlaik izskatās, ka 90% no viņa laika aizņem aizvainojuma sagremošana par kārtējo sīko karikatūriņu kaut kādā maznozīmīgā laikrakstā.

    Jā, uzbraucieni viņam bieži vien ir nepamatoti, bet pat atsijājot visu lieko var droši apgalvot, ka šis cilvēks ir ārdītājs ne cēlājs. Meksikai vien jau nodarīti vismaz 100 miljardu lieli zaudējumi, cik tad ilgi līdz brīdim kad tas viss sitīs atpakaļ? Labi, Tramps ar šiku pārgriezīs lentīti Meksikai noceltajai autorūpnīcai, bet tai pat laikā tāds Boings zaudēs daudzmiljardu kontraktus visā pasaulē. Varēs konstruktori no birojiem Ņujorkā pārvākties uz Detroitu, lai stāvētu pie konveijera. Amerika atkal būs varena – gluži kā 60.tajos.

    +23
    -7
    Atbildēt

    0

jurisml_inbox_lv 18.01.2017. 13.41

trumps

+19
-10
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu