Otrdien Rīgā viesosies romāna "Lidosta" autors Sergejs Loiko • IR.lv

Otrdien Rīgā viesosies romāna “Lidosta” autors Sergejs Loiko

23
Sergejs Loiko. Foto Mārtiņš Zilgalvis

Vienīgais ārzemju žurnālists, kurš pabija Doņeckas lidostā aplenkuma pēdējās dienās. Tikšanās plkst. 18.30 “NicePlaceMansards”

Otrdien, 27. septembrī plkst.18.30 grāmatnīcā “NicePlaceMansards” viesosies “Los Angeles Times” kara korespondents un romāna “Lidosta” autors Sergejs Loiko, raksta aģentūra LETA. 

Loiko pavadīja vairākas dienas Doņeckas lidostas drupās, dokumentēdams Ukrainas Bruņoto spēku varonību, ukraiņiem atsitot prokremlisko teroristu hibrīdarmijas uzbrukumus. Viņš bija vienīgais ārzemju žurnālists, kurš pabija lidostā aplenkuma pēdējās dienās, un viņa fotoattēli no “Los Angeles Times” apceļoja medijus visā pārējā pasaulē. Izkļuvis no aplenkuma un ieradies Maskavā, Loiko sāka strādāt pie romāna “Lidosta”, kā arī sniedza plašu, vispusīgu, nepastarpinātu atskatu uz pieredzētajām kaujām radiostacijas “Eho Moskvi” ēterā, kas gandrīz noveda pie radiostacijas slēgšanas. 

Pusgada laikā pēc iznākšanas romāns “Lidosta” pārtulkots jau 14 valodās. Latviski grāmata klajā nākusi izdevniecībā “Dienas Grāmata”. Romānu latviešu valodā tulkojusi Dace Sparāne-Freimane.

Vairāk informācijas izdevniecības mājas lapā

Interviju ar žurnālistu var izlasīt portālā “Ir”

Komentāri (23)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu