Izglītības paradoksi • IR.lv

Izglītības paradoksi

50
NULL
Ernests Kļaviņš

Komentāri (50)

DD1 26.09.2016. 08.42

Izskatās, ka šoreiz Izglītības ministrs Šadurskis negatavojas piekāpties augošās, skaļās un uzstājīgās skolotāju armijas prasību priekšā, lai ministru kabinetā atkal visiem (!) “izsistu” algu pielikumu, nerēķinoties ar citu sabiedrības grupu vajadzībām. Skolēniem būs labāk, ja skolotāju būs mazāk, toties tie būs labāk atalgoti, izvēlēti konkurences apstākļos, gatavi strādāt par vienu mēnesi gadā ilgāk, lai nebūtu audzēkņi jāpārsloga ar mājas darbiem. Galu galā primārajam izglītības sistēmā jābūt skolēnam, līdzīgi kā medicīnas sistēmā – pacientam.

+16
-4
Atbildēt

1

    Aivars > DD1 26.09.2016. 21.04

    Šim komentāram pilnīgi piekrītu.Pirmkārt jādomā par skolnieku interesēm. Diemžēl daudzi Latvijas skolotāji tā nedara, skolotāju arodbiedrības mēģinājumi sačakarēt reformas spilgts piemērs. Cerēsim, ka Šadurskim izdosies to visu pārvarēt.

    +5
    -1
    Atbildēt

    0

Austras koks 26.09.2016. 11.25

Neesmu izglītības jomai skaitļos īpaši sekojis līdz, bet ja tiešām ir tā, ka skolēnu skaitam samazinoties pedagogu skaits ir palicis tas pats vai pat palielinājies, tad tā ir perfekta izdevība tikt vaļā no skolotājiem sovokiem, putinistiem un krievimpēristiem.

Šī ir ideāla iespēja atbrīvoties no visiem, kas jēdzīgi nerunā latviski. Latvijā skolotājiem latviešu valoda ir jāpārzina perfekti, tekoši. Pirmā kvalifikācija, kas būtu jāpārbauda – cik labi prot latviski – ja tekoši runāt un domu pasniegt nemāk – automātiski atbrīvojams. Un kad visi šādi subjekti būs izlidināti, tad, ja vēl kāda samazināma štata vieta būs palikusi, jāpārbauda pārējās attiecīgo skolotāju kvalifikācijas.

Šadurskim varētu pietikt iekšas, lai ko tādu izdarītu.

+10
-2
Atbildēt

4

    atrium > Austras koks 26.09.2016. 12.42

    Austras koks

    Nesapņo! Kamēr Vienotība pie varas, pret impērastu interesēm nekas tik sensitīvā nozarē, kā izglītība, netiks grozīts. Jāpriecājas, ka krievu skolās vēl nesaimnieko valsts algoti popi: alkaši, sadisti un sodomīti. Pēc Pabrika, Rinkēviča un Kozlovska sabiedrībā pavadītiem gadiem, Šadurskis sen vairs nav tas, ko krievu fašisti kādreiz dēvēja par “черный карлис”.

    +1
    -9
    Atbildēt

    0

    edge_indran > Austras koks 26.09.2016. 11.37

    ———–Austras koks:(..) Šadurskim varētu pietikt iekšas, lai ko tādu izdarītu.

    =====================================================================================

    Šadurskim pietiek prāta, lai vēlreiz uz ecešām nelektu. Viens tāds lecīgs, kas reiz arī gribēja atbrīvoties no “skolotājiem sovokiem, putinistiem un krievimpēristiem” –

    ātri vien izlidoja no politiskās aprites.

    Repše izmisīgi meklē darbu un iestājas zemessargos

    http://zinas.nra.lv/_mm/photos/2016-09/540px/199618_4c41f13bec.jpg

    Redz, kā dzīvē notiek! Einars Repše (54) bijis gan Latvijas bankas prezidents, Latvijas Ministru prezidents, aizsardzības ministrs, finanšu ministrs un Saeimas deputāts, bet nu sociālajos tīklos viņš uzstājīgi piedāvā savus darba pakalpojumus.

    http://nra.lv/skandalozi/185845-vakara-zinas-repse-izmisigi-mekle-darbu-un-iestajas-zemessargos.htm

    0
    -2
    Atbildēt

    0

    Mans Komentars > Austras koks 26.09.2016. 12.25

    Ir 15 mūzikas skolotāji, 9 latviešu valodas skolotāji un 1 fizikas skolotājs. Kopā 25 skolotāji. Vajag 5 samazināt. Nu ko – ķersimies klāt tam vienam fizikas skolotājam kas lauzītā latviešu valodā runā krievu skolā, un pārcelsim vienu mūzikas skolotāju par fizikas skolotāju.

    Vispār ir tā ka drīz nebūs kas māca ķīmiju un fiziku – nav jauno skolotāju. Taču valodnieku gan daudz. Ir muļķīgi skatīties MS Excel tabulā kolonā ar nosaukumu “skolotāju skaits” un nedomāt līdzi, kur tie atrodas un ko tie māca.

    0
    -2
    Atbildēt

    0

    andrejs > Austras koks 26.09.2016. 11.33

    Šī ir ideāla iespēja atbrīvoties no visiem, kas jēdzīgi nerunā latviski

    ——————–

    kas tad viņus tīrīs? Skolas taču kāds ar gudru ziņu nodeva pašvaldību pārziņā* – Vai tad Ušaks kaut ko pasāks pret bijušo krievu militāristu tjoščām un sievām un citiem 9. maija svinētājiem, kuri tur ir biezā slānī.

    Vai atminies to TV pārraidi, kur viena Rīgas skolas direktore taisnojas anonīmam ‘9-je maja’ organizatoram, ka LR Armijas infas par 11. novembri izvietošana skolas sienas avīzē nepanāks to, ka viņas audzināmie sāks stāties jaunsargos. Nu, lai nebaidās – viss būs kārtībā – paliks tādi paši Krievijas patrioti kā bijuši.

    //////

    * – toties nauda pamata un vidējai izglītībai, ja pareizi saprotu, nāk no valsts budžeta…

    +6
    -2
    Atbildēt

    0

DD1 26.09.2016. 17.43

> edge_indran

“Einars Repše (54) bijis gan Latvijas bankas prezidents, Latvijas Ministru prezidents, aizsardzības ministrs, finanšu ministrs un Saeimas deputāts, bet nu sociālajos tīklos viņš uzstājīgi piedāvā savus darba pakalpojumus.”

Nav taisnības uz pasaules,- Repše, viens no pirmajiem neatkarības cīnītājiem, Latvijas bankas izveidotājs visgrūtākajā laikā utt., nevar atrast piemērotu darbu, kamēr Rimševics sēž iesildītā vietā un bez pūlēm saņem tūkstošus. Protams, ka Repšem bijušas arī kļūdas, bet ne jau tik lielas, ka valsts pārvaldē viņam nevarētu atrast pielietojumu.

Piebalga kungs, vēršos pie Jums, jo “Vienotība” pēdējā laikā sākusi laboties un Repše ir viens no partijas tēviem. Tas ir kauns, ka Repše izmests aiz borta. Šis būtu pozitīvais protekcionisms līdzīgi kā ASV pastāv pozitīvā diskriminācija.

+4
-1
Atbildēt

1

    edge_indran > DD1 26.09.2016. 21.53

    ———

    Ne jau par Repši runa, bet gan sociālo sistēmu, kas darbojas bezkaislīgi – tā automātiski izmet no aprites tos, kas sistēmā vairs nespēj iekļauties.

    Ko tad savām rokām izveidojuši “dziesmotās revoļūcijas” vadoņi, ja tagad paši nonāk

    “lieko” cilvēku rindās? Stipri šaubos, ka kāda Pasaules Banka vai vietējā Latvijas Banka spēs ko paskaidrot vai jēgsaturīgus ieteikumus dot. Te jāsauc atkal jāsauc kopā visi Latvijas gudrākie prāti, lai degradāciju apturētu.

    Triju zvaigžņu kavalieris, bezdarbnieks

    http://www.la.lv/wp-content/uploads/2013/10/g1/kostanda_ts_32.jpg

    Visai spaidīgos apstākļos jau ilgāk nekā gadu nokļuvis Triju Zvaigžņu ordeņa kavalieris, LNNK dibinātājs, balsotājs par valsts Neatkarības deklarāciju 1990. gada 4. maijā Augstākajā Padomē Odisejs Kostanda.

    http://www.la.lv/triju-zvaigznu-kavalieris-bezdarbnieks-2/

    +1
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu