Bijušais iekšlietu ministrs Gulbis pieteicies KNAB priekšnieka konkursam (papild.) • IR.lv

Bijušais iekšlietu ministrs Gulbis pieteicies KNAB priekšnieka konkursam (papild.)

5
Māris Gulbis. Foto: Evija Trifanova, LETA

Pašreizējam KNAB priekšniekam Jaroslavam Streļčenokam pieteikušies jau trīs konkurenti cīņā uz biroja vadītāja amatu.

Šobrīd zināms, ka uz KNAB priekšnieka amatu pretendē līdzšinējais biroja vadītājs Jaroslavs Streļčenoks, bijušais Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes priekšnieks Haralds Laidiņš, bijušais iekšlietu ministrs Māris Gulbis un Latvijas Juristu apvienības vadītājs, Rīgas Stradiņa universitātes pasniedzējs Rihards Bunka.

Pieteikties konkursā uz Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka amatu nolēmis arī Latvijas Juristu apvienības (LJA) vadītājs, Rīgas Stradiņa universitātes pasniedzējs Rihards Bunka.

Bunka aģentūrai LETA apstiprinājis šo faktu, norādot, ka jau ved konkursā nepieciešamos dokumentus uz Valsts kanceleju.

Bunka, kurš savulaik bija arī Rīgas Centrālcietuma Drošības daļas priekšnieks stāstījis, ka pieteikties konkursā viņu mudinājuši politiķi. Viņš gan neatklāja, kuri, tomēr teica, ka gadījumā, ja pieņems lēmumu par startēšanu, politiķu vārdus varot pateikt. “Ja es to nedaru, tad neredzu jēgu pateikt. Viņi man prasīja, vai es būtu gatavs, taču tas man pašam jāapdomā, tāpēc vēl neko nevaru pateikt,” iepriekš teica Bunka.

Viņš arī iepriekš norādījis, ka lēmums par kandidēšanu ir ļoti rūpīgi jāapsver ar ģimeni un līdzgaitniekiem, turklāt šobrīd viņš vada LJA, kura ir KNAB Sabiedriski konsultatīvajā padomē, un apvienības pārstāve KNAB priekšnieka pretendentu atlasē piedalīsies ar padomdevēja tiesībām. Publika šādu faktu varot uztvert dažādi un izraisīt pretrunīgu attieksmi.

Bijušais iekšlietu ministrs Māris Gulbis aģentūrai LETA pastāstījis, ka viņa motivācija pieteikties šim amatam ir panākt, lai Latvija korupcijas apkarošanas ziņā neatpaliek no Igaunijas, nemaz nerunājot par citām Eiropas valstīm. Viņaprāt, korupcija ir viens no galvenajiem šķēršļiem, kas traucē attīstīties tautsaimniecībai.

“Katrā ziņā es izdarītu visu, kas manos spēkos,” teica Gulbis, piebilstot, ka ir būtiski, lai vairāk naudas tiktu novirzīts tautsaimniecībai, nevis “shēmošanai”. Viņš arī minēja trīs vietas, kurām nepieciešams pievērst īpašu uzmanību korupcijas apkarošanā, – Rīgas dome, gandrīz visa būvniecības nozare, kā arī viena no ministrijām un tās kapitālsabiedrība.

Jau ziņots, ka šodien pēdējo dienu var iesniegt pieteikumus konkursā uz KNAB priekšnieka amatu. Patlaban publiski ir zināmi trīs pretendenti uz šo amatu – pašreizējais KNAB priekšnieks Jaroslavs Streļčenoks, bijušais Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes priekšnieks Haralds Laidiņš un eksministrs Gulbis.

Pēc tam, kad Valsts kancelejā būs saņemti pieteikumi, atlases komisija uz konkursa pirmās kārtas sēdi sanāks 19.septembrī. Pirmās kārtas otrā sēde paredzēta 28.oktobrī, savukārt 1.novembris ir termiņš, kad Ministru kabineta mājaslapā tiks publicēta informācija par pretendentiem, kurus konkursa komisija izvirzījusi dalībai konkursa otrajā kārtā.

Konkursa komisija uz otrās kārtas pirmo sēdi sanāks divas dienas – 3.novembrī un 4.novembrī. Otrā sēde norisināsies 9.novembrī, bet trešā sēde – 10.novembrī. Pēc tam piecu darba dienu laikā komisijas vadītājam pēc komisijas lēmuma pieņemšanas rakstiski jāinformē pretendenti un Ministru prezidents par pieņemto lēmumu.

Konkursa norises grafiks gan ir indikatīvs, un ir iespējamas arī izmaiņas, kas atkarīgas no konkursa komisijai pieejamās informācijas.

Streļčenoka pilnvaras šajā amatā beigsies 17.novembrī.

 

Komentāri (5)

DD1 13.09.2016. 09.53

Beidzot viena laba ziņa attiecībā uz KNAB,- bijušais iekšlietu ministrs Gulbis pieteicies KNAB priekšnieka konkursam. Jurča, saturies! :)

+6
0
Atbildēt

0

dzeris49 13.09.2016. 15.06

Vai tad vēl ir tādi, kas vārdu “konkurss” Latvijā uztver nopietni?

+4
-1
Atbildēt

0

jurisml_inbox_lv 13.09.2016. 09.55

kaa zinaams konkursa galvenais arbiitrs ir smagajos noziegumos apsuudzeets , tai skaitaa korupcijā lielos apmeeros , tad kaada te var buut ciiņa ar korupciju , nav jau teikts ka šis kungs ciiniisies , mums ļoti labi paziistami politiķu soliijumi pirms veeleešanaam vai ielīšanu amatos , piemeers pavisam frišs ir koļeegovas meeģinaajums tikt par VID šefu , ar ko tas beidzaas visiem skaidrs.

te diezgan preciizi komenti

http://www.db.lv/citas-zinas/maris-gulbis-pieteicies-knab-prieksnieka-konkursam-un-cer-tikt-otraja-karta-454066?cp=1#comments

+5
-2
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu