Starp 500 lielākajiem Centrālās un Austrumeiropas uzņēmumiem 8 no Latvijas • IR.lv

Starp 500 lielākajiem Centrālās un Austrumeiropas uzņēmumiem 8 no Latvijas

29
NULL
Karte: quora.com

“Coface” topā 20 Lietuvas un 4 Igaunijas uzņēmumi

Starptautiskā kredītrisku apdrošinātāja “Coface” veidotajā Centrāleiropas un Austrumeiropas 500 lielāko uzņēmumu topā Latviju pārstāv astoņi uzņēmumi – pārsvarā ārvalstu uzņēmumu Latvijas struktūrvienības. No Lietuvas topā iekļuvuši 20, no Igaunijas – četri uzņēmumi.

No Latvijas uzņēmumiem augstākās pozīcijas šajā topā ieņem minerālmēslu un ķīmisko vielu tirgotāja SIA “Uralchem Trading” – 130.vieta topā, mazumtirdzniecības uzņēmums SIA “Rimi Latvia” – 210.vieta, kā arī mazumtirdzniecības uzņēmums SIA “Maxima Latvija” – 261.vieta topā. Topā atrodama arī AS “Latvenergo”, kas piedzīvojusi kritumu uz 348.vietu no 221.vietas pērn, SIA “Orlen Latvija”, AS “Latvijas Gāze”, SIA “Neste Latvija” un SIA “Circle K Latvia”.

Kopumā reģionam 2015.gads bijis veiksmīgs – vadošo kompāniju apgrozījums ir pieaudzis par 4,2%, teikts “Coface” paziņojumā medijiem. Topā iekļauto 500 lielāko uzņēmumu apgrozījums pērn bija 593 miljardi eiro – kāpums par 4,2%. Vadošie uzņēmumi uzrādījuši neto peļņas pieaugumu par 73,7%, sasniedzot 26,9 miljardus eiro.

Reģiona lielākā ekonomika ir Polijā, topā valsti pārstāv 137 uzņēmumi, tostarp pirmo pozīciju ieņemošā “PKN Orlen”. Par topa “uzlecošo zvaigzni” var uzskatīt “General Electric Hungary”, kas pakāpies uz topa 2.pozīciju no aizvadītā gada 13.vietas, 2015.gadā savu peļņu teju četrkāršojot.

“Coface Latvija” izpilddirektors Arnis Blūmfelds vērtē, ka Centrāleiropas un Austrumeiropas ekonomikā aizvadītais gads bijis labs. Reģiona vidējā iekšzemes kopprodukta izaugsme bija 3,3%, salīdzinot ar 2,6% pieaugumu gadu iepriekš. Pateicoties bezdarba līmeņa samazinājumam un algu palielinājumam, pieauga privātais patēriņš, un ieguldījumus veicināja Eiropas Savienības fondi. “Kopumā var sacīt, ka mūsu reģions pašlaik piedzīvo ekonomikas atveseļošanos,” secina Blūmfelds.

Pētījumu “Coface CEE TOP 500” par 500 lielākajiem uzņēmumiem Centrāleiropā un Austrumeiropā starptautiskais kredītrisku apdrošinātājs “Coface” publicē astoto gadu, tajā reģiona uzņēmumi vērtēti gan pēc apgrozījuma rādītājiem, gan arī papildu analīzes faktoriem.

“Coface” grupas konsolidētais apgrozījums 2015.gadā bija 1,49 miljardi eiro. “Coface” ir pārstāvēts 100 valstīs, tas nodrošina pakalpojumus 40 000 uzņēmumu vairāk nekā 200 pasaules valstīs.

Komentāri (29)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu