Mežs: ES bezdarbības dēļ Vidusjūrā turpina slīkt tūkstošiem migrantu • IR.lv

Mežs: ES bezdarbības dēļ Vidusjūrā turpina slīkt tūkstošiem migrantu

35
Ilustratīvs foto.

Migrantu plūsma nākotnē tikai pieaugs, pārliecināts Ilmārs Mežs.

Eiropas Savienības (ES) atbildīgās iestādes nepietiekami strādā, lai novērstu uz ES valstīm pa Vidusjūru braucošo migrantu noslīkšanu, šādu viedokli intervijā Latvijas Radio paudis Starptautiskās Migrācijas organizācijas Rīgas biroja vadītājs Ilmārs Mežs, ziņo portāls LSM.

Jautāts par nupat Vidusjūrā izglābtajiem 6500 migrantiem, Mežs intervijā atzinis, ka pašlaik nav nekāda pamata migrantu straumēm uz Eiropu apsīkt. Viņaprāt, migrantu plūsma nākotnē tikai pieaugs – sagaidāms, ka Āfrikā iedzīvotāju skaits dubultosies un daļa mēģinās pārcelties uz dzīvi citos kontinentos.

Migrācijas eksperts lēsis, ka gada laikā ceļā uz Eiropu jūrā noslīkuši ap 3000 migrantu, bet trijos gados – ap 10 000 cilvēku. Bieži vien noslīkušie cilvēki netiek identificēti un viņu radi dzimtenē nezina, kas ar viņiem ir noticis.

“Viņiem vismaz ir tiesības uzzināt par šīm nāvēm un pēc savām tradīcijām viņus apbedīt. Vienkārši tiek apglabāti kā nezināmi cilvēki,” sacījis Mežs.

Pēc viņa teiktā, migranti ceļā uz Eiropu turpina slīkt ES iestāžu bezdarbības dēļ, jo tās to pieļauj. ES šai problēmai pieiet pēc principa “ne mana cūka, ne mana druva” – tie cilvēki, kas slīkst jūrā, nav eiropieši, līdz ar to “darām mazāk”. Taču ES pienākums būtu nepieļaut šīs nāves, teicis Mežs.

Jau ziņots, ka Itālijas krasta apsardze pirmdien, 29.augustā, koordinēja apmēram 6500 migrantu izglābšanu Vidusjūrā pie Lībijas. Šī bija viena no noslogotākajām glābšanas operācijām pēdējā gada laikā.

 

Komentāri (35)

Ivars 30.08.2016. 11.54

Rietumu politiskā elite, īstenojot vaļīgu patvēruma piešķiršanas un dāsnu sociālo politiku, rada ekonomiskus stimulus migrēt uz Eiropu, bet liekulīgi nepiešķirot iebraukšanas atļaujas visiem gribētājiem, kādu procenta desmitdaļu nolemj nāvei Vidusjūrā. Tādējādi dēvējot sevi par “morāles lielvalstīm” (moral superpower) u.tml., patiesībā tiek radīta amorāla “nāves loterija”.

Ja vien ir atlikusi kāda kripata dzīvotgribas, Eiropas tautām vēlēšanās ir jāsoda “nāves loterijas” organizētājus un jāpārtrauc loterijas biļešu tirdzniecība, piemērojot principu, ka nelikumīga rīcība t.i. nelegāla robežas šķērsošana nevar radīt likumīgas sekas, un bēgļa statusu pēc filtrācijas procesa un pieteikuma izskatīšanas var saņemt vienīgi bēgļu nometnē.

+14
-4
Atbildēt

1

DD1 30.08.2016. 11.52

Kāpēc šos 6500 migrantus, kas izglābti pie Lībijas krastiem, Itālijas krasta apsardze atveda kā parasti uz Itāliju (ES)? Ja aizvestu atpakaļ uz Lībiju divas reizes, iespējams trešo reiz vairs nebūtu jāglābj, jo nebrauktu.

+14
-4
Atbildēt

5

    moonlight > DD1 30.08.2016. 18.00

    fretka

    Gan jau ne bez putļerastu, kolorado lenteņu: Dombrovska un Pabrika atbalsta tas mēsls iesēdās EK prezidenta krēslā.

    +3
    -8
    Atbildēt

    0

    Anonīms > DD1 30.08.2016. 12.20

    Te ir viens cits apstāklis, manā vērtējumā – loti būtisks.

    Bēgļu jautājums ir palsudināts par neapspriežamu.

    Eiropas tautas , šeit es domāju ES tautas savām valdībām var jautāt sausām mutēm – atbildes nav un nebūs. Tad jādomā kāpēc?

    Ko saprāta apskaidrības mirklī izkliedza Junkers – nnost ar poēziju, proza ir tāda, ka bēgļi ir jāuzņem un mēs ( kas mēs?!!!) tos uzņemsim.

    Kad Vācijā nostiprinājās AFD – uzreiz parādījās doma , ka šo partiju vajadzetu pasludināt ārpus likuma. Pagaidiet – bet kas tad ir demokrātija ? Vai pirmkārt, ne sarunāšanās ? Viedokļu apmaiņa un labākā lēmuma pieņemšana balsojot?

    Mūsu maucīgā čekistu valdība vispār galvas noliekuši klusē – pievāc Junkera pamesto miljonu, tiem pašiem saviem čomiem sadala un taisa tautai fotosesijas ar vieniem un tiem pašiem it kā bēgļiem.

    Nebalsošu ne par vienu no šīm maucīgām čekistu partijām. Ne par ko!

    Un naciķi ? Grillē šašļikus un studē arābu valodu, nelieši , ai – vispār nav , ko runāt , tikai tik daudz kā pateikt tādiem ANO neliešiem un valdībai – mēs neticam, mēs esam pret nedemokrātiskām vardarbīgām metodēm. Mēs esam pret tiem meliem un to ļaunumu , ko jūs – varas cilvēki sējiet pasaulē.

    Lūk.

    +6
    -6
    Atbildēt

    0

    Anonīms > DD1 30.08.2016. 11.57

    tāpēc, ka Tev jādomā pašam !!! Samaksāja taču un kam samaksāja? Pareizi saprati, kam !

    Viss un lai beidz te pūst mums acīs propagandas miglu , mafiožņiki sasodītie!

    +6
    -4
    Atbildēt

    0

    DD1 > DD1 30.08.2016. 12.08

    > Skaisle

    “Samaksāja taču un kam samaksāja?”

    Jā, tāds skaidrojums uzprasās pats no sevis. Eiropas tautām tomēr jāuzdod šis jautājums savām valdībām.

    +9
    -5
    Atbildēt

    0

    fretka > DD1 30.08.2016. 13.26

    > DD1: “Eiropas tautām tomēr jāuzdod šis jautājums savām valdībām.”

    Interesanti, kura Eiropas tauta ir ievēlējusi šo radījumu?

    http://a57.foxnews.com/images.foxnews.com/content/fox-news/world/2016/08/23/eu-boss-borders-are-worst-invention-ever-made-by-politicians/_jcr_content/par/featured-media/media-0.img.jpg/876/493/1471978443963.jpg?ve=1&tl=1

    EU boss Jean Claude Juncker: ‘Borders are the worst invention ever made by politicians’

    http://www.foxnews.com/world/2016/08/23/eu-boss-borders-are-worst-invention-ever-made-by-politicians.html

    Viņš uzskata, ka vispār nav vajadzīgas nekādas robežas.

    +12
    -6
    Atbildēt

    0

andrejs 30.08.2016. 11.26

Taču ES pienākums būtu nepieļaut šīs nāves, teicis Mežs.

—————–

gribētu sagaidīt šīs domas turpinājumu. Ko labu eksperts iesaka… :)))))))

+6
-3
Atbildēt

3

    Anonīms > andrejs 30.08.2016. 11.31

    Beidziet šīš gļēvulības runas , mani tās burtiski tracina. Man ceļas asinspiediens !

    Kad publicēja faktus , ka katru dienu priekšlaicīgi mirst latvieši – visi klusēja , neviens nekaunināja šo čekistu valsti, kas nespēj nodrošināt pat elementāru izdzīvošanu.

    Tagad par bēgļiem gan žurnālisti uztraucas – kāpēc? ANO rīko kampaņu, labi maksā.

    Kas par mums maksās?

    +3
    -8
    Atbildēt

    0

    Anonīms > andrejs 30.08.2016. 11.39

    ā, es ar tevi vispār nerunāju, jo tu mani visu laiku par putina aģenti saukā

    Eksperts neiesaka neko, jo aicināt afrikāņus regulēt dzimstību ir nehumāni. Aicināt šos domāt un uzņemties atbildību arī ir nehumāni, pasaules varas elitei ērti un labi ir status qou. Galu galā – ir par ko kaunināt un vainot eiropiešus.

    +3
    -8
    Atbildēt

    0

    andrejs > andrejs 30.08.2016. 11.36

    kur sandra manā tekstā saskatīja gļēvulību? :)

    +6
    -2
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu