Drošības policija pārbauda Krievijas armijas formās ģērbtas personas • IR.lv

Drošības policija pārbauda Krievijas armijas formās ģērbtas personas

28
Ilustratīvs foto: airsoft-squared.com

Saņemti ziņojumi par militāri tērptas grupas pulcēšanos pie Ozolniekiem

Drošības policija (DP) aizvadītajās brīvdienās Ozolnieku novada Cenu pagastā pārbaudīja vairākus formas tērpos ģērbtus militārās simulācijas spēles “Airsoft” dalībniekus, jo bija saņemti ziņojumi par iespējamu ārvalstu militāro grupējumu formās tērptu bruņotu personu pulcēšanos, vēsta aģentūra LETA.

Neviena persona netika aizturēta, pulcēšanās vietā aptaujāti 26 militārās spēles dalībnieki. Aptaujā noskaidrots, ka starp šī pasākuma dalībniekiem ir vairākas personas, kuras iepriekš bija nonākušas DP redzeslokā saistībā ar atbalstu Krievijas īstenotajai agresīvajai ārpolitikai. Pārbaudē konstatēts, ka šīs personas ir “Airsoft” kustības aktīvisti. Vairāki bija ģērbušies militāros formas tērpos, kas līdzīgi Krievijas bruņoto spēku uniformām, un bija ekipēti ar “Airsoft” ieročiem, kas vizuāli ir identiski kaujas šaujamieročiem.

“DP vērtējumā šis gadījums vēlreiz aktualizē nepieciešamību pilnveidot tiesisko regulējumu “Airsoft” spēļu organizēšanā. Latvijā patlaban nav efektīva normatīvā regulējuma, kas reglamentētu militārās simulācijas spēles un tajās izmantoto elektropneimatisko ieroču apriti. DP ir konstatējusi, ka militārās simulācijas spēles, kur tiek lietoti “Airsoft” ieroči, faktiski tiek izmantotas militāri taktisko apmācību organizēšanai, piemēram, ēku sagrābšanai, objektu izlūkošanai. Bez efektīva kontroles mehānisma pieaug risks, ka militāri taktiskas mācības Latvijā apgūst arī personas, kuras pauž atbalstu prettiesiskām bruņotām darbībām pret citām valstīm,” skaidroja DP.

Kā norādīja DP, papildu riskus rada militārajās simulācijas spēlēs lietoto “Airsoft” ieroču vizuālā līdzība ar īstiem kaujas ieročiem, kas savienojumā ar spēlēs izmantotiem ārvalstu militāro organizāciju formas tērpiem rada konfliktsituāciju potenciālu un ilgstošā periodā mazina sabiedrības modrību par bruņotu, neidentificējamu militārpersonu klātbūtni publiskās vietās.

Komentāri (28)

ierados 30.08.2016. 08.18

Prokremlisko aktīvistu rosība pati par sevi neapsīks, tieši otrādi. To saprot katrs ezītis, izņemot valsts varu un mūsu slaveno ceturto varu – medijus. Kas to būtu domājis! Kā zibens no skaidrām debesīm. Ozolniekos kāds sēņotājs pamanijis manevrus, ko no pāris metru attāluma nevar atšķirt no karadarbības. Spēles! Lai jau būtu. Tikai kādu nakti mūs uzmodinās jau ne vairs spēles. Tie būs tie paši aktīvisti, bet jau ar īstiem ieročiem, kas legāli un nelegāli piepilda pilnas pagultes un pagrīdes. Diez vai muitniekiem dota cita komanda, izņemot koncentrēšanos vienīgi uz cigaretēm un spirtu. Tās kalašņikovu mulāžas taču ieveda pār robežu tā kā nemetas. Tikpat viegli var ievest ieroču detaļas un sakomplektēt latvijas pagrīdē. Saldus sapnīšus cienījamās dāmas un godātie kungi, Latvijas drošības sargi. Paldies, ka ieradāties uz notikuma vietu, cerams, ierosināsiet lietu un neieraksiet putekļainā plauktā uz noilgšanu.

+9
0
Atbildēt

0

klejotājs 30.08.2016. 08.33

iztīrīt krievu perēkļus Latvijā!

+8
0
Atbildēt

0

rinķī apkārt 30.08.2016. 09.19

DP vērtējumā šis gadījums vēlreiz aktualizē nepieciešamību pilnveidot tiesisko regulējumu “Airsoft” spēļu organizēšanā. +++ Tiesiskais regulējums, jautājumos, kas “regulē” prokremliskos aktīvistus Latvijā ir imitācija.

Piemēram, līdz šim es domāju, ka jebkura PSRS simbolikas lietošana ir aizliegta, izrādās, ka tās ir muļķības. Jebkurš, kurš vēlas var pie savas mājas karināt PSRS militāros karogus, vai kā citādi publiski tos lietot, tikai gājienos nedrīkst ar tiem iet :)

Interesanti, vai šāda pati drošības iestāžu reakcija būtu tad, ja kāds pilsonis pie savas mājas izkārtu nacistiskās Vācijas karogu ? :)

http://www.delfi.lv/aculiecinieks/news/novados/sasutusi-lasitaja-kombulos-majas-pagalma-plivo-psrs-juras-kara-flotes-karogs.d?id=47831979

Kas attiecas uz “kara spēlēm”, kuras tiek organizētas bez Aizsardzības ministrijas līdzdalības, tad šajās spēlēs izmantotajam apģērbam nevajadzētu atgādināt nevienu no šodien pasaulē esošo armiju formas tērpu.

+8
-1
Atbildēt

2

    klusais > rinķī apkārt 30.08.2016. 12.12

    Cik esmu dzirdējis, tad pirms kāda pusgada Airsoft organizētāji bija griezušies rakstiski AM institūcijās , lai panāktu tiesisku regulejumu procesam , bet viņus principa pasūtija .

    +2
    -4
    Atbildēt

    0

    moonlight > rinķī apkārt 30.08.2016. 19.02

    rinķī apkārt

    Kā gan būtu jārīkojas DP, ja mūsu pašu pilsonīši Trešo reihu, gluži tāpat kā krievu fašistiskie izdzimteņi, sauc par “nacistisko Vāciju”?

    0
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu