Ar grupas "DaGamba" koncertu sezonu noslēgs Dzintaru koncertzāle • IR.lv

Ar grupas “DaGamba” koncertu sezonu noslēgs Dzintaru koncertzāle

32
Čella ansamblis "Da Gamba" sniedz muzikālu priekšnesumu festivāla "Summertime - Aicina Inese Galante" preses konferencē viesnīcā "Gutenbergs". Foto: Ieva Čīka, LETA

 “Da Gamba” sola spēlēt Antonio Vivaldi koncertu ciklu “Gadalaiki” tā, kā tas nekad agrāk nav skanējis.

Dzintaru koncertzāles vasaras koncertsezona tiks noslēgta 2.septembrī ar grupas “DaGamba” koncertu, kas piedāvās itāļu komponista Antonio Vivaldi koncertu ciklu “Gadalaiki”, aģentūru LETA informēja Dzintaru koncertzāles sabiedrisko attiecību vadītājs Mārtiņš Pučka.

“Gadalaiki” ir zināmākais Vivaldi darbs. “DaGamba” mūziķi to izpildīs tā, kā tas nekad agrāk nav skanējis, lai arī tas nav vienkārši, jo oriģinālā “Gadalaiki” komponēti vijolei, klāstīja grupas solists, čellists Valters Pūce.

Koncertā klausītājiem būs iespēja baudīt arī tādu komponistu kā Johana Sebastiāna Baha, Georga Frīdriha Hendeļa, Fredija Merkūrija, Sergeja Prokofjeva, Ludviga van Bēthovena un citu pasaulslavenu komponistu skaņdarbus grupas “DaGamba” jaunās interpretācijās.

Grupa “DaGamba” savā spēlē apvieno Austrumu un Rietumu mūzikas tradīcijas un rada pavisam jaunu, ārkārtīgi aizraujošu un spēcīgu skanējumu, izmantojot netradicionālu instrumentu salikumu – vairāku čellu un klavieru skanējumu, kas savijas ar Austrumu perkusijām. Mūziķi dodas vēl neapgūtas mūzikas pasaulēs, kas izpildījumam piešķir neatkārtojamu dinamiku un vitalitāti.

Grupā muzicē Valters Pūce, Antons Trocjuks, Hamidreza Rahbaralams un Dainis Tenis.

Vasaras koncertsezonas noslēguma koncerts Dzintaru koncertzālē sāksies plkst.19.30. Biļetes iepriekšpārdošanā var iegādāties “Biļešu paradīzē”.

 

Komentāri (32)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu