Vadošie Latvijas politiķi savus bērnus nav gatavi mudināt atgriezties Latvijā • IR.lv

Vadošie Latvijas politiķi savus bērnus nav gatavi mudināt atgriezties Latvijā

88
Datorattēls no Latvijas Institūta mājaslapas.

Latvijas Institūts sācis sociālu kustību “#GribuTeviAtpakaļ”, aicinot Latvijas iedzīvotājus ar personīgu un emocionālu vēstījumu uzrunāt emigrējušos tuviniekus un draugus

Vadoši Latvijas politiķi, kuru bērni dzīvo ārzemēs, negrasās viņus mudināt atgriezties Latvijā, raksta laikraksts “Diena”.

Premjera Māra Kučinska (ZZS) vecākais dēls Gints Kučinskis ir jaunais zinātnieks, kurš specializējies fundamentālajā fizikā un tagad strādā Vācijā. Uz vaicāto, vai premjers plāno uzrunāt savu atvasi, viņš atzina, ka gluži pretēji – ir atbalstījis dēla nodomu līgumu pagarināt un palikt Vācijā. Ne tikai fiziķiem, bet arī jaunajiem biologiem un ķīmiķiem Latvijā esot grūtības tikt pie vietējiem zinātniskajiem projektiem, “un mēs jau esam pazaudējuši daudzus jaunos zinātniekus”, teicis valdības vadītājs.

Premjers izteicies, ka atgriešanās Latvijā mudināšanas akcijai piemērotāka būtu nākamā gada otrā puse, jo tad jau kaut ko varēs sākt piedāvāt tiem, kas gribēs atgriezties. Ja viss notikšot pēc plāna un nebūšot nekādu ārējo satricinājumu, tad nākamajā gadā varētu sagaidīt būvniecības apjoma pieaugumu un vairākas citas ekonomiskās aktivitātes. “Tagad ir liels risks, ka tie, kuri atgriežas, var arī vilties, jo ir piedāvājums tikai augsta līmeņa speciālistiem,” sacījis Kučinskis, uzsverot, ka labi atalgots darbs un stabilitāte valstī ir būtiski priekšnoteikumi, lai cilvēki vēlētos braukt atpakaļ.

Jau kopš 16 gadu vecuma Lielbritānijā dzīvo arī Zaļo un zemnieku savienības frakcijas priekšsēdētāja Augusta Brigmaņa meita Sintija, kura tur mācījās un nodibināja ģimeni, raksta LETA. Politiķis nemaz neizjūtot, ka meita nedzīvo Latvijā, jo ik pa laikam viņa atbraucot uz Latviju vai Brigmanis dodoties pie meitas. Taču, lai kādu aicinātu atgriezties mājās, nevarot tikai sacīt: “Nāc, lūdzu, atpakaļ, jo tu esi latvietis.” Brigmanis piekritis, ka emocionāli aicinājumi ir skaisti un patriotiski, bet tiem cilvēkiem ar to esot par maz. Viņi vēloties, lai te būtu labs darbs, bērnudārzs, skola, internets, labi ceļi un arī attieksme, pie kādas citā zemē ir pierasts, uzskaitījis Brigmanis.

Ilgu laiku ārpus Latvijas ir strādājis “Vienotības” priekšsēdētājs, bijušais eirokomisārs Andris Piebalgs. Ārzemēs uzauga viņa meitas Alise un Anete, kuras tagad dzīvo Austrijā un Lielbritānijā, bet dēls Andris studē doktorantūrā. Meitas strādājot lielās kompānijās, kurām nav filiāļu Latvijā. Piebalgs uzteica akciju “Gribu tevi atpakaļ”, jo tā mudināšot politiķus veikt reformas un pasākumus, lai radītu iespējas cilvēkiem atgriezties, – galvenais priekšnoteikums, viņaprāt, ir labi atalgots darbs. Citādi Latvija ir konkurētspējiga valsts ar savu vidi, drošību, ģeogrāfisko atrašanās vietu.

Latvijas Institūts (LI) ir sācis sociālu kustību “#GribuTeviAtpakaļ”, aicinot Latvijas iedzīvotājus ar personīgu un emocionālu vēstījumu uzrunāt emigrējušos tuviniekus un draugus. LI direktore Aiva Rozenberga sacīja, ka Latvijas cilvēki ir saistīti vienotā sociālā asinsritē un šajos nemierīgajos laikos mums vienam par otru, par savējiem, ir jārūpējas.

“Ir pienācis laiks skaidri pateikt, ka gribam redzēt mūsu tautiešus atgriežamies Latvijā – tad, kad viņi tam būs gatavi. Pagaidām – kaut vai tikai uz vasaras brīvdienām, Dziesmusvētkiem vai Latvijas simtgades svinībām,” viņa izteicās, paužot cerību, ka šī iniciatīva taps par sociālu kustību, iekustinot lielākus procesus sabiedrībā un mudinās mūs visus soli pa solim veidot tādu Latviju, kādā mums pašiem patiktu dzīvot un kurā aizbraucēji gribētu atgriezties.

Kustībā “#GribuTeviAtpakaļ” aicināts iesaistīties katrs interesents personīgi, LI tikai piedāvā rīkus un kanālus vēstījuma izplatīšanai.

Ja iedzīvotāji vēlas tai pievienoties, LI aicina sekot informācijai institūta sociālās vietnes “Facebook” kontā “Kaut kas mīļš no Latvijas” un mājaslapā “li.lv” vai sūtot savus personīgos video, audio vai tekstuālos vēstījumus tuvajiem cilvēkiem, pievienojot tēmturi “#GribuTeviAtpakaļ”.

 

Komentāri (88)

traductrice 22.07.2016. 11.55

Ļoti negribas vilkt paralēles, bet arī rašas valdošo aprindu atvases nevēlas dzīvot savu tēvu izveidotajā valstībā.

par ko liecina tas, ka pie varas jau no pašiem pirmsākumiem stāvošie atļaujas paziņot, ka “šogad aicināt vēl ir par agru, moška nākamgad”? Baidos, ka ne jau to, ka nākamgad viss kā ar burvju nūjiņas mājienu atrisināsies un iestāsies ilgi gaidītā laime.

+9
0
Atbildēt

3

    Anonīms > traductrice 22.07.2016. 12.14

    ko tur vilkt – tā ir realitāte !

    +1
    -2
    Atbildēt

    0

    edge_indran > traductrice 22.07.2016. 12.27

    ———-traductrice Ļoti negribas vilkt paralēles,……

    ==============================================================================

    Ko apstiprina LV valdošo politiķu pašreizējā nostāja un notikumi pēdējo 25 gadu laikā, ja ne par t.s. Alena Dallesa (Allen Dulles) doktrīnas sekmīgu izpildi? Ikvienam sociālo kampaņu u.c. PīĀr akciju rīkotājam noder izlasīt un pārlasīt – ar reāli notikušo salīdzināt:

    “Pienāks laiks, kad mēs ziedosim visu, kas mums ir: visu zeltu, visu materiālo jaudu un resursus cilveku apstulbošanu un apmuļķošanu. Radot haosu, mēs nemanot samainīsim garīgās vērtības uz viltotām un liksim tām noticēt.

    Kā? Mēs atradīsim mūsu domubiedrus, savus sabiedrotos šajās valstīs.

    Soli pa solim tiks izspēlēta grandioza veselas tautas bojāejas traģēdija, kura novedīs pie tās pašapziņas galīgas un neatgriezeniskas pazušanas. No literatūras un mākslas mēs pakāpeniski izstumsim sociālo būtību, atradināsim gleznotājus un rakstniekus nodarboties ar attēlošanu un zinātniekus no pētījumu veikšanu par procesiem, kuri notiek tautas kolektīvajā apziņā. Visādā veidā mēs atbalstīsim un sekmēsim tā sauktos māksliniekus, kuri sāks iesēt un iekalt cilvēku apziņās seksa seksa kultu, vardarbību, sadismu, nodevibu – īsāk sakot, atvērs sabiedrības apziņu jebkurai netikumībai.

    Valsts pārvaldē mēs radīsim haosu. Nemanot, bet aktīvi un pastāvīgi tiks sekmēta ierēdņu muļķība, kukuļņemšana un bezprincipialitāte. Birokrātisms un gausa lēmumu pieņemšana kļūs par tikumu.

    Godīgums un kārtīgums tiks izsmiets un nevienam vairs nebūs vajadzīgi – un tikums tiks aizmirsts. Bezkaunība un cinisms, meli un viltus, korupcija, alkoholisms un narkomānija, bezkaunība un dzīvas bailes vienam no otra, nodevība, nacionālā naida kurināšana un tautu naids tiks kultivēts un celts augstā godā.

    Un tikai nedaudzi, ļoti nedaudzi nojautīs, vai sapratīs, kas notiek. Bet šādus ļaudis mēs noliksim bezpalīdzīgā stāvoklī, pārvērtīsim izsmieklā, atradīsim veidus kā viņus apmelot un pasludināt par sabiedrības pabirām.

    Mēs izrausim tautas garīgās saknes, deformējot un iznīcinot tautiskas tikumības pamatus, banalizēsim, vulgarizēsim un iznīcināsim ģimenes un tautas pamatus.”

    http://img.photobucket.com/albums/v223/Liz-ONBC/ONBC/dulles1955.jpg

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    Valdis Eiserts > traductrice 23.07.2016. 08.22

    Dallesam izdevies apbrīnojami perfekts kremļa ordas iedibinātās kārtības apraksts. Tramps nevietā rotaļājas ar pirmsvēlēšanu populismu. Reigans lieliski nodemonstrēja stāju pret ĻAUNUMA IMPĒRIJU.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

Valdis Eiserts 22.07.2016. 09.39

Pievienojos viedoklim, ka vadošie politiķi labāk par visiem zin’, kādu Latviju ceļ tās bērniem.

+9
-1
Atbildēt

12

    Anonīms > Valdis Eiserts 22.07.2016. 12.13

    eisertiņ, ja tu uzskati, ka tā bija kremlinu dezinformācija, vai vienkāršāk nebija apollo uzdot jautājumu – vai pat uzrakstīt DP ? Seksīgāk, protams, ir ieķerties man labajā kājā un vilkties līdzi ar savu sasodīto merkeli un vēl sasodītāko krieviju – ka es saku – atšujies melnacīt

    +1
    -8
    Atbildēt

    0

    Anonīms > Valdis Eiserts 22.07.2016. 10.59

    ai, nu beidz – redzu taču, ka esi balts, mīksts, pūkains ar lielām melnām acīm – tīrs skaistums

    Ja man jūsu dēļ būtu jākļūst par dzivnieku – es kļūtu vai nu par baltu zirgu, vai par delfīnu

    Skatījos filmu par delfīniem – izcila – tur piemēram, parādīts, kā delfīni sevi atpazīst spogulī, kā vini atver muti un ieskatās tajā , vai kā viņi pasauc draudziņi un uztaisa vienu fikso spoguļa priekšā , lai redzētu kā tas no malas izskatās – ai – tur ļoti daudz kā bija – izrādās, ka delfīniem katram ir unikāla balss – viņi viens otru atpazīst pēc balss

    Kas attiecas uz Merkeli un sankciju atcelšanu pret Krieviju – gaidi – nepacietīgais – vienkārši gaidi – varbūt saderam?

    +1
    -8
    Atbildēt

    0

    Anonīms > Valdis Eiserts 22.07.2016. 09.50

    labrītiņ skaistais eisertiņ , ka Tu jūties?

    +2
    -7
    Atbildēt

    0

    Anonīms > Valdis Eiserts 22.07.2016. 10.42

    fuj, bruņiniek , tu skaties un atbildi par savu pakaļu un savām niezēm!

    kamēr Lembergu neesi paknābājis – nejūties paēdis – ne tā?

    naciķi ir lielākie liekuļi , lielākie – žēl,ka neesi to sapratis

    +1
    -6
    Atbildēt

    0

    Anonīms > Valdis Eiserts 22.07.2016. 11.45

    ērikiņ, nestaigā man pakaļ kā suns, kas grib iekost, ka speršu – visādi var gadīties

    +5
    -9
    Atbildēt

    0

    Ēriks > Valdis Eiserts 22.07.2016. 12.15

    Neesi pelnījusi,lai tev staigātu pakaļ,visur jau esi priekšā ar savu pret nacionālistiem vērsto indīgo siekalu šļakstināšanu.

    +5
    -9
    Atbildēt

    0

    Anonīms > Valdis Eiserts 23.07.2016. 07.55

    Tev sirtaki vienkārši sen nav bijis seksa.

    +2
    -5
    Atbildēt

    0

    Valdis Eiserts > Valdis Eiserts 22.07.2016. 10.51

    Skaisle, paldies! Nevari iedomāties, ko Onkam nozīmē uzmundrinājums, kaut manu bildi neesi redzējusi. Skumdina gan Tavs optimistiskais 14.jūlija paziņojums, kurš nesāk pildīties aŗī 22.jūlijā – nekas neliecina, ka Merkele grasītos kādas sankcijas atcelt.

    +1
    -3
    Atbildēt

    0

    Ēriks > Valdis Eiserts 22.07.2016. 11.20

    Par delfīnu nekādi nevari kļūt,tu pat čekistu sevī nespēj atpazīt.

    +8
    -9
    Atbildēt

    0

    Valdis Eiserts > Valdis Eiserts 22.07.2016. 12.03

    Merkeli sarosīs mūsu derības ? Vai vienkāršāk nav nelietot savos komentāros kremlinu dezinformāciju ?

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

    Skumjais Bruņinieks > Valdis Eiserts 22.07.2016. 10.32

    uz skaisle

    Jums gan kaut kāda nacionālā nieze – kašķis pakaļā iemetusies.

    Kamēr Jūsu sasodītie “naciķi” skaisli di..st nav pasūtījuši, dienu nevariet sākt baudīt.

    +6
    -3
    Atbildēt

    0

    sirtaki > Valdis Eiserts 23.07.2016. 00.10

    Ērik, par to nekrietneli – skaisle – sen jau skaidrība: kārtējais kaimiņa projektiņš; reizēm izmet kādu frāzi (ēsmu), kura atbilst vispārējam noskaņojumam vai nostājai; pārējais – vistīrākā dezinformācija un provokācija.

    Šā pretīgā tārpa rakstīto jau sen nelasu; iesaku tos sacerējumus nekomentēt.

    +6
    -3
    Atbildēt

    0

serioussam909 22.07.2016. 13.28

Kučinskis ar Brigmani cītīgi atbalsta Lembergu. Vienu no galvenajiem iemesliem kāpēc daudzi negrib atgriezties.

+10
-3
Atbildēt

5

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu