Ernests Cimanskis, atdarina cilvēku balsis • IR.lv

Ernests Cimanskis, atdarina cilvēku balsis

3
Līdz šim neviens uz Ernestu nav apvainojies, parasti visiem parodijas patīk. Tikai eksprezidenta Bērziņa Preses dienests reiz atteicies klausīties uzstāšanos.
Zane Mače

 

Bijušais prezidents Andris Bērziņš, pavārs Mārtiņš Rītiņš, autoeksperts Pauls Timrots, sporta komentētājs Anatolijs Kreipāns – tie ir tikai daži pazīstami cilvēki, kuru balsis māk atveidot 28 gadus vecais  rīdzinieks Ernests Cimanskis.

Jau skolas laikā klasesbiedriem par prieku sāka attēlot skolotājus. «Tas bija neapzināti, pašam šķita – kurš gan to nevar!» Vēlāk, kad televīzijā sāka raidīt Degpunktā, talantīgais puisis sāka atdarināt tā vadītāju, tagad deputātu Kārli Seržantu. Ja raidījumā tika runāts par kādu komisku atgadījumu, Ernests to Seržanta balsī draugiem pārstāstīja. Draugi bija sajūsmā, sacīja: tev precīzi sanāk! Tad Ernests sāka pievērst uzmanību savām spējām, speciāli mēģināja runāt sabiedrībā pazīstamu cilvēku balsīs. Vēlāk, 2012. gadā iesaistoties improvizācijas teātrī, savu balsu sarakstu papildināja vēl aktīvāk.

«Tas laikam ir dabas dots talants,» sēžot parkā uz sola, saka Ernests. Puisim ir laba dzirdes atmiņa, viņš noklausās cilvēka teikto, pāris reizes atkārto un var jau atdarināt! Līdz šim visgrūtāk ir gājis ar Paula Timrota runas kopēšanu, vajadzējis patrenēties. «Kad viņu atdarināju, balss tembrs brīžiem vilka uz Seržanta pusi,» smejas Ernests. Apguvis arī Jura Kulakova nazālo runas manieri. «Nācās ļoti spicēt ausis,» Kulakova balsī ierunājas Ernests. Vai viņš var atdarināt arī sievietes? Ernests vispirms metas parodēt manieri, kādā radio Star FM dīdžejmeitene Maija Rozīte-Krištopane piesaka dziesmas, tad slaveno Purva Intu, ko daudzi pazīst no filmas Dokumentālists

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu