Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

5

Nedēļas notikumi Latvijā

Pēc tam, kad veselības ministrs Guntis Belēvičs atkāpās no amata pēc skandāla, samelojot par ķirurģiskām manipulācijām Latvijas Onkoloģijas centrā, apiedams oficiālo pacientu reģistrācijas kārtību, viņš izstājās arī no Latvijas Zaļās partijas un nolēma nolikt Saeimas deputāta mandātu. Viņa vietā valdībā ZZS virza Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas vadītāju Andu Čakšu (attēlā). Pēc skandāla ar pakalpojuma sniegšanu ministram uz laiku no amata atstādināts LOC galvenais ārsts Viesturs Krūmiņš.

Bijušās Parex bankas problemātisko aktīvu pārvaldītājas a/s Reverta kredītportfeļa un nekustamā īpašuma pārdošanu atbalstīja valdība, vienlaikus pieprasot turpināt aktīvu izstrādi. Eiropas Komisijas apstiprinātais Parex bankas restrukturizācijas plāns paredz, ka Revertas darbība tiek izbeigta 2017. gada beigās, kad Revertai jāpabeidz portfeļa izstrāde un jāveic uzņēmuma likvidācija.

Augstākā tiesa apmierināja bijušā a/s Parex banka akcionāra Valērija Kargina dēla Rema Kargina prasību pret a/s Reverta – Karginam junioram par labu piedzina vairāk nekā 15 miljonus eiro. Par šādu spriedumu izbrīnīts ir bankas advokāts, kas norāda – ja spriedums paliek spēkā, tas «būtiski skars valsts un līdz ar to arī nodokļu maksātāju intereses». Tiesas sprieduma izpildes dēļ 15 miljoni eiro no atgūtajiem naudas līdzekļiem tiks samaksāti bijušā Parex bankas akcionāra ģimenei, nevis budžetā.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu