Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

6
Pret kristiešiem vērstu terorista pašnāvnieka sprādzienu parkā Pakistānas austrumu pilsētā Lahorā sarīkoja ar Pakistānas Taleban saistīts grupējums Jamaat ul Ahrar. Nogalināti 72 un ievainoti vairāk nekā 300 cilvēku, galvenokārt sievietes un bērni, jo eksplozija notika Lieldienās parkā pie bērnu atrakcijām.

Nedēļas notikumi pasaulē


Bijušais Bosnijas serbu līderis Radovans Karadžičs atzīts par vainīgu genocīdā.
ANO Starptautiskais Kriminālnoziegumu tribunāls bijušajai Dienvidslāvijai viņam piesprieda 40 gadus cietumā. Tiesnesis atzina, ka Karadžičs, kurš bija Bosnijas serbu vadības «virsotnē», ir «individuāli krimināli atbildīgs» par musulmaņu genocīdu Srebrenicā 1992. līdz 1995. gadā notikušā Bosnijas kara laikā.

Sīrijas režīma armija džihādistu grupējumam Daesh atkarojusi seno pilsētu Palmīru. Cīņās par Palmīru režīma spēkus atbalstījusi Krievijas militārā aviācija. UNESCO eksperti uzskata, ka  izpostītās senās Pal­mīras pilsētas atjaunošanai būtu vajadzīgi pieci gadi, lai gan daži slaveni senākie objekti ir iznīcināti pilnībā.

Ukrainas parlaments no amata atbrīvojis ģenerālprokuroru Viktoru Šokinu, kurš atteicies izmeklēt korupcijas lietas un centies slēpt kukuļošanu valsts struktūrās. Šokins nav izmeklējis apsūdzības par valsts līdzekļu izlaupīšanu, ko veikusi iepriekšējā, Krievijas atbalstītā Ukrainas vadība, bremzējis izmeklēšanu lietās par prokuroriem, kas atstādināti no amatiem, kad viņu mājās atrasti skaidras naudas un dimantu krājumi.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu