Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

4
Pielikts punkts Bušu dinastijas ietekmei ASV politikā, jo pēc sliktiem rezultātiem republikāņu priekšvēlēšanās Dienvidkarolīnas štatā Džebs Bušs (pa kreisi) nolēmis pārtraukt cīņu par ASV prezidenta krēslu. Viņa tēvs Džordžs Bušs vadīja valsti 1989.—1993. gadā, bet vecākais brālis Džordžs jaunākais no 2001. līdz 2009. gadam.

Nedēļas notikumi pasaulē

No sestdienas Sīrijā tiks ievērots pamiers. Par to vienojušās ASV un Krievija, paziņoja ASV Valsts departaments. Sīrijas prezidenta Bašara al Asada valdība otrdien piekritusi nosacījumiem. Asads izziņojis arī parlamenta vēlēšanas 13. aprīlī. Plānots, ka pamiers, kas neattieksies uz teroristu grupējumu Daesh, stāsies spēkā sestdien pusdienlaikā. Sīrijas opozīcijas grupējumiem līdz piektdienai jāapliecina gatavība to ievērot.

Lielbritānija pēc smagām sarunām ar ES dalībvalstu līderiem panākusi vienošanos par britu premjera Deivida Kamerona pieprasītajām bloka reformām. Vienošanās paredz iespēju septiņus gadus ierobežot sociālos pabalstus viesstrādniekiem no citām ES dalībvalstīm. Apvienotā Karaliste izcīnījusi arī tiesības īstenot ārkārtas pasākumus Londonas finanšu sektora aizsardzībai.

Pēc tam, kad Londonas mērs Boriss Džonsons paziņoja, ka atbalsta Lielbritānijas izstāšanos no ES, Lielbritānijas sterliņu mārciņas vērtība strauji samazinājās līdz pēdējo septiņu gadu laikā rekordzemam līmenim. Referendums par Lielbritānijas palikšanu ES notiks 23. jūnijā.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu