Līderis, nevis vadonis • IR.lv

Līderis, nevis vadonis

6

Novēlu izglītības ministram būt par izcilu pedagogu

Arvien biežāk sarunas dažādās cilvēku grupās nonāk līdz izglītības tēmai. Pati joprojām mācos, esmu mamma, skolotāja, skolas direktore un risinu izglītības jautājumus diendienā, taču šīs sarunas ar citiem man ļauj ticēt, ka izglītība ir arī plašākas sabiedrības aktualitāte, ja ne prioritāte.

Arī jaunā valdība sola, ka izglītība ir starp prioritātēm. Lai gan izglītībā steidzamas reformas ir nepieciešamas visos līmeņos, labākais, ko šajā brīdī jaunā valdība var darīt, ir turpināt sāktās pārmaiņas – izstrādāt un ar 1. septembri ieviest jaunu pedagogu atalgojuma modeli un līdz 2018. gada rudenim pabeigt jauno kompetencēs balstīto mācību satura standartu. Nozare ir nomocīta un gaida līderi, kurš sadzirdēs, sapratīs un aktuālās problēmas risinās kopā, nevis vadoni, kas nāks un visu sakārtos no augšas.

Ja man būtu iespēja sniegt padomu, vienīgais, ko novēlētu ministram, – būt par izcilu pedagogu! Pedagogu šī gadsimta izpratnē.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu