Kinojaunumi • IR.lv

Kinojaunumi

2
Uzmanības centrā

 

ooooo Uzmanības centrā / Spotlight. Fascinējošs un spēcīgu pēcgaršu atstājošs klusais «trilleris» par izdevuma The Boston Globe skandalozo 2002. gada rakstu sēriju, kas atmaskoja prātam neaptveramo pedofilijas gadījumu skaitu katoļu baznīcā. Bez lieka «trokšņa», patosa vai idealizācijas šis ir cieņpilns notikumu dramatizējums, priekšplānā izvirzot nevis sešus varoņus žurnālistus, bet gan neizpušķotu, misijas apziņas dzītu cīņu pret stindzinošu konformismu. Šādās toņkārtās funkcionē arī aktieru saspēle, kurā pārliecinoši ir Marks Rafalo, Reičela Makadamsa, Maikls Kītons un citi. Kino no 26. februāra.

Japānas filmu festivāls. Lai arī Tālo Austrumu, tajā skaitā Japānas, kino pasaulē un festivālu apritē ir populārs, Latvijā šī reģiona filmas ir salīdzinoši retas. Šī kinoprogramma ir saistoša ne tikai izcelsmes dēļ, bet arī tāpēc, ka pārstāv Japānā iecienītu žanru – kulināro kino. Repertuārā – piecas filmas, kas iesniedzas gan dokumentālajā, gan spēles kino. Kinoteātrī Splendid Palace no 25. līdz 28. februārim. Ieeja bez maksas, saņemot ieejas kartes kinoteātra kasēs.

oo Neuzticība / Misconduct. Pagalam jocīgs psiholoģiskais trilleris film noir vēsmās ar izcili samudžinātu sižetu, kas iedveš tikpat lielu ticamību kā absurdākās konspirāciju teorijas. Neizskaidrojami, ko šajā pretenciozajā gabalā dara kinoleģendas sers Entonijs Hopkinss un Als Pačīno. Kino no 26. februāra.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Nākamais raksts

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu