Par Berlīnes slaktiņu aizdomās turamais nošauts Milānas apkārtnē • IR.lv

Par Berlīnes slaktiņu aizdomās turamais nošauts Milānas apkārtnē

26
Foto: Daniele Bennati, TT NYHETSBYRÅN / LETA

Apšaudē viņš tika nošauts, kamēr kāds policists guvis ievainojumus.

Aizdomās par Berlīnes slaktiņu turētais tunisietis Aniss Amri ir nošauts Milānas apkārtnē, piektdien apstiprināja Itālijas iekšlietu ministrs Marko Minnīti, ziņo LETA.

Preses konferencē Minnīti uzsvēra, ka “nav vismazākās šaubu ēnas”, ka policijas nošautais vīrietis ir visā Eiropā meklētais Amri, kas tiek turēts aizdomās par 12 cilvēku noslepkavošanu uzbrukumā vienam no Berlīnes Ziemassvētku tirdziņiem. 

Apšaude, kurā nogalināts meklētais terorists, notikusi piektdien ap plkst.3 (plkst.4 pēc Latvijas laika) Sesto Sandžovanni, kas atrodas Milānas ziemeļu pievārtē. 

Ministrs pavēstīja, ka aizdomās turamais atklājis uguni uz diviem policistiem, kas apturējuši viņa vadīto automašīnu rutīnas dokumentu pārbaudei. Kad policisti lūguši uzrādīt dokumentus, Amri mierīgi izvilcis no savas mugursomas ieroci un sācis šaut. 

Viens no policistiem sašauts plecā, un kārtības sargi atklājuši pretuguni, teroristu nogalinot. Minnīti piebilda, ka slimnīcā nogādātā ievainotā policista dzīvībai briesmas nedraud. 

Aģentūra ANSA ziņo, ka nošautā vīrieša pirkstu nospiedumi sakrīt ar Amri pirkstu nospiedumiem, kuri jau iepriekš bija Itālijas varasiestāžu rīcībā, jo laikā no 2011. līdz 2015.gadam viņš Sicīlijā izcieta četrus gadus ilgu cietumsodu, kas viņam bija piespriests par dažādiem pārkāpumiem, tostarp par nelegālo imigrantu uzņemšanas centra aizdedzināšanu. 

Itālijā Amri ieceļoja 2011.gadā tā dēvētā Arābu pavasara laikā. Pēc atbrīvošanas no Itālijas cietuma Amri netraucēti devās uz Vāciju, lai gan, kā ziņo mediji, viņš jau bija nonācis arī itāļu pretterorisma policijas uzmanības lokās kā iespējamais islāma ekstrēmists. 

Laikraksts “Corriere della Sera” vēsta, ka pie nošautā atrasta dzelzceļa biļete no Šamberī, Francijas dienvidrietumos, uz Milānu, kur vilciens ieradās piektdien plkst.1, aptuveni divas stundas pirms Amri liktenīgās apšaudes.  

Tikmēr Vācijas Iekšlietu ministrija jau paziņojusi, ka gadījumā, ja Milānā nošautā persona patiesi ir meklētais Amri, Berlīne var justies “atvieglota”, jo šis cilvēks virs nerada briesmas. Vācijas kancleri Angelu Merkeli par notikušo personīgi informējis Itālijas premjerministrs Paolo Džentiloni. T

ikai dažas stundas pirms parādījās ziņas par Amri nošaušanu Milānas apkārtnē, Vācijas varasiestādes pauda pārliecību, ka terorists joprojām slapstās Berlīnē. Ceturtdien un piektdien policija veica kratīšanu mošejā Berlīnes Moabita apkaimē, kur Amri esot redzēts vairākas dienas pirms nozieguma, kā arī drīzumā pēc tā. Tikmēr Berlīnes varasiestādes piektdien paziņojušas, ka vairāku uzbrukumā cietušo dzīvība joprojām ir apdraudēta.

Komentāri (26)

west 23.12.2016. 15.15

Nu,re- viss atkal kārtībā. Vācieši var atkal iet uz tirgu un balsot par Merķeli. Pēdējais ir pats galvenais.

Tikai, nez kāpēc, visi iepriekšējie teroristi tika tik steidzīgi likvidēti ? Neletālie ieroči visiem dienestiem uzreiz izbeigušies ? Nevienam neinteresē teroristu liecības, organizācija un citi uzvārdi ?

Ka tur ir ar to melošanu ?

+11
-3
Atbildēt

8

J.Biotops 23.12.2016. 13.37

Kā reiz teicis kāds nelaiķis: “Es pārāk daudz zināju”.

+7
-4
Atbildēt

0

DD1 23.12.2016. 13.33

Tomēr šaubu ēna,- pirms 2 stundām vēl bija preses ziņa, ka uzbrucējs redzēts Berlīnes mošejā. Kā viņam izdevās pa sauszemi tik ātri pārvietoties? Tad jābūt līdzzinātājiem. Kāpēc netiek ziņots, kas noticis ar kravas auto šoferi?

+5
-4
Atbildēt

5

    igulens_gmx_de > DD1 23.12.2016. 14.01

    Laikam tikai virsrakstus lasi un gribi izrādīties baigais gudrītis?

    Apskaties velreiz cikos un kurā dienā tas video ieraksts uzņemts kurā viņš esot redzēt pie možejas Berlīnē.

    +2
    -5
    Atbildēt

    0

    serioussam909 > DD1 23.12.2016. 18.35

    Gan Vācija gan Francija ir Šengenas zonā un starp tām nav robežkontroles.

    0
    -3
    Atbildēt

    0

    DD1 > DD1 23.12.2016. 14.14

    > KVAUKŠĶIS

    Mans avots: https://www.theguardian.com/world/2016/dec/23/berlin-attack-suspect-anis-amri-believed-still-in-city-injuries-mosque

    Friday 23 December 2016 09.37 GMT

    German investigators believe Anis Amri is still in hiding in Berlin, as CCTV footage appears to show the suspect in Monday night’s truck attack on a Christmas market seeking refuge at a mosque in the Moabit district of the German capital…

    CCTV footage released by the broadcaster RBB appears to show Amri outside a mosque in Moabit on the night after the attack, as well as a few days earlier, on 14 and 15 December.

    +1
    -2
    Atbildēt

    0

    fretka > DD1 23.12.2016. 15.46

    Britu avīze The Sun publicējusi nenotveramā terorista maršrutu

    http://niezalezna.pl/uploads/zdjecie2016/148249857914640991186.jpg

    Pašlaik Francijā esot ārkārtas stāvoklis, bet tas jau laikam netraucē teroristiem šķērsot robežas.

    +7
    -1
    Atbildēt

    0

    fretka > DD1 23.12.2016. 18.55

    .

    ir Šengenas zonā un starp tām nav robežkontroles

    ==========

    Sveiks, “nulle”, paldies par gudrām domām no Īrijas.

    Pamēģini no Šengenas zonas valsts Dānijas iebraukt Šengenas zonas valstī Zviedrijā bez robežkontroles. Pēc tam pastāsti, vai izdevās :)

    +7
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu