Rinkēvičs: Militāri uzbrukumi Latvijai nebūs, bet ir lielas bažas par spējām noturēties pret hibrīdapdraudējumu • IR.lv

Rinkēvičs: Militāri uzbrukumi Latvijai nebūs, bet ir lielas bažas par spējām noturēties pret hibrīdapdraudējumu

40
Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs. Foto: Edijs Pālēns, LETA

Ministrs pateicies cilvēkiem no pilsoniskās sabiedrības, kas atklāj tā dēvētos nepatieso un melu ziņu portālus. 

Nav šaubu, ka militāri uzbrukumi Latvijai nebūs, bet ir lielas bažas par mūsu spējām noturēties pret hibrīdapdraudējumu, šīs bažas gan tikšot kliedētas, šodien Saeimas Eiropas lietu komisijas sēdē sacīja ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (V), atstasta LETA. 

Viņš uzsvēra, ka nešaubās, ka nekāds 3.pasaules karš Latvijā nesāksies un nekādi militāri uzbrukumi Latvijai nebūs, taču saistībā ar hibrīdapdraudējumu pirmā aizsardzības līnija prasa Latvijas kapacitātes stiprināšanu.

Rinkēvičs reizē norādīja, ka bažas par mūsu spējām tiks kliedētas, jo tiks īstenota starpinstitūciju līmenī veidota stratēģija. Ministrs šajā kontekstā arī akcentēja, ka jāpateicas cilvēkiem no pilsoniskās sabiedrības, kas atklāj tā dēvētos nepatieso un melu ziņu portālus. 

Rinkēvičs šodien piedalījās Eiropas lietu komisijas sēdē saistībā ar janvārī gaidāmo Latvijas ārpolitikas ziņojumu Saeimā, cita starpā norādot uz diviem nozīmīgākajiem notikumiem šogad. Viens no tiem ir Latvijas iestāšanās OECD un tagad no mums pašiem būs atkarīgs, cik veiksmīgi izmantosim 35.dalībvalsts statusu šajā organizācijā, lai, pamatojoties uz organizācijas dalībvalstu pieredzi, uzlabotu Latvijas pieeju nodokļu politikas, veselības aprūpes, cīņas ar korupciju un citās jomās, norādīja ministrs. 

Ārlietu ministrs uzsvēra arī Varšavas NATO samitu, kur Latvija kopā ar sabiedrotajiem ir panākusi maksimāli labāko rezultātu, tajā skaitā vienošanos par Kanādas kaujas grupas ierašanos Latvijā 2017.gadā. Janvārī tradicionāli ārlietu ministrs sniedz ziņojumu Saeimā par ārpolitiku un tam seko deputātu debates.

Komentāri (40)

Aldis-2 16.12.2016. 22.23

Francijā šopavasar ir publicēta grāmata “La France russe” (Krievu Francija).

Tas ir pētījums par Putina draugiem Francijā.

Agrāk tās autors (Nicolas Hénin) bija uzrakstījis grāmatu “Jihad Academy” (Džihada akadēmija), kas pārtulkota vismaz 5 valodās.

Grāmata tiek ievadīta ar šādiem vārdiem:

Kāpēc franču parlamentārietis bradā savas valsts [ār]politiku, tiekas ar diktātoru, atzīst nelegālu referendumu un runā runas, kas izstrādātas Maskavā? Kâ tas sanāk, ka jūsu sociālie tīkli ir pārplūdināti ar informāciju, ar ko dalās jūsu draugi, bet ko financē Kremlis? Vai zinājāt, ka krievu specdienesti tērē Francijai tikpat daudz naudas kâ Aukstā kaŗa laikā? Gluži kâ Kominterna laikos, kad Padomju savienība financēja savas “brālīgās partijas”, Maskava tagad pērk sev atbalstītājus.

Šis pētījums atšifrē kas ir putinisms (ko daži uzskata par civīlizācijas modeli), atklāj pārsteidzošus dažu pirmā ranga politiķu [uzskatu] pavērsienus; Kremļa spiegošanas operācijas un tā propagandas kaŗu.

Putina mērķis: vājināt franču sabiedrisko viedokli, lauzt solidāritāti Eiropas ietvaros un atvieglot populistu partijas nākšanu pie varas.

Starp citu, Putina draugos ir liela daļa no franču Le-Republikāņiem (Sarkoža partija), arī Le-Republikāņu prezidenta kandidāts Fijons. Le-Republikāņi mēdz braukāt ne tikai uz Kremli, bet arī uz okupēto Krimu.

+10
-1
Atbildēt

8

    Miervaldis > 16.12.2016. 23.07

    Starp citu, te nosauktajā Putina draugu sarakatā nefigurē Lepēna. Kāpēc?

    +1
    -5
    Atbildēt

    0

    Anonīms > 17.12.2016. 10.35

    Aldi – un te atkal ir vietā Tavs jautājums – kā Latvijā?

    Esmu pārliecināta, ka Latvijas saeima, politiskās partijas, dauzi biznesa un inteliģences pārstāvji ir Putina Krievijas nopirkti.

    Tikko lasīju, ka dažime Latvijas LM – Lauku atbalsta dienestu vadītājiem ir iešķiebtas prēmijas ap 3000 eur katram. Mani ļoti interesē un cik lielas prēmijas ir darbiniekiem? Vaai ir tā, ka darbojas čekistu princips – skali un valdi – šefam tūkstoši – darbiniekam piga/

    Kamēr strādāju skolā – katru gadu bija tā, ka ministrijā tās resnās slinkās bezatbildīgās dirsas saņēma simtus un tūkstošus prēmijās – gada beigās, kamēr skolotājām pat 10 -20 ls pie algām decembrī neatļāvās pielikt

    viena lieta ir čekisti , kas zog miljonus mums, bet cita lieta ir čekisti, kas nabau vidū iemet galas gabalu, lai tie plosās , kurš to dabūjis un lai netraucē čekistiem dzivi baudīt

    Mana svēta pārliecība ir tā, ka čekisms ir kā parazīts – viņam vajag donoru un mūsos ir šis padevīgā donora gēns – mēs neattīstāmies ētiski un morāli par labākām būtnēm

    0
    -3
    Atbildēt

    0

    Miervaldis > 18.12.2016. 21.16

    ”Tāpat zina” ir nožēlojama atruna, tā ka kritika par neobjektivtāti paliek spēkā. Vēl viens mēģinājums spītēties un jau būsiet melis. Un vispār, Putina draugs Aldi, uzmanīgāk ar mīļvārdiņiem, jo tajos var nosaukt arī jūs pašu.

    0
    -3
    Atbildēt

    0

    atrium > 17.12.2016. 13.49

    vvilums

    piemēram, Grigule, Lembis utt.

    Zatļera varzas saskaņieši utt.

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    Aldis-2 > 17.12.2016. 13.12

    P.S.

    Minētās aptaujas bija pasūtījis kreisais laikraksts “Le Monde”.

    Neitrālākie laikraksti no “Le Monde” ziņas paņēma tikai galvenos faktus un pasniedza saprotamākā veidā. Diemžēl tie ir tikai daži teikumi ar minimālu informāciju, jo pilnie rezultāti nav pieejami, līdz ar tos nevar izanalizēt.

    +4
    -1
    Atbildēt

    0

    vvilums > 17.12.2016. 13.09

    Aldi. Ja jau ASV, Francijas un citu lielo un progresīvo valstu politikā kremlis veiksmīgi iejaucas, tad jau Latvijā viss ir kremļa izčakarēts.
    Rinkēvičam tasnība, mums ne tik daudz jāuztraucas par tiem, kas pretējā frontes pusē, bet par tiem, kas mūsu frontes pusē var šaut mums mugurā,piemēram, Grigule, Lembis utt.

    +7
    -1
    Atbildēt

    0

    Aldis-2 > 17.12.2016. 13.00

    Miervaldis raksta: “Starp citu, te nosauktajā Putina draugu sarakstā nefigurē Lepena. Kāpēc?”

    Nu re, cik labi, ka tu esi pajautājis. Būs par ko parunāt.

    Vispirms, par Lepenas draudzību ar Putinu tâpat visi zina. Diemžēl daudzi domā, ka viņa ir bezmaz vai vienīga Putina draudzene Francijā. Tāpēc ir vērts pievērst uzmanību arī citiem Putina draugiem.

    Pēdējās aptaujas par prezidenta kandidātu reitingiem rāda šādus rezultātus:

    (1) 26%-29% – Putina draugs Fijons, labējais Le-Republikānis. Viņš bija premjerministrs, kad Sarkozis bija prezidents. Rēgulāri ticies un ļoti sadraudzējies ar Putinu, bezmaz vai kâ dvīņu brāļi.

    (2) 24%-26% – Putina draudzene Lepena, galēji labējā. Saņem financējumu no krievu bankām un TV-kameru priekšā atstrādā ar runām par atbalstu Putinam, kaut gan franču vēlētājiem Krievija nemaz neinteresē un arī pašas Lepenas programmas īstenošanā Krievijai nav nekādas īpašas nozīmes.

    (3) 13%-18% – Makrons. Nezinu kādas ir viņa attiecības ar Putinu. Viņš ir bijušais sociālistu valdības ministrs (sociālistu valdībā bija 14 miljonāri, viņš ir viens no tiem), tagad viņš saka, ka nav sociālists un nav ne labējais, ne kreisais, vārdu sakot – tēlo ārpussistēmas kandidātu. Franču mediji biežāk piemin, ka viņa sieva ir 20 gadus vecāka par viņu.

    (4) 13%-14% – Putina draugs Melenšons, galēji kreisais

    Jāsaka, ka franču mediji ir mainījuši taktiku aptauju rezultātu paziņošanā.

    Agrāk ziņoja par aptauju, pievienojot tabuliņas un grafikus, lai visiem būtu viss skaidrs. Un vēl deva saiti uz aptaujas pilnajiem rezultātiem, kur varēja izpētīt cilvēku attieksmi pēc vecuma grupām, nodarbinātības, politiskajiem uzskatiem utt.

    Tagad ziņo vienlaikus par divām aptaujām (tāpēc arī katram kandidātam nevis konkrēts reitings, bet gan “no-līdz”). Viss ir tik saputrots, ka pat uzmanīgi lasot, grūti visu salikt plauktiņos. Bet ja lasīt pavirši, tad vispār prātā paliks tikai rakstā īpaši uzsvērti teikumi, kuŗiem nav īpašas nozīmes, bet kuŗi rada noteiktu iespaidu. Turklāt vairs nav saišu uz aptauju pilnajiem rezultātiem un arī ar meklēšanu tie nav atrodami, pat aptauju veicēju vietnēs.

    Vārdu sakot, ziņas par aptaujām ir kļuvušas manipulātīvākas. Vai tā ir nejaušība, vai arī turpmāk tâ būs, to rādīs laiks.

    +7
    -1
    Atbildēt

    0

    vvilums > 17.12.2016. 13.21

    Grigule, Savickis, Lembis utt nevis VAR šaut mugurā, viņi jau šauj.

    +7
    0
    Atbildēt

    0

rinķī apkārt 17.12.2016. 13.35

Viss taču ir tik vienkārši. Vajag tikai atcerēties to, kā dzima Latvijas valsts. Vajag meklēt pat ne saknes, bet pašu sēklu šai idejai. Ir jāiet dziļumā, jāsāk no Miķeļa Krogzemja un uz augšu līdz pat Kalpakam utt Kāda bija motivācija šiem cilvēkiem teiksim rakstīt romantiskas dzejas, vai krist Brīvības kaujās, vai Atmodas sākumā pie Brīvības pieminekļa iestāties par LR atjaunošanu? Vai šodien, kas ir tas, kas liek trimdas latviešiem ziedot savu naudu šodienas Latvijai dažādu projektu īstenošanai? Dzinulis ir tā pati sēkla, kura uzdīga Krogzemju Mika apziņā, un kuru sauc par nacionālo pašapziņu. Tiko šī sēkla iznīks, tiko latvietis nespēs atšķirt svešinieku no savējā, tā ienaidnieks hibrīdkarā būs uzvarējis.

+10
-2
Atbildēt

3

    edge_indran > rinķī apkārt 17.12.2016. 17.20

    ————-

    Vajag atcerēties?! Tad nu pārlasīsim Tautas padomes svinīgās sēdes protokolu par Latvijas valsts pasludināšanu 1918.g.18. novembrī.

    Latvijas Sociāldemokrātiskās strādnieku partijas vārdā Dr. Pauls Kalniņš nolasa sekošu deklarāciju: “Pasaules revolūcijas vētras ir veidojušas arī brīvās un neatkarīgās Latvijas ideju. Šodien, 18. novembrī 1918. g., apvienotās Latvijas demokrātijas priekšstāvji izsludina patstāvīgas Latvijas nodibināšanos. Arī mēs, Latvijas Soc.-dem. strādn. partijas priekšstāvji, atrodam par nepieciešamu šobrīd veicināt brīvās Latvijas izveidošanos par patstāvīgu valsti. Brīvā, neatkarīgā Latvija mums tomēr nav mērķis, bet tikai līdzeklis mūsu mērķu sasniegšanai. Kā agrāk, tā tagad mēs stāvam uz sociālistiskās internacionāles pamatiem. Viņas un tamlīdz arī mūsu mērķis ir – sociālistiskā republika brīvu tautu savienībā. Sociālistisku republiku var ievest tikai sociālistiska valdība un arī tā vienīgi tad, ja viņa balstās uz plašām, apziņā stiprām strādnieku organizācijām un ja saimnieciskā dzīve izveidojusies uz pamatiem, kuri sociālistiskās kārtības nodibināšanu dara iespējamu un nepieciešamu. Abu pēdējo nosacījumu šobrīd mums trūkst. Radīt šos nosacījumus tāpēc ir mūsu tuvākais uzdevums. Neizlaižot iz acīm savu gala mērķi, mēs prasām no jaunās Latvijas valdības:…..

    http://d1ttchsffplayl.cloudfront.net/64de7c66-de50-42e2-9d7e-6746dd312b0d/ss.jpg

    http://www.old.historia.lv/alfabets/T/ta/tautas_padome/dokumenti/1918.18.11.htm

    0
    -4
    Atbildēt

    0

    edge_indran > rinķī apkārt 18.12.2016. 21.07

    ———–rinķī apkārt Viss taču ir tik vienkārši.

    =======================================================================================

    Viss ģeniālais ir vienkāršs!

    Aizdegsim ceturto Adventes sveci: par mīlestību!

    http://s1.maminuklubs.lv/cache/1b/5e/1b5ee523b3fe47b091a3533636d28e63.jpg

    http://www.maminuklubs.lv/sieviesu-klubs/aizdegsim-ceturto-adventes-sveci-par-milestibu-102191/

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    Miervaldis > rinķī apkārt 18.12.2016. 19.09

    debuilspameris putinsūkātājs edge-indran citē Kremļa pakalpiņus – ļeņinsūkātājus.

    0
    0
    Atbildēt

    0

sirtaki 18.12.2016. 23.40

Kurš pats sevi nesargā, to arī Dievs nesargās. Saeimas kretīniem savām aktivitātēm naudas līdzekļi atrodas, valsts aizsardzībai/pastāvēšanai nē.

Ne ārstiem, ne skolotājiem nav ko vaukšķēt – algas tiem pietiekami lielas.

Armijai finansējumu dubultot.

Ieroču glabāšanas un nēsāšanas atļauju ikvienam Latvijas pilsonim. Savu valsti/ģimeni es sargāšu pats, nevis klausīšos: “..palieciet savās vietās, es palikšu savējā..”.

+5
0
Atbildēt

1

    atrium > sirtaki 19.12.2016. 10.35

    sirtaki

    Ieroču glabāšanas un nēsāšanas atļauju ikvienam Latvijas pilsonim.

    Varu tikai iedomāties, kad nelegāļi, WWII noziegumu mantinieki, bezsmadzeņu, turklāt naidīga bidļjaķina, kam mūsu prokremliskie varturi sadāvinājuši Latvijas pilsonības, staigās apkārt ar stroķiem.

    Par “..palieciet savās vietās, es palikšu savējā..”, velti ironizē. 1940. gadā nebija ne mazāko iespēju izrādīt iebrucējiem bruņotu pretošanos, tāpat, kā to nedarīja Igaunija, Lietuva, Rumānija un Polija. Cita lieta, nebijis Ulmaņa, tā laika freibergas, zatļeri, dombrovski, pabriki, straujumas, rinkēviči un kozlovski būtu iestājušies PSRS vēl kādā 36. gadā un tad līdz vācu atbrīvotāju atnākšanas pēdējais latvietis būtu izsūtīts vai nobeigts.

    0
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu