ES panāk vienošanos ar Nīderlandi par asociācijas līgumu ar Ukrainu • IR.lv

ES panāk vienošanos ar Nīderlandi par asociācijas līgumu ar Ukrainu

24
Nīderlandes premjers Marks Rite. Foto: Eric Vidal, Reuters / LETA

Nīderlandes premjers iepriekš brīdināja, ka ES un Ukrainas asociācijas līguma sabrukums būtu visu laiku lielākā dāvana Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam.

Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu līderi ceturtdien panākuši vienošanos par garantijām, kas dos Nīderlandei iespēju ratificēt tā dēvēto bloka asociācijas līgumu ar Ukrainu, kuru nīderlandieši iepriekš noraidīja referendumā, paziņoja Nīderlandes premjerministrs Marks Rite. 

Pārējo dalībvalstu līderi sniedza Ritem īpašas garantijas, kas ierobežo iespējamās ES saistības pret Ukrainu drošības jautājumos, kā arī deklarēja, ka līgums nenozīmē iespējamo Ukrainas nākotnes dalību ES., ziņo LETA .

“Tas nebija viegli, tas nebija patīkami, taču tas ir nepieciešami, jo tas nodrošina ES iespēju turpināt vienotas frontes veidošanu pret destabilizējoši Krievijas ārpolitiku,” uzsvēra Rite. “Šis lēmums ir svarīgs, jo tas reizi par visām reizēm nosaka to, ko asociācijas līgums nozīmē un, pats svarīgākais, ko tas nenozīmē. Pēc šodienas šajā jautājumā nevar būt pārpratumu,” piebilda Nīderlandes premjers. 

Visu 28 dalībvalstu līderi vienojās par īpašu paziņojumu, kurā teikts, ka līgums ar Kijevu “nepiešķir Ukrainai kandidātvalsts statusu”, kā arī nesatur “apņemšanos piešķirt šādu statusu nākotnē”. Paziņojumā arī teikts, ka līgums “nesatur Savienības vai tās dalībvalstu pienākumu sniegt Ukrainai kolektīvās drošības garantijas vai citu militāro palīdzību”. Rite iepriekš brīdināja, ka ES un Ukrainas asociācijas līguma sabrukums, ja Nīderlande to nespētu ratificēt, būtu visu laiku lielākā dāvana Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam.

Komentāri (24)

Miervaldis 16.12.2016. 21.52

Arī par 1991. gada janvāri kremļnacisti ir samurgojuši vairāk nekā Gebelss varētu divos mūžos. Latvijā kremļnacistiem uz katra soļa rēgojās bruņotas grupas, bet Lietuvā pat divīzija.

+1
0
Atbildēt

0

Miervaldis 16.12.2016. 10.42

Līgums pašreizējā bezzobainajā versijā ar atrunām arī ir lielākā dāvana Putinam, jo gļēvuļi no ES piekrīt Ukrainas iekļaušanai Krievijas ietekmes sfērā.

+2
-1
Atbildēt

0

Miervaldis 16.12.2016. 21.49

Kremļa trollis valdemir, diemžēl, ir sapinies visdebilākajos kremļnacistu melos. Maidans bija demokrātijas paraugstunda, ne sliktāka par Bastīlijas krišanu un visām tām barikāžu cīņām, ko sagleznojis Delakruā. Par Eiropas atbalstu terorismam melots. Nekādu terorismu Eiropa neatbalsta, ja vien terorists valdemir neuzskata par ”teroristiem” politisko opozīciju. Bet tad viņš pats ir terorists.

0
-2
Atbildēt

6

    Miervaldis > Miervaldis 18.12.2016. 19.21

    Interesants termins, biedri neonacist. ”Potenciāli teroristi.” Pastāsti, biedri neonacist, vai tu pats esi potenciāls terorists vai nē? Ja nē, kāpēc?

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Miervaldis > Miervaldis 18.12.2016. 19.22

    Tēmu komentēt nespējīgajam debilkvekšķim fašistelim ērikulim atkal problēmas saturēt rejamo caurumu? Uzpurni gribi?

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Miervaldis > Miervaldis 18.12.2016. 19.25

    Nu tad neonacistam atriumam Rietumeiropu neredzēt, jo jau par niecīgāko pārkāpumu (pietiekmi laipni nepasveicināja policijas darbinieku utt.) ar kāju pa pakaļu un ārā no Rietumeiropas. Starp citu, neonacist, kurš Eiropas likums nosaka obligātu cūīkgaļas lietošanu uzturā un kriminālatbildību par nelietošanu?

    0
    0
    Atbildēt

    0

    atrium > Miervaldis 17.12.2016. 12.39

    Miervaldis

    Nekādu terorismu Eiropa neatbalsta

    Kāpēc tad Eiropā tiek ievazāts miljoniem potenciālo terioristu? Adekvāta Eiropa būtu spējīga ne tikai apturēt pabalstu migrantu pūļus, bet arī jau esošos izraidīt par niecīgākiem pārkāpumiem, kā piemēram, braukšanu transportā bez biļetes, sīko huļigānismu, atteikšanos strādāt, atteikšanos no cūkgaļas, uzspiešanu sievietēm nēsāt lakatus un citiem, neatkarīgi no tā, kurā paaudzē maurs jau parazitē Eiropā.

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

    Ēriks > Miervaldis 18.12.2016. 09.39

    Miervaldulis,Junkers un Merkele droši vien domā,ka ar viņu neizmērojamo dāsnumu,labestību un sirds siltumu pilnīgi pietiks,lai atkausētu bandītu,teroristu un citu viduslaiku cilvēku nocietinātās,raupjās sirdis un nomierinātu turbānos un feskās tērptās galvas.Viņu nodomi ir tikai paši labākie un cēlākie.

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

    atrium > Miervaldis 18.12.2016. 23.54

    Miervaldis

    Tu, staļinist, pat savos visļaunākos murgos nevari iedomāties, kādi likumi pavisam drīz būs Eiropā. Staļinisma-rusisma attaisnošana tiks pielīdzināta noziegumam pret cilvēci.

    Cūkgaļa, kā migranta lojalitātes apliecinājums, krieviem tā varētu būt ziedu nolikšana pie Brīvības pieminekļa 1. jūlijā, dienā, kad Rīga tika atbrīvota no krievu fašistiskiem iebrucējiem.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu