VID ģenerāldirektores amatā ieceļ Ilzi Cīruli • IR.lv

VID ģenerāldirektores amatā ieceļ Ilzi Cīruli

30
Ilze Cīrule. Foto: Evija Trifanova, LETA

Jaunā vadītāja nosauc savus pirmos uzdevumus

Valdība otrdien ar ministru ceļavārdiem un veiksmes novēlējumiem apstiprināja amatā jauno Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektori Ilzi Cīruli, kas izvēlēta īpašas komisijas vadītā konkursā un sāks strādāt no 14.novembra, vēsta aģentūra LETA.

Atbalstu darbā Cīrulei solīja Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS). Vakar valdošā koalīcija vienojās VID ģenerāldirektora amatam atbalstīt Cīrules kandidatūru.

Cīrule paudusi, ka vēlas VID darbu padarīt tādu, lai godīgie nodokļu maksātāji valsts kasi pildītu labprātīgi un justos droši, bet negodīgie apzinātos, ka pārkāpumi nepaliks nepamanīti un nesodīti. Mantojumā no iepriekšējās VID vadītājas Ināra Pētersones Cīrulei palikusi reorganizācija VID, kuras gaitā var nākties atlaist līdz pat 500 darbinieku. Cīrule gan skaidroja, ka vispirms jāizpēta struktūras funkcijas, pirms samazināt štata vietas, jo jānodrošina darāmā izpilde.

Cīrulei ir maģistra grāds uzņēmumu un organizācijas vadīšanā. Viņai ir ilggadēja vadības pieredze apdrošināšanas uzņēmumos “Balta” un “Gjensidige Baltic”, tostarp apdrošināšanas akciju sabiedrības “Balta” valdes locekļa amatā. Cīrules CV liecina, ka viņa augstā līmenī pārvalda angļu un krievu valodu, kā arī pamata līmenī – vācu un norvēģu valodu.

Kā sacīja finanšu ministre Reizniece-Ozola, viņai un Cīrulei ir vienāda vīzija par VID attīstību. Ministre esot pārliecināta, ka Cīrule tiks galā ar VID vadītājas pienākumiem, tiesa gan, viņai vispirms esot jāiepazīst dienesta darbs.

Kā liecina aģentūras LETA arhīvs, Cīrule ir beigusi Rīgas Politehnisko institūta (tagad Rīgas Tehniskā universitātes) Arhitektūras fakultāti, 2003.gadā ieguvusi Rīgas Biznesa institūta maģistra diplomu. 2001.gadā Cīrule tika ievēlēta apdrošināšanas AS “Balta” valdes locekļa amatā, 2003.gadā kļuva par šī uzņēmuma viceprezidenti. 2005.gadā viņa aizgājusi no darba “Baltā”, 2006.gadā sāka strādāt AS “Parekss apdrošināšanas kompānija” Pārdošanas attīstības daļas vadītājas amatā.

“Parekss apdrošināšanas kompānijai” mainot īpašnieku un pārtopot par “Gjensidige Baltic”, Cīrule kļuva par “Gjensidige Baltic” Pārdošanas attīstības daļas vadītāju. Kā liecina ieraksts viņas profilā vietnē “LinkedIn”, kopš 2012.gada viņa bija “Gjensidige Baltic” Finanšu daļas vadītāja. Kā liecina “Firmas.lv” dati, Cīrule ir arī 1994.gadā dibinātās finanšu investīciju AS “Bastions ZS” padomes locekle un vismaz savulaik bijusi šī uzņēmuma kapitāldaļu īpašniece.

Komentāri (30)

vilhelms 09.11.2016. 06.01

Svētā Puzes dižmocekļa kurjere iecēla amatā vadāmā darba specifiku galīgi nepārzinošu cilvēku. Galvenais mūszemē nav sajēga, bet gan paklausība un kungu rīkojumu bezierunu izpilde. Jaunā VID priekšniece izskatās pēc tādas, kas ar lielu degsmi pildīs “fas”,”ķepu”,”balsi”, “aport” utt. Vienīgā netīkamā komanda varētu būt “sēdēt”, tur gan sāks pretī ņurdēt.

+1
-1
Atbildēt

1

    Anonīms > vilhelms 09.11.2016. 07.24

    Nedomāju, ka ir godīgi kādam pārmest izskatu vai dzimumu,bet to,ka šāda valdības izvēle ir vairāk kā apšaubāma konkrētāku kritēriju dēļ – tas gan ir tiesa.

    Bija raidījums par Dirnēnu impēriju, bija afēra ar Koļegovu, bija un turpinās ikdienišķi ziņojumi par atklāti noziedzīgām darbībām VID -ā. Piemēram, mašīnu skenēšanas mašīna – cik tur miljonus izmaksāja mūsu budžetam, tā ir ielikta tādā robežpunktā, kur reti kāds brauc, Terehovas muitas punktā tādu vajagot kā ēst utt. utjprj. – lūk, un šādā situācijā, kad kā saka, bez emocijām no VID tiek padzīti pieredzējuši un zinošo speciālisti un pieņemtas – baltas lapas, kurām vajadzēs ne tikai mēnešus, bet gadus, lai apgūtu nozari – lūk, to es uzskatu par kārtējo Latvijas pie varas esošo bandītu “dāvaniņu” tautai.

    To es uzskatu par kārtējo bezcerības zvanu šīs valsts nākotnei. Man nav un nevar būt nekādi personīgi iebildumi pret I.CCīruli – viņa varēs censties no tīras sirds, bet tas ir tas pats , kas ratos iejūgt stirnu un gaidīt, ka tā mēslu vezumu izvilks uz lauka – nu nenotiek tādi brīnumi

    lai visi atbildīgie par šo situāciju aizrijas – jo viņi tieši un konkrēti iznīcina mūsu valsts pastāvēšanas iespēju

    0
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu