Ģimenes ārstu asociācija plāno rīkot streiku • IR.lv

Ģimenes ārstu asociācija plāno rīkot streiku

24
Sarmīte Veide. Foto: Evija Trifanova, LETA

Mediķi neapmierināti ar nākamā gada budžetu un e-veselības projektu

Neapmierinātība ar veselības sistēmu kopumā, tostarp neveiksmīgā e-veselības projekta īstenošana, kā arī nākamā gada budžeta pieņemšana, kur neesot paredzēts algu pieaugums medicīnas darbiniekiem, ir iemesls, kāpēc Latvijas Ģimenes ārstu asociācija nolēmusi rīkot streiku.

Tā šorīt intervijā LNT raidījumam “900 sekundes” stāstīja asociācijas vadītāja Sarmīte Veide, norādot, ka Saeimā pieņemtais nākamā gada budžets ir bijis pēdējais piliens, lai aktīvāk sāktu domāt par streika rīkošanu, citē aģentūra LETA. Par streika datumu asociācija lems valdes sēdē 2.decembrī un pēc tam pilnsapulcē, kur tiks pieņemts galīgais lēmums.

“Man politiķiem ir tikai viens jautājums, proti, ja viņi sevi dēvē par tautas kalpiem, tad kāpēc pirms algu palielināšanas sev atalgojums netiek palielināts mediķiem vai citām grupām, kuriem tas nav būtiski mainījies un ir pietiekami zems,” sacīja Veide.

Viņa piebilda, ka ar šādu lēmumu politiķi nevis atrisina problēmas, bet gluži pretēji, panāk, ka no Latvijas aizbrauc kvalificēti ārsti un nesen mācību iestādes beigušie mediķi izvēlas strādāt citur, jo zina, ka Latvijā viņi nespēs saņemt pienācīgu atalgojumu.

E-veselības sistēmai Veide veltīja skarbus vārdus, jo pēc testēšanas tajā neesot norādīto uzlabojumu. Tā ir palikusi tikpat lēna un neērta, jo nav saprotams, kāpēc vairākas sistēmas vietnes nepieciešams aizpildīt ar pieprasīto informāciju, skaidro mediķe. “Tas ir tikai viens piemērs, bet e-receptei sistēma vispār nav gatava. Tur nav pieejas ne tikai zāļu reģistram, bet arī nedarbojas daudzas citas opcijas, kas it kā palīdz aizpildīt pieprasītos laukus,” sacīja Veide.

Komentāri (24)

jurisml_inbox_lv 28.11.2016. 17.29

normāls ģimenes ārsts pārvietojas ar džipu , neredzu par ko te cepiens , kad juus maitas beidzot ieviesiisiet to sasodiito E mediciinu, taa jums nepatiik , jo tad naaks gaismaa viss ko juus dariet aplam , pret klientiem, noriebies.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu