Premjers: "Deputātu kvotām" atvēlētā naudas summa ir "nedaudz par lielu" • IR.lv

Premjers: “Deputātu kvotām” atvēlētā naudas summa ir “nedaudz par lielu”

18
Premjers Māris Kučinskis. Foto: Edijs Pālēns, LETA

Valdības vadītājs uzsvēra, ka līdzekļi deputātu priekšlikumiem tiekot atvēlēti visos parlamentos, jo parlamentāriešus nevar atstāt bez rīcības iespējām.

Pilnībā atteikties no “deputātu kvotām” budžetā nevar, tomēr šoreiz tam atvēlētais līdzekļu apmērs ir “nedaudz par lielu”, uzskata Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS), ziņo LETA.

Valdības vadītājs uzsvēra, ka līdzekļi deputātu priekšlikumiem tiekot atvēlēti visos parlamentos, jo parlamentāriešus nevar atstāt bez rīcības iespējām. 

Pilnībā atteikties no šāda naudas sadales mehānisma nevar, uzskata politiķis. Vienlaikus Kučinskis pauda viedokli, ka “šoreiz, šķiet, mazliet šī līnija pāriet pāri”, proti, deputātu priekšlikumiem atvēlētais finansējums ir nedaudz par lielu. 

Kučinskis atgādināja, ka šis ir pirmais viņas vadītās valdības veidotais budžets, un tagad par viņa darbu varot izdarīt vairākus secinājumus. 

Premjers uzskata, ka neviens nezaudētu, ja iepriekš būtu vienojušies par iespēju pabeigt budžeta izskatīšanu vairākās dienās. Diez vai tas vajadzīgs naktī, piebilda politiķis. 

Ministru prezidents uzteica opozīciju par konstruktīvām debatēm sēdes pirmajā daļā, kad bija diskusijas par budžeta paketi. 

Kā ziņots, Saeima šonakt pēc aptuveni 20 stundas ilgas sēdes pieņēma nākamā gada valsts budžetu, kurā plānotie ieņēmumi ir lielāki nekā 8 miljardi eiro, savukārt izdevumi – ap 8,4 miljardiem eiro, līdz ar to plānots budžeta deficīts. Vērtējot budžeta likumu, Saeimā atbalstīti deputātu priekšlikumi par aptuveni 20 miljoniem eiro. Deputāti lēma atvēlēt finansējumu dažādiem sporta infrastruktūras objektiem, reliģiskām organizācijām, kā arī dažādiem pašvaldību projektiem.

Komentāri (18)

kristaps_freimanis 24.11.2016. 12.51

Jā, kādus 20 miljonus par lielu.

+8
0
Atbildēt

0

Ozols 24.11.2016. 10.50

Kučinskis ir pārpratums premjera amatā.

+8
-1
Atbildēt

4

    zanE. > Ozols 24.11.2016. 23.35

    …DD1…nē, Kučinskis ir ZZS un NA kopprodukts…jo sliktāk valstij, jo labāk populistiem…un NA to ir perfekti sapratusi…

    +1
    -9
    Atbildēt

    0

    otra puse > Ozols 25.11.2016. 12.28

    Ja Āboltiņa nebūtu aicinājusi savulaik valdībā Lemberga partiju paralēli norokot Reformu partiju, oligarhu pakalpiņš Kučinskis nebūtu ar oligarhu pakalpiņa Vējoņa (kurš arī ievēlēts ar Vienotības palīdzību) svētību iecelts šajā amatā.

    Diemžēl Vienotības biedru vairākums pat tagad to nav sapratuši, jo šī kundze ar saviuem domubiedriem ne tikai nav izslēgta no partijas, bet pat atrodas valdes sastāvā.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    DD1 > Ozols 24.11.2016. 16.39

    > Ozols

    Kučinskis ir “Vienotības” iekšējās konkurences un pārkombinēšanās blakusprodukts.

    +4
    -1
    Atbildēt

    0

    klusais > Ozols 25.11.2016. 09.42

    zane – te nu DD1 teiktajam būs vairāk taisnības :)

    +5
    -1
    Atbildēt

    0

dzeris49 24.11.2016. 19.54

Skaisti, veselībai atvēlē “veselus”1,7% no IKP, trīsreiz mazāk, kā Igaunijā un Lietuvā, mazāk kā jebkur Eiropā bet, 20 miljonus iedod deputātiem “kabatas naudai, par paklausību.

Kaut kas tik pretīgs, cinisks un amorāls vēl nekur nav redzēts.

+5
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu