Deputāts Kalnozols sodīts par nesadarbošanos ar nodokļu administrācijas amatpersonām • IR.lv

Deputāts Kalnozols sodīts par nesadarbošanos ar nodokļu administrācijas amatpersonām

23
Saeimas deputāts Valdis Kalnozols. Foto: Edijs Pālēns, LETA

Iepriekšējā Saeimas sesijā administratīvi sodīti desmit parlamentārieši.

Saeimas deputāts Valdis Kalnozols (ZZS) šovasar ir sodīts par nesadarbošanos ar nodokļu administrācijas amatpersonām, ziņo LETA. 

Kā liecina Saeimai sniegtā informācija par administratīvi sodītiem deputātiem iepriekšējā sesijā vai to starplaikā, kopumā sodīti desmit parlamentārieši, no kuriem astoņi saukti pie atbildības par ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem. Kalnozolam piemērots naudas sods par nesadarbošanos ar nodokļu administrācijas amatpersonām. Šis lēmums pieņemts Valsts ieņēmumu dienestā, un tas stājies spēkā 23.jūnijā. 

Savukārt Veiko Spolītim (V) piemērots 100 eiro naudas sods. Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā pieņemts šāds lēmums (KNAB) saistībā ar amatu savienošanas ierobežojumu izpildes kārtības neievērošanu un amatpersonai noteikto ierobežojumu un aizliegumu pārkāpšanu. Šis lēmums stājies spēkā 11.augustā.

 KNAB jau iepriekš informējis, ka Spolītis nav ievērojis likumā noteiktos speciālos valsts amatpersonas amata savienošanas ierobežojumus. Politiķis no 2014.gada novembra līdz 2015.gada jūnijam, Saeimas deputāta amatu savienojot ar aizliegtu SIA “B & B Spool” valdes locekļa amatu, ir pārkāpis likumā viņam kā Saeimas deputātam noteiktos speciālos valsts amatpersonas amata savienošanas ierobežojumus. 

Spolītis pēdējo uzlikto naudas sodu jau samaksājis, iepriekš informēja KNAB. 

Šāds apkopojums par deputātu pārkāpumiem iesniegts Saeimai, jo šogad maijā parlaments pieņēma Satversmes grozījumus, atsakoties no parlamentāriešu imunitātes administratīvo pārkāpumu gadījumos. Pašreizējā kārtība nosaka, ka reizi kārtējās sesijas laikā Saeimas sēdē paziņo par iepriekšējās sesijas un starpsesiju laikā administratīvi sodītajiem deputātiem. Šis ir pirmais gadījums, kad Saeimas iesniegts šāds apkopojums pēc Satversmes izmaiņām.

Komentāri (23)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu