Dzintars: Par bēgļu aizbraukšanu nav jāraizējas • IR.lv

Dzintars: Par bēgļu aizbraukšanu nav jāraizējas

96
Raivis Dzintars. Foto: Evija Trifanova, LETA

Cilvēkus nav jācenšas Latvijā noturēt, uzskata Nacionālās apvienības politiķis

Par bēgļu aizbraukšanu mums nav jāraizējas, drīzāk var pat teikt, ka situācijā, kad mums jau ir integrācijas problēmas ar esošo etnisko sastāvu, tas ir labi, intervijā laikrakstam “Neatkarīgā” pauž Nacionālās apvienības “Visu Latvijai!”-“Tēvzemei un brīvībai”/LNNK (VL-TB/LNNK) līdzpriekšsēdētājs Raivis Dzintars, citē aģentūra LETA.

Politiķis pauž pārliecību, ka nav vajadzīgi ārkārtēji pasākumi, lai cilvēkus, kuri nevēlas Latvijā uzturēties, noturētu ar varu. “Acīmredzot viņiem prioritāte nav drošība, bet ekonomiskais izdevīgums,” norāda Dzintars. Viņš ir pārliecināts, ka tādu lēmumu pieņemšana, kas var radīt neapmierinātību Latvijas iedzīvotājos, radot kādas jaunas privilēģijas patvēruma meklētājiem, var radīt sociālu spriedzi, un tas nav taisnīgi.

Kā vēstīts, Latvija Eiropas Savienības (ES) pārvietošanas programmā kopumā uzņēmusi 154 personas, liecina Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes (PMLP) dati. No tām statuss ir piešķirts 56 personām – bēgļa statusu ir ieguvušas sešas personas un alternatīvo statusu – 50 personas. Bēgļa statusu piešķir bez noteikta termiņa, alternatīvo – uz gadu.

Pēdējās pārvietotās personas uzņemtas 7.novembrī, kad uz Latviju no Grieķijas pārvietoti 16 sīrieši, tajā skaitā astoņi nepilngadīgi bērni, kuriem nepieciešama starptautiskā aizsardzība. Vairākums pārvietoto personu jau ir pametušas Latviju, turpinot saņemt pabalstus, kurus finansē no Eiropas Savienības piešķirtajiem līdzekļiem.

Komentāri (96)

ierados 14.11.2016. 11.04

    Ēriks > ierados 14.11.2016. 11.53

    Un ko tu ar to gribēji pateikt?Ka mums jābūt tik atvērtiem,lai ņemtu pretī visu bez šķirošanas un mēģināt paturēt pat tos,kas mūs negrib,kuriem par mums nav nekādas intereses?

    +5
    -9
    Atbildēt

    0

Absints 14.11.2016. 18.03

Es piekrītu Dzintaram. Mūsu politiķu mazspēja ir devusi pozitīvu rezultātu- visi bēgļi ir prom. Pie kam interesanti, politiķi tā negribēja, tā vienkārši iznāca. Politiķi gribēja sekot Briseles norādēm, un piešķīra bēgļiem tādas priekšrocības, kādas nav pamatiedzīvotājiem. Bet visi labumi beidzas tai brīdī, kad formāli bēglis kļūst par vienu no mums. Un, ja Rīgā ir grūti atrast samaksājumu īres dzīvokli vietējam, tad tikpat grūti ir bēglim. Tāpat ar darbu- ja darba devējam jāizvēlas starp vietējo un bēgli, tad viņš labāk izvēlas vietējo. Savukārt, melnstrādnieku un apakšbikšu mazgātāju vietas Latvijā ir par maz. Ne velti Latvijas iedzīvotāji paši ekonomiski bēg to darīt uz Īriju un citām Rietumeiropas zemēm. Tā ka no vienas puses varam priecāties par mūsu politiķu “gudrību”, kas mēģināja, bet nevarēja uztaisīt likumu kopumu, lai bēglis gribētu palikt Latvijā- no otras puses, Latvijas dzīves apstākļi ir tādi kā ir, un bēglim tajos ir jāiekļaujas. Domāju, ka patreizējais rezultāts ir labākais, kāds var būt. Bēgļus esam gatavi pieņemt, tos uzņemam, bet tad tie paši aizbrauc. Tādējādi izpildam Briseles prasības, bet bēgļu… nav!

Un vēl – manuprāt, par maz akcentējam to, ka mums jau ir daudz ekonomisko bēgļu, kas Latvijā ieplūda padomju laikos. Un tur nu ar to integrāciju, kā ir ,tā ir.

Tāpēc gan Eiropā, gan Latvijā ir jāmaina paradigma- bēgli nevar integrēt, to var tikai asimilēt.. Mēs savu piekto kolonu integrējam 25 gadus, Eiropa var redzēt rezultātu- vai šī kopiena ir integrēta? Ir mediji, prese, bērnudārzi, skolas, baznīcas, darba vietas “integrējamo” valodā.., ir pretdarbība pret valsti, ir atseviškas pašaldības, kas jau ir bēgļu rokās, tiem ir savi svētki, savs dzīves ritums utt. Kāds pamats Eiropai uzskatīt, ka arābu bēgļu “integrācija” būs savadāka? Naivums?

Mēs jau svinam Masļeņicu, Vācijā skolās sāk mācīt islamu. Virzība tā pati…

Mūs izglābs aukstums un bads, teica Rībena.

+7
-4
Atbildēt

5

    Miervaldis > 14.11.2016. 18.15

    Latvieši ekonomiski nebēg, viņi izmanto Eiropas kopējā tirgus piedāvātās iespējas. Rietumeiropā viņi strādā kā visi, saņem kā visi un tikpat arī maksā. Acīs nevienam nelec. Ja kāds sīrietis tā dzīvotu pie mums, tad par viņa integrēšanos nebūtu jāstrīdas.

    +1
    -4
    Atbildēt

    0

    edge_indran > 14.11.2016. 20.56

    ———-

    “Viņus” izmanto:

    “Starp Lielbritānijā no verdzības atbrīvotajiem strādniekiem ir arī viens Latvijas valstspiederīgais. Kā ziņots, Lielbritānijā nomaļā īru klejotāju nometnē no faktiskas verdzības apstākļiem nedēļas nogalē izglābti 24 strādnieki, kuru vidū ir arī vairāki austrumeiropieši.”

    http://www.kasjauns.lv/lv/bildes/Latvija/00.2011/13.09.2011/policisti.jpg

    http://www.kasjauns.lv/lv/zinas/58387/starp-lielbritanija-atbrivotajiem-vergiem-ari-latvijas-valstspiederigais

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    Miervaldis > 14.11.2016. 21.21

    Kremļa algotnis spamerttrollis piesaka idiotspamošanas un neaizvēršanās šovu?

    Vēl viens idiotspamu saturošs komentārs tiek uzskatīts par oficiālu šova pieteikumu.

    +1
    -2
    Atbildēt

    0

    edge_indran > 14.11.2016. 23.28

    ———–

    Vēl platāks smaids!

    http://media.tumblr.com/tumblr_m6v66lJ5K61r0taux.jpg

    +2
    -2
    Atbildēt

    0

    Miervaldis > 15.11.2016. 10.11

    Pieteikums nav ieskaitīts. Idiottroļļa komentārs drīkst būt idiotisks, bet tam jābūt par tēmu! Mēģini vēlreiz, idiottrolli!

    0
    0
    Atbildēt

    0

janis_laiks 14.11.2016. 17.36

Satraukties par bēgļu pazušanu vajadzētu 2 gadījumos:

• ja tie arī pēc valsts pamešanas turpina saņemt kaut centu no Latvijas budžeta. Vai mūsu “gudrīši” pieņēma noteikumus bēgļiem pēc igauņu parauga, kuros skaidri bija definēti spēles noteikumi, to starpā, ka neko nesaņem, ja pamet valsti, vienalga kāds šiem statuss un motivācija? Man šķiet, ka pieņēma, kā parasti, kaut kādu jēlo vidusceļu, kur naudas saņēmējam nav nekādas atbildības, – nodokļu un ES nauda taču, ne jau privātā, to var trallināt un izdāļāt uz nebēdu.

• ja ES uzskatīs, ka uzņemšanas kvotas ar to nav izpildītas un pieņems sankcijas, piem., neļaus izvēlēties tīkamākos, palielinās limitus, prasīs palielināt pabalstus, lai atvieglotu integrāciju, piešķirt vairāk atvieglojumu, utt.

+3
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu