Maksātnespējas procesa reformas sola ieviest ar nākamo gadu • IR.lv

Maksātnespējas procesa reformas sola ieviest ar nākamo gadu

19
Gaidis Bērziņš. Foto: Ieva Lūka, LETA

Bērziņš atzīst – līdzšinējās nepilnības var būt mazinājušas Latvijas globālo konkurētspēju

Mūsu uzdevums ir maksātnespējas procesa reformu pirmo efektu iedzīvināt no nākamā gada 1.janvāra, šorīt LTV raidījumā ”Rīta Panorāma” sacīja Saeimas deputāts, Nacionālās apvienības “Visu Latvijai!”-“Tēvzemei un brīvībai”/LNNK (NA) līdzpriekšsēdētājs Gaidis Bērziņš.

”Darba grupa strādā, ir 187 priekšlikumi, arī kontroversiāli, esam sanākuši šonedēļ jau divas reizes,” uzsvēra Bērziņš, ”valda vienprātība par reformām. Tām atbalstu paudusi arī Ārvalstu investoru padome, Tirdzniecības un rūpniecības kamera un Darba devēju konfederācija, kas šajā reformā ir mūsu lielākie sociālie partneri.”

Bērziņš atzina, ka maksātnespējas procesa nepilnības varētu būt viens no aspektiem, kāpēc Latvija vienīgā no Baltijas valstīm noslīdējusi globālās konkurētspējas indeksā, gan norādot – dažādiem reitingiem ir atšķirīgi vērtēšanas kritēriji.

Otrdien Saeimas Juridiskajā komsijā atbalstītas valdības virzītās iniciatīvas – procesa sertifikācijas nodošana valstij, uzraudzības institūcijas stiprināšana resursu un funkciju ziņā, skaidroja Bērziņš. ”Tiesiskās aizsardzības procesā tiks pavērtas durvis brīvajam tirgum, proti, personas, kas to uzrauga, būs ne tikai administratori, bet arī ļoti plašs personu loks, par ko vēl notiek diskusijas.”

Jautāts, kāpēc reformas maksātnespējas jomā tik ilgi vilcinātas, lai arī medijos vēstis par strīdīgiem gadījumiem, investoru un uzņēmēju aicinājumi labot situāciju izskanējuši ilgstoši, Bērziņš skaidroja, ka problēma nav tikai Tieslietu ministrijas atbildība: ”Mēs runājam par krimināla rakstura pārkāpumiem, ko izmeklē policija un uzrauga prokuratūra. Iekšlietu ministrijas teikusi, ka tam ir zem kapacitāte, bet ceram, ka to uzlabos policistu algu reforma, un policija varēs reaģēt tādos gadījumos, kā dzirdam publiskajā telpā.”

Komentāri (19)

dzeris49 05.10.2016. 10.43

Ahā, nākamgad gan, iestāsies komunisms, un vēl NA, pilnīgi noteikti,sāks iestāties par vispārējo labumu, attieksies no TM un Rasnača, un beigs melot un liekuļot, un sāks cīnīties ar MNA un par tiesiskumu, lai valstij nebūtu jāzaudē desmitiem un simtiem miljoni gadā tikai tāpēc, ka nacionālblēži to visu piesedz, sirdsapziņa ierunāsies.

“Morgen, morgen, nicht nur heute, sagen alle alte Leuten”.

+9
-3
Atbildēt

7

    Ēriks > dzeris49 05.10.2016. 13.21

    Jebkuram loģiski domājošam cilvēkam būtu skaidrs,ka ar labiem likumiem vien nevar nodrošināt tiesiskumu,kādam arī jāizķer tie,kas likumus pārkāpj,bet profesionāliem NA gānītājiem jau tas ir vienalga,tikai maļ savu maļamo.Ja tagad būtu ieviesta kimsk ierosinātā kārtība,dzera komentārs noteikti būtu starp tiem,par kuriem būtu jāziņo kā par neatbilstošu.

    +2
    -9
    Atbildēt

    0

    atrium > dzeris49 05.10.2016. 10.46

    dzeris49

    Kāpēc Vienotība prokremliskā kleptokrātija un sodomija tik krampjaini turās pie ĀM un IeM, bet negrib “sakārtot” tieslietas?

    +4
    -10
    Atbildēt

    0

    andrejs > dzeris49 05.10.2016. 11.10

    kozļika policija ir atteikusies uzsākt kriminālprocesu pret krievu kolonisti, kas ieteica “iznīcināt 12 tūkstošus” latviešu, kas ar saviem parakstiem atbalstīja prasību aizvākt okupācijas pieminekli no mūsu galvaspilsētas.

    +3
    -8
    Atbildēt

    0

    Ēriks > dzeris49 05.10.2016. 20.06

    Kas vainas vadlīnijām un kur te ir pretrunas?

    0
    -3
    Atbildēt

    0

    Ēriks > dzeris49 06.10.2016. 10.12

    Likums pedofilu lietā netika ievērots:

    Kā ziņots, Liepājas tiesā šī gada 19.janvārī bija plānots atkārtoti sākt skatīt pirmajā instancē tā dēvēto Liepājas pedofilijas lietu. Kurzemes apgabaltiesa, pasludinot lēmumu krimināllietā par netiklu darbību veikšanu ar mazgadīgu personu, pērn rudenī nolēma atcelt Liepājas tiesas 2015.gada 13.jūlija spriedumu pilnībā un nosūtīt lietu jaunai izskatīšanai pirmās instances tiesai.

    Šāds lēmums pieņemts, jo tiesa konstatēja, ka pirmās instances tiesa iztiesāšanā pieļāvusi Kriminālprocesa likuma normu pārkāpumu, kas nosaka, kādos gadījumos tiesas izmeklēšana var notikt, neveicot pierādījumu pārbaudi, informēja Kurzemes apgabaltiesas pārstāve Zina Purina.

    http://www.liepajniekiem.lv/zinas/kriminalzinas-negadijumi/liepajas-pedofilijas-lieta-atjaunota-tiesvediba-lietu-turpinas-skatit-novembri-188598

    Turklāt,ne jau visi likumi pieņemti NA ministrēšanas laikā,pēdējam TM uzvelt visu vainu nav racionāli,tad pa īstam kādiem juristiem vajadzētu izanalizēt,kuras partijas TM laikā pieņemti kvalitatīvākie vai gluži otrādi,nekvalitatīvākie likumi.

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    kimsk > dzeris49 06.10.2016. 08.14

    Ērik, diemžēl jebkura tiesiskuma pamats ir likumi. Lielākā daļa no noķertajiem blēžiem tiek palaista brīvībā tieši tāpēc, ka NAV LIKUMA, ar kuru varētu pamatot notiesāšanu. Tas attiecas ne tikai uz maksātnespējas administratoriem/tiesu izpildītājiem un citām tieslietu ministra kvēli mīlētām profesijām, kurās tieši likumu neesamības dēļ nav iespējams ieviest kārtību, bet arī uz vēl vienu īpašā NA aizsardzībā esošu ļaužu grupu – pedofiliem, atceries vien to skaļo lietu Liepājā, kur diviem neliešiem sākumā tiesnese piesprieda LIKUMĀ paredzēto sodu – sabiedriskos darbus. Atceros arī kaut kādu narkotiku vairumtirgotāju, kuru tiesnese atbrīvoja no pirmstiesas apcietinājuma, jo likums paredzēja tādu iespēju, un kurš pazuda zilajā tālē kopā ar visu cukurslimību. slimu sirmu māmulīti un bariņu kuslu mazu bērniņu (tas bija atbrīvošanas pamatojums). Nav pilnīgi nekādas jēgas policijai izstrādāt operatīvo pasākumu plānus, nogrābt neliešus aiz rokas un pēc tam noskatīties, kā tiesnesis tos palaiž brīvībā.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    zanE. > dzeris49 05.10.2016. 13.39

    …nu, nu…ir.lv dzīvnieku ferma nav lasījusi NA fīrera tviterierakstus?…oi, nav labi, nav labi!…

    Jānis Iesalnieks ‏@JanisIesalnieks

    Arī Saeimas Juridiskā komisija konceptuāli atbalsta @Tieslietas un @VienotibaLV piedāvātos uzlabojumus maksātnespējas procesu uzraudzībā.

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

kimsk 05.10.2016. 10.15

Un tik stiepj, un tik velk garumā, NA ierastajā stilā vainojot citus, nevis paši uzņemoties vainu. Kapacitātes (spriestspējas, rīcībspējas un domātspējas) trūkums ir raksturīgs tieši NA ministriem (izņemot kultūras ministri) un NA Saeimas deputātiem (izņemot Šnori), un visklasiskākais jebkādas ministram nepieciešamās kapacitātes deficīta piemērs ir Rabarberu Džo.

+5
-1
Atbildēt

0

zanE. 05.10.2016. 13.41

…un te vēl viens NA fīrera tviterieraksts, kurā viņš “devis zaļo gaismu”…

Jānis Iesalnieks ‏@JanisIesalnieks

Saskaņošanā devu zaļo gaismu IZM likumprojektam, kas ļaus atlaist nelojālos skolotājus/direktorus. Par šo darbu Šadurski var paslavēt.

+2
-1
Atbildēt

3

    andrejs > zanE. 05.10.2016. 15.54

    kas zanei atkal nepatīk? Ka kaut cik necik latviskās partijas sadarbojas?

    +3
    -8
    Atbildēt

    0

    atrium > zanE. 05.10.2016. 13.50

    zanE …

    Konsekvence un atbildība.

    +2
    -5
    Atbildēt

    0

    zanE > zanE. 05.10.2016. 17.45

    …pag, lielā nepatika un riešana gan ir no Tavas un deģenerāļa kompānijas puses…tāpēc iesaku – vispirms iepazīties ar savas partijas fīrera vadlīnijām un nostādnēm, lai nenonākat pretrunās…

    +6
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu