No Kalē "Džungļiem" pirmajā dienā evakuēti 2318 imigranti • IR.lv

No Kalē “Džungļiem” pirmajā dienā evakuēti 2318 imigranti

29
Foto: Reuters-LETA

Lielbritānijā uzņem vairākus simtus nepilngadīgo bēgļu

Francijas ziemeļdaļas pilsētas Kalē nelegālo imigrantu nometnes “Džungļi” likvidācijas operācijas pirmajā dienā no tās evakuēti 2318 imigranti, pavēstīja Francijas iekšlietu ministrs Bernārs Kaznēvs, vēsta aģentūras LETA-AFP.

No tiem “1918 pieaugušie pameta Kalē 45 autobusos, kas devās uz 80 uzņemšanas un orientēšanas centriem 11 Francijas reģionos,” žurnālistiem sacīja ministrs. 400 nepilngadīgo pirms nosūtīšanas citviet “nogādāti pagaidu uzņemšanas centros” nometnes teritorijā, viņš piebilda.

Šonedēļ evakuācija turpinās, un nedēļas laikā plānots nelegāli izveidoto nometni atbrīvot pavisam. Ministrs pateicās Anglijai par finanšu atbalstu, kā arī piebilda, ka briti savā valstī uzņēmuši 300 nepilngadīgos.

Nometne pie Kalē ostas izveidojās 2015.gada pavasarī, kad Eiropā ieradās vairāk nekā miljons nelegālo imigrantu. Tajā kādu laiku dzīvoja vairāk nekā 10 000 migrantu, bet pēdējā dienās viņu skaits sarucis līdz apmēram 6400. ”Džungļi” nodēvēti par simbolu Eiropas nespējai sekmīgi atrisināt bēgļu krīzi.

Migrantus Kalē piesaistīja kā vieta, no kuras nokļūt Lielbritānijā, kur daļai migrantu ir radinieki un, kā daudzi uzskata, ir labākas iespējas atrast darbu. Francijas varasiestādes pirmdien, 24.oktobrī, sāka Kalē nelegālo imigrantu nometnes evakuācijas un likvidācijas operāciju. Operācijā iesaistīti aptuveni 1200 policisti un drošības spēku darbinieki.

Migrantu nemitīgie mēģinājumi iekāpt kravas automašīnās, kas ar prāmi vai vilcienu dodas pāri Lamanšam uz Lielbritāniju, pamudināja varas iestādes uzcelt mūri, lai atturētu migrantus no galvenā ceļa, kas ved uz prāmju ostu. “Džungļu” iemītnieki lielākoties ir no Afganistānas, Sudānas un Eritrejas.

Komentāri (29)

traductrice 25.10.2016. 11.04

Tas izskatās apmēram tāpat kā pie mums “cīnās” ar Rīgas mežacūkām (vai bebriem) – savāc, aizved pārdesmit km tālāk un izlaiž. Sorry par salīdzinājumu, taču rezultāts ir identisks – vai nu tās pašas, vai citas [cūkas] ir atpakaļ. Atgriešanās ātrumu var izskaitļot, šķiet, 4. klases matemātikas uzdevumā.

+6
0
Atbildēt

0

aivarsk 25.10.2016. 10.12

Cerams,ka viņi ir evakuēti atpakaļ uz savām Somālijām, Mali, Kongo un Zairām!

+1
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu