Rīgas Centrāltirgus priekšnieks un nomnieks vaino viens otru kukuļošanā • IR.lv

Rīgas Centrāltirgus priekšnieks un nomnieks vaino viens otru kukuļošanā

25
Foto: Ieva Lūka, LETA

Tirgus vadība atbrīvojas no nomnieka un pārņem daļu slēgtās teritorijas

Akciju sabiedrības “Rīgas Centrāltirgus” valdes priekšsēdētājs Andris Morozovs un nomnieka SIA “KN un partneri” valdes loceklis Armands Gritāns vaino viens otru kukuļa pieprasīšanā un piedāvāšanā, svētdien vēsta TV3 raidījums “Nekā personīga”.

“KN un partneri” Centrāltirgū ienāca pirms 19 gadiem, tā piederēja “Parex” bankas Kredītu un līzinga departamenta direktoram, pašreizējam Rīgas domes deputātam no “Saskaņas centra” Mihailam Kameņeckim un šīs bankas darbiniekiem. Kad Rīgā pie varas nāca “Saskaņa”, paplašinājās uzņēmuma teritorijas centrāltirgū. Tai iznomāja zivju paviljonu un blakus esošo teritoriju. Firma iznomāja to tālāk tirgotājiem. 2014.gadā Kameņeckis savas daļas ”KN un partneri” pārdeva uzņēmējiem, kas apsaimniekoja tā dēvēto nakts tirgu.

Tagad līgums ar uzņēmumu tiek lauzts. Gritāns raidījumam klāstījis, ka lūdzis palīdzību Saeimas deputātam, kādreizējam kolēģim Andrejam Elksniņam (S). Deputāts ieteicis runāt ar “Rīgas Centrāltirgus” valdes priekšsēdētāju Morozovu. Viņš Gritānam esot prasījis 600 000 eiro. Gritāns atbildējis, ka viņam tādas naudas neesot. Tad Morozovs pateicis, ka nevarot palīdzēt.

Savukārt “Rīgas Centrāltirgus” valdes priekšsēdētājs apgalvo, ka vēlējies tikai piedzīt parādu par nomu, un tā neesot tik liela summa. Pēc sarunas, kurā it kā esot apspriesti 600 000 eiro, firmas vadītājs Gritāns vērsies Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā. Savukārt Morozovs esot aizgājis pie Valsts policijas priekšnieka Inta Ķuža ar sūdzību, ka Gritāns viņam grib iedot 30 000 eiro kukuli.

Kā iepriekš ziņoja LETA, laužot līgumu, “Rīgas Centrāltirgus” atbrīvojas no apakšnomnieka un tirdzniecības vietu iznomātājas SIA “KN un partneri” īpašnieces un iepriekšējo “KN un partneri” saistību pārņēmējas SIA “Mercados”, pārņemot apsaimniekošanā tirgus slēgto teritoriju. Kā skaidroja Morozovs, lēmums par līguma laušanu ar apakšnomnieku ir pamatots ar to, ka apakšnomnieks, kura apsaimniekošanā līdz 31.oktobrim vēl būs 7700 kvadrātmetri Centrāltirgus slēgtās teritorijas, neesot pildījis līgumā paredzētās saistības. Gritāns norāda – pēc viņa domām, līguma laušana ir nepamatota, un uzņēmums tiesā apstrīdēs Centrāltirgus lēmumu.

Komentāri (25)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu