VID Nodokļu parādu piedziņas pārvaldes direktors Čerņeckis iesniedzis atlūgumu • IR.lv

VID Nodokļu parādu piedziņas pārvaldes direktors Čerņeckis iesniedzis atlūgumu

23
Kaspars Čerņeckis. Foto: Ieva Čīka, LETA

Viņš norādīja, ka sīkāk atlūguma iemeslus varēs paskaidrot pēc tam, kad VID ģenerāldirektora pienākumu izpildītāja Dace Pelēkā parakstīs rīkojumu par viņa atbrīvošanu no amata.

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Nodokļu parādu piedziņas pārvaldes direktors šorīt iesniedzis atlūgumu, aģentūrai LETA apstiprinājis Kaspars Čerņeckis.

“Patlaban plašākus komentārus nesniegšu. Šo lēmumu pieņēmu ne pēc labas gribas, es biju spiests to darīt,” sacīja Čerņeckis.

Viņš norādīja, ka sīkāk atlūguma iemeslus varēs paskaidrot pēc tam, kad VID ģenerāldirektora pienākumu izpildītāja Dace Pelēkā parakstīs rīkojumu par viņa atbrīvošanu no amata.

Jau ziņots, ka šogad augusta beigās Administratīvā apgabaltiesa nolēma atstāt negrozītu Administratīvās rajona tiesas lēmumu, ar kuru Čeņecka pieteikums par rīkojuma, ar kuru viņš pārcelts amatā, atcelšanu un lūgums apturēt minētā lēmuma darbību atstāts bez izskatīšanas. Līdz ar to viņa sūdzība par šo lēmumu tika noraidīta.

Jūlijā Administratīvā rajona tiesa atstāja bez izskatīšanas Čerņecka pieteikumu par rotācijas rīkojuma apstrīdēšanu. Lai gan Administratīvā rajona tiesa pieņēma Čerņecka pieteikumu, tomēr, izskatot lūgumu par minētā rīkojuma darbības apturēšanu, secināja, ka pieteicējam vispirms ar apstrīdēšanas iesniegumu bija jāvēršas Finanšu ministrijā un tikai pēc tam, kad noslēdzies apstrīdēšanas process iestādē, būtu tiesības iesniegt pieteikumu tiesā, pārsūdzot Finanšu ministrijas pieņemto lēmumu. Līdz ar to tiesa secināja, ka Čerņecka pieteikums atstājams bez izskatīšanas.

Tā kā pieteicēja lūgums par minētā VID ģenerāldirektores rīkojuma darbības apturēšanu saistīts ar pamatprasījumu lietā, proti, šī rīkojuma atcelšanu, tad atstājams bez izskatīšanas arī lūgums par šī rīkojuma darbības apturēšanu, proti, pagaidu aizsardzības piemērošanu lietā.

Kā iepriekš vēstīja Latvijas Televīzija, savā pieteikumā tiesai Čerņeckis esot norādījis, ka ir pārcelts bez paša piekrišanas, viņa ienākumi sarukuši par teju 160 eiro mēnesī, kā arī esot sagrauta viņa reputācija, jo rotācija publiski tiek saistīta ar vēlmi atbrīvoties no negodprātīgiem darbiniekiem.

Finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS) iepriekš pauda, ka Čerņeckis nav ticis galā ar pienākumiem, bet tagad pretojas izmaiņām. “Tas, ka viņš nav piekritis rotācijai uz ārpusi, ir pretdarbība. Tas, ka viņam nav iespējams strādāt kā vietniekam un dot norādījumus Muitas policijas un Finanšu policijas vadībai, skaidrs, ka viņš ar to nav apmierināts un gatavs tiesvedībai, to var uzskatīt par pretdarbību,” norādīja ministre.

Čerņeckis maija nogalē tika pārcelts amatā par VID Nodokļu parādu piedziņas pārvaldes direktoru.

Kopumā dažādas rotācijas skāra 39 VID darbiniekus, tajā skaitā 22 dažāda līmeņa vadītājus.

 

Komentāri (23)

dzeris49 21.10.2016. 12.29

Cerams, Klusais, kas to “virtuvi” pazīst, kaut ko nokomentēs, kas tur ir par lietu.

+1
0
Atbildēt

3

    klusais > dzeris49 21.10.2016. 20.08

    dzeris – diemžēl problēmai ar nodokļu shēmām ir jau gara , gara bārda … un nezinu kam jānotiek , lai ko radikālu tajā mainītu . Kapēc ? Atbilde ir vienkārša – ir pārāk liela nauda iesaistīta , lai pat pats labākais ierēdnis spētu to sagraut …

    Kas ir interesanti , tad tas , ka organizātori galvenajos vilcienos nemainās … parausta mazos “zaļotnijos” , bet lielās shēmas kā gāja , tā turpina iet . Par PVN Švecova minēja , ka aprēķini ir 200 mio gadā , ko nosacīti veic ar 60 čaulu firmām . Un 200 mio ir cipars par kuru ir vērts arī riskēt , jo aptuveni ir puse ko prasa par pakalpojumu. Domāju , ka Čerņeckim ar bija sarkanās līnijas , kuras nepārkāpt , es dažas pat nojaušu , jo Latvija maza , bet ilglaicīgie darboņi zināmi . Atliek vien saprast kurš tur rokās šīs sviras … un esmu pārliecināts , ka galvenie turētāji nav politiķi .

    Ja par tēmu no sērijas – piem mums viss slikti , bet tur … – tad nu ieskats pēdējā ķērienā – http://financenet.tvnet.lv/zinas/631010-eiropas_policija_veikusi_plasu_operaciju_pret_pvn_krapniekiem

    Lūk tas ir vēriens … un atrada tikai 0.5 mio skaidras naudas , smieklīgi maz .

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    dzeris49 > dzeris49 21.10.2016. 18.04

    Jā, optimismu tas viss nerada.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    klusais > dzeris49 21.10.2016. 14.59

    Dzeris – ko tur ko komentēt … Čerņeckis vienkārši neder jaunajai komandai , jo vienkāršī pārāk labi visu saprot un zin kas un kā notiek. Vienu brīdi pat gāja runa , ka meklē ceļus kā viņu atlikt atpakaļ vietnieka amatā , bet izskatās , ka nevienojās . Man gan vairāk interesanti paanalizēt kā viņš no bezkompromisu cilvēka kāds viņš ienāca FP vadībā ar Repšes atbalstu nolaidās līdz līmenim , kad kļuva par Pētersones klēpja sunīti …

    P.S. Džekam ziemas stresi vainagojās arī ar nopietnām veselības problēmām …

    +5
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu