Nākamnedēļ Rīgā notiks starptautiskais amatierteātru festivāls "Rīga spēlē teātri" • IR.lv

Nākamnedēļ Rīgā notiks starptautiskais amatierteātru festivāls “Rīga spēlē teātri”

28
Festivāla publicitātes attēls

Izrāžu apmeklējums ir bez maksas

No 22.oktobra līdz 27.oktobrim notiks starptautiskais amatierteātru festivāls “Rīga spēlē teātri 2016”, raksta aģentūra LETA.

Sestdien, 22.oktobrī, plkst.12 bērnu un jauniešu centra “Rīgas Skolēnu pils” teātra zālē notiks teātra “Zīļuks” izrāde “Lolitas brīnumputns”, kuru pēc Annas Brigaderes lugas motīviem iestudējusi režisore Laura Paegle. . Tāpat sestdien plkst.18 kultūras telpā “Trīs māsas” kultūras un tautas mākslas centra “Ritums” studijteātris “Aka” rādīs serbu dramaturģes Biļanas Srbļanovičas izrādi “Siseņi”, kas ir par ļaudīm, kuri grib iegūt visu, neko nezaudējot un neko nemaksājot. Izrādes režisore – Ligita Smildziņa. 

Svētdien, 23.oktobrī, plkst.12 “Rīgas Skolēnu pilī” notiks teātra “Zīļuks” muzikālais Annas Brigaderes lugas “Sprīdītis” iestudējums bērniem no četriem līdz 13 gadiem. Izrādes režisore ir Laura Paegle. 27.oktobrī plkst.19.30 “Rīgas Skolēnu pilī” varēs skatīties teātra “Zīļuks” pantomīmas grupas mazo formu uzvedumu “Spēle”. Izrādes režisore – Ina Bērziņa. 

Savukārt plkst.20.30 Latvijas Kultūras koledžas Baltajā zālē Rīgas kultūras un tautas mākslas centra “Mazā ģilde” vecpilsētas teātris piedāvās noskatīties Tenesija Viljama drāmu “Vasara un dūmi” Edītes Neimanes režijā. Izrāde būs par cilvēku nespēju satikties, par mīlestību un tās dažādajām izpratnēm, par jūtām, kurām cilvēki baidās ļauties. 

Vienlaikus no 28.oktobra līdz 30.oktobrim būs skatāmas festivāla izrādes Dailes teātrī, kas aptver plašu žanru spektru. Trīs dienās būs iespēja redzēt trīspadsmit dažādas formas un satura iestudējumus festivāla viesu sniegumā. 

Izrāžu apmeklējums ir bez maksas, festivāla programma ar iestudējumu anotācijām, informāciju par norises vietu un laiku atrodama interneta vietnē “www.kultura.riga.lv“. 

 

Komentāri (28)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu