Vairāk nekā 400 000 eiro prasa olimpisko spēļu rādīšanai un Lsm.lv angļu versijai • IR.lv

Vairāk nekā 400 000 eiro prasa olimpisko spēļu rādīšanai un Lsm.lv angļu versijai

19
LTV ēka. Foto: Kaspars Krafts, F64

Saeimas deputāti: nākamā gada budžeta prioritāte ir drošība

Sabiedriskajiem medijiem nepieciešami vairāk nekā 400 000 eiro, lai nākamgad nodrošinātu olimpisko spēļu atspoguļošanu, kā arī aptuveni 40 000 eiro Latvijas Radio un Latvijas Televīzijas vienotā ziņu portāla “Lsm.lv” versijas angļu valodā attīstības turpināšanai, ziņo LETA.

Nacionālo elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) locekle Dace Ķezbere otrdien Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas sēdē, kurā tika vērtēts 2016.gada valsts budžetā paredzētais finansējums Latvijas Radio un Latvijas Televīzijai, aicināja šos līdzekļus piešķirt no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem.

Finanšu ministrijas parlamentārais sekretārs Arvils Ašeradens (V) uzsvēra, ka nākamā gada budžeta prioritāte ir drošība. Tādēļ esot jābūt reālistiem un nevajadzētu lolot cerības, ka nauda olimpisko spēļu atspoguļošanai tiks piešķirta no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem, jo olimpiskās spēles nevar uzskatīt par neatliekamu un neparedzētu gadījumu.

Sēdē raisījās arī diskusijas par Latvijas Radio ēkai nepieciešamo remontu un tam nepieciešamo finansējumu. Tika analizēti arī varianti par to, ka, iespējams, radio vajadzētu mainīt atrašanās vietu. Tomēr akcentēts tika variants par nepieciešamo remontu, nevis radio vietas maiņu.

Latvijas Raidorganizāciju asociācijas izpilddirektore Gunta Līdaka uzsvēra, ka iekšējās drošības jautājumos mediji ir nopietni spēlētāji un nopietnāk vajadzētu skatīties uz mediju funkciju informēt, kā kopīgiem spēkiem aizstāvēt valsti un veidot plānveidīgu stratēģiju.

Līdaka arī teica, ka notiek diskusijas par ēkas labiekārtošanu, bet netiek runāts par pašu svarīgāko – saturu. Šajos jautājumos ir vajadzīga plānveida politika. Būtu vēlams, lai visu mediju telpu – gan sabiedriskos, gan komerciālos medijus – uztvertu daudz nopietnāk, sacīja Līdaka.

Latvijas Radio 4 pārstāvji norādīja, ka būtu nepieciešams finansējums 48 000 eiro apmērā iespējai nodrošināt korespondentu Briselē.

Tika diskutēts arī par informācijas nodrošinājumu Latgalē, tās nepieciešamību, pašreizējo situāciju un nodrošinājuma nepieciešamību nākotnē. NEPLP pārstāvjiem sēdē tika lūgts sagatavot precīzu tāmi Latgales studijas izveidei, tāpat sagatavot arī atbildes uz citiem jautājumiem. Detalizētāk par tiem plānots spriest pēc aptuveni divām nedēļām.

 

Komentāri (19)

Absints 08.09.2015. 12.40

Lsm.lv krievu versija bija uzreiz un bija NEPLP deklarācija: Latvijas cittautieši latviešu valodu var nemācīties, integrācija ir muļķības, mēs jums paši visu iztulkosim.

Savukārt, pasaules informēšanai tagad vajag lielu naudu. Man tas izskatās kuriozi. Jums ne?

Arī olimpiskās spēlēs, izskatās, ir tikpat liela stihiskā nelaime kā ziema un sniegs. Neplānoti, negaidīti. Tās paredzēt nav iespējams, un tāpēc līdzekļi jāpiešķir no neparedzētiem izdevumiem.

Vai Latvijas valstī kāds zin, kas ir plānošana? Vai zin, ko nozīmē stratēģija?

Domāju ka ne. Zin, ka jānāk uz darbu un, 8 stundas jāatsēž. Un jāmēģina neko nedarīt. Jo, ja darīs, ir risks kļūdīties. Ja nedarīs- nav – un viss būs kārtībā… Brīžiem tas ir grūti, bet pārsvarā izdodas… Ja vien tās stihiskās nelaimes nebūtu….

+3
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu