Pie advokāta Balmaka mājām demonstrē suņu nogalināšanu • IR.lv

Pie advokāta Balmaka mājām demonstrē suņu nogalināšanu

19
NULL
Indra Sprance

Balmaks saista kampaņu ar viņa profesionālo darbību, pārstāvot klientu tiesvedībā, kas ierosināta pēc administratora Māra Sprūda prasības

Nezināmu organizatoru īstenotā kampaņa pret advokātu Induli Balmaku sasniegusi jaunu līmeni – pie daudzdzīvokļu nama Miera ielā, kurā mīt advokāts ar ģimeni, šodien novietota automašīna ar skaļruņiem un lielizmēra ekrānu, kurā demonstrēts dzīvnieku nogalināšanas video. Par to “Ir” informēja Balmaks.

“Šorīt kaimiņi vērsa manu uzmanību, ka pie mājas piebraucis kravas auto. Uz automašīnas uzmontētais ekrāns rādīja video ar suņa noslaktēšanu, bet pa skaļruni tika ziņots, ka šeit dzīvo advokāts Indulis Balmaks, kas – kā noprotams no attēliem – slaktējot suņus, tāpēc kaimiņiene izsauca pašvaldības policiju,” stāsta Balmaks. 

Pašvaldības policijas pārstāvis Jānis Ozoliņš “Ir” informēja, ka šodien no rīta policija par trokšņošanu tiešām saņēmusi izsaukumu uz Miera ielu, tomēr klātienē noskaidrojuši, ka neviens likums neliedzot ar šādu automašīnu atrasties uz ielas, nedz arī izmantot skaņu pastiprinošas iekārtas.

“Šī savdabīgā instalācija acīmredzami traucēja apkārtējiem iedzīvotājiem. Pašvaldības policijas pārstāvis uz vietas mani informēja, ka no kravas auto vadītāja noskaidrots – tas ir īpaši organizēts apmaksāts pasākums. Kas to darījis, nesniedza nekādas sīkākas ziņas,” stāstīja Balmaks, norādot – arī šajā kampaņā “līdzīgi kā to jau mēnešiem ilgi darījis portāls “Pietiek” un administrators Sprūds, es tieku dēvēts par suņēdāju.”

“Man ir aizdomas, ka tas ir saistīts ar manu profesionālo darbību, pārstāvot klientu Neilu Dženingu tiesvedībā, kas ierosināta pēc Sprūda celtajām prasībām par 1,3 miljonu eiro piedziņu,” saka Balmaks. Sprūds uz “Ir” jautājumu, vai ir saistīts ar šodienas notikumiem Miera ielā, atbildēja: “Domāju, ka jebkādas akcijas pret suņēdāju Balmaku ir saistītas nevis ar viņa profesionālo darbību, bet gan viņa darbībām, kas pārkāpj profesionālās sacensības un cilvēciskuma robežas. Ēst suņus nav normāli!”.

“Ir” pagājušajā nedēļā ziņoja, ka saistībā ar slepkavības draudiem Balmakam pērn decembrī Valsts policijā ierosināts kriminālprocess, kurā turpinās izmeklēšana. Šajā procesā figurē pazīstamā maksātnespējas administratora Māra Sprūda vārds. Balmaks kā advokāts pārstāv klientu tiesvedībā, kuru rosinājis Sprūds. Sprūds uz “Ir” jautājumu, vai draudējis nogalināt advokātu Balmaku, atbildēja: “Tie ir psihiski slima suņēdāja murgi!”.

Pagājušajā nedēļā ar jaunu sparu atsākās arī publikācijas par Balmaku portālā “Pietiek”, kas šovasar regulāri dēvē viņu par “suņēdāju”, jo advokāts pēc ceļojuma uz Ziemeļkoreju tviterī atzina, ka pagaršojis tur tradicionālo suņa gaļas zupu. Vasarā notika arī akcijas, kurās piketētāji nodīrāta suņa kostīmā stāvēja pie Balmaka darbavietas un mājām.

“Lai kas arī būtu šīs kampaņas pasūtītāji un izpildītāji, man radies iespaids, ka to apmātība sasniegusi pakāpi, kas liecina, ka savu klientu interešu pārstāvībai civillietā, kurā administrators Sprūds cēlis prasību par 1,3 miljoniem eiro, esmu uz pareizā ceļa,” komentē Balmaks.

Balmaks tiesā aizstāv uzņēmuma “Peltes īpašumi” bijušā valdes locekļa Neila Dženinga (Neil Jennings) intereses. Savukārt Sprūds bija šī maksātnespējīgā uzņēmuma administrators. Balmaks un Dženings pērn valsts iestādēs cēla trauksmi par “Peltes īpašumu” maksātnespējas procesā notiekošo. “Ir” pētnieciskā rakstā “Shēma pie Ķīšezera” pērn oktobrī atšķetināja komplicētus darījumus ar šī uzņēmuma miljoniem vērtu zemi Ķīšezera krastā.

Cita starpā atklājās, ka darījumos “Peltes īpašumu” lietā iesaistīts arī bijušais Tieslietu ministrijas parlamentārais sekretārs Aigars Lūsis un par viņa amatpersonas deklarācijā nenorādītajām apjomīgajām summām tika sākta un joprojām turpinās kriminālizmeklēšana.

 

Komentāri (19)

nomale 17.09.2015. 19.38

Cik sapratu Latvijā ir atļauts terorizēt cilvēkus un viņu ģimenes?

+17
0
Atbildēt

6

    Charlie Hebdo > 17.09.2015. 19.58

    nomale

    Cik sapratu Latvijā ir atļauts nesodīti darboties čekas paskvilu skribentiem.?

    +2
    -9
    Atbildēt

    0

    Charlie Hebdo > 17.09.2015. 22.46

    klusais

    vēl ir viena suga, kam šis tas vairāk atļauts – MNA .

    Vai ar to domāts Haralds Velmers, kurš kopā ar Vienotības kropļiem atsavināja valstij ap pus miljardu vērto LM un bez naudas to atdeva Krimas čekistu firmai?

    +2
    -7
    Atbildēt

    0

    J.Biotops > 17.09.2015. 19.46

    Cilvēkiem tas nav atļauts, bet dabas sargiem un vides aktīvistiem – ir.

    +6
    -3
    Atbildēt

    0

    klusais > 17.09.2015. 21.01

    Biotops – vēl ir viena suga, kam šis tas vairāk atļauts – MNA .

    +6
    -2
    Atbildēt

    0

    nomale > 17.09.2015. 21.11

    No dabas sargiem tur nav ne smakas. Tur smird pēc Sprūda, Lūša un NA!

    +8
    -3
    Atbildēt

    0

    klusais > 17.09.2015. 21.17

    nomale – domāju , ka Lapsa ar ir pieminams :)

    +9
    -2
    Atbildēt

    0

dzeris49 17.09.2015. 22.04

MNA un Lūša un Sprūda, NA VL daļas īpašnieku un sponsoru darbiņs, neviens cits līdz tādam līmenim nolaisties nevarētu.

+10
-3
Atbildēt

1

    Krotow > dzeris49 18.09.2015. 00.27

    Līmenis jau ļoti zems. Būs sekas padomju laikā piekoptajai represēto un viņu bērnu nelaišanai mācīties tālāk par vidējo izglītību.

    +3
    0
    Atbildēt

    0

Austras koks 18.09.2015. 08.58

Jā, par akcijas rīkotāju domāšanas un ētikas līmeni tāda akcija labi liecina. Vienalga, kurš to akciju ir sarīkojis, bet domāšana ir miskastnieku līmenī.

Minējumi ir viena lieta, bet tomēr gribētos zināt tieši, kuri ir tie muļķīši akcijas rīkotāji.

+2
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu