LU rektora vēlēšanās studenti atbalsta Muižnieka kandidatūru • IR.lv

LU rektora vēlēšanās studenti atbalsta Muižnieka kandidatūru

9
LU rektora amata kandidāti Juris Borzovs (no kreisās) un Indriķis Muižnieks. Publicitātes foto

Latvijas Universitātes Satversmes sapulce ceturtdien vēlēs jauno augstskolas rektoru 

Ceturtdien paredzētajās Latvijas Universitātes (LU) rektora vēlēšanās studenti atbalstīs augstskolas zinātņu prorektoru Indriķi Muižnieku.

Kā informēja LU Studentu padomes (SP) priekšsēdētāja Santa Zarāne, LU SP vairākums slēgtā balsojumā no diviem rektora amata kandidātiem – Datorikas fakultātes dekāna Jura Borzova un Muižnieka – par atbilstošāko rektora amatam izvēlējušies Muižnieku. LU SP aicina atbalstīt Muižnieku “kā drošāko izvēli LU studentiem”.

1.jūnijā pie LU SP un fakultāšu studentu pārstāvjiem viesojās abi rektora amata kandidāti, lai iepazīstinātu ar savām darbības programmām un pārrunātu LU attīstību nākamajos četros gados. Pēc šīs tikšanās studentiem bija iespēja izvērtēt un salīdzināt abus pretendentus.

“Diskusijā tika uzsvērts Muižnieka līdzšinējais ieguldījums un rūpīgi sagatavotā rektora darba programma. LU SP pārstāvji saņēma skaidru atbalstu daudzām iecerētajām akadēmiska un sabiedriska rakstura aktivitātēm, piemēram, studiju satura kvalitātes jautājumu risināšanai, veicinot studentu pārstāvju un LU administratīvā personāla ciešāku un efektīvāku sadarbību, augstskolas sabiedriskās dzīves pilnveidošanai, kā arī LU Absolventu kustības izveidei,” skaidroja Zarāne.

LU rektora amatam oficiāli izvirzīti LU Datorikas fakultātes dekāns Juris Borzovs un LU zinātņu prorektors Indriķis Muižnieks. Rektora vēlēšanas notiks 4.jūnijā plkst.13 LU Lielajā aulā.

Rektora amata pretendenti ir iesnieguši LU vadības programmas un CV, kas pieejamas LU portālā www.lu.lv/velesanas. Šajā vietnē pieejams arī rektora amata pretendentu 18.maija debašu videoieraksts.

LU Satversmes sapulces sēdes laikā notiks ne tikai LU rektora vēlēšanas, bet arī Akadēmiskās šķīrējtiesas vēlēšanas un tiks nolasīts līdzšinējā rektora prof. Mārča Auziņa pārskats par darbību.

Rektoru LU Satversmes sapulce ievēl uz četriem gadiem. Rektora vēlēšanas notiek aizklāti. Par ievēlētu rektora amatā atzīstams pretendents, kurš saņēmis vairāk par pusi balsu no to Universitātes Satversmes sapulces dalībnieku skaita, kas piedalījušies vēlēšanās.

 

Komentāri (9)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu